Fort Lauderdale Gezilecek 15 Yer | Detaylı Anlatım

Adını şehirde inşa edilen eski bir kaleden alan Fort Lauderdale, Florida eyaletini güneydoğusunda yer alıyor.

Ülkenin yerli kabilelerinden biri olan Seminoleslerin ev sahipliği yaptığı Fort Lauderdale gezilecek yerler listesi kabarık ve keyifli bir şehir.

Kanal ve köprüleriyle Amerika’nın, Venedik’i olarak görülen şehir; gemicilik, ticaret, turizm gibi alanlarda oldukça gelişmiş. Simgeleşmiş pek çok mekâna sahip şehir Miami’ye yakınlığıyla da tercih ediliyor.

#1 Fort Lauderdale Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Bonnet House

bonnet house

Ünlü sanatçı ve koleksiyoner Frederic ve Evelyn Barlett’in eski evi olan yapı sanat eserleriyle dolu odaları ve stüdyolarıyla misafirlerini ağırlıyor. Rehber eşliğinde turlarla gezebildiğiniz evin yemyeşil tropikal bir bahçesi de var.

Turunuzu bir saat içinde tamamladığınız Bonnet House’yi listenizin bir köşesine sıkıştırmayı unutmayın. Ev pazartesi günleri ve özel günler dışında 9.00-16.00 arası gezilebilir.

2- Stranahan House

Stranahan House

Geniş verandası, cumbalı pencereleri ve tropikal bahçesiyle Stranahan House, şehirde dikkat çeken yerlerden biri. Farklı zamanlarda restoran, pansiyon ve ticaret merkezi olarak da kullanılan yapı, günümüzde Victoria dönemi parçalarını sergileyen bir müzeye dönüştürülmüş.

Florida mimarisinin güzel bir örneği olan evi hafta içi 10.00-16.00, hafta sonu ise 13.00-16.00 arasında ziyaret edebilirsiniz.

3- Eski Fort Lauderdale Köyü ve Müzesi

old fort lauderdale

19. yy binaları ve eşyalarının sergilendiği müze History Center bünyesinde kurulmuş. Köy alanını rehberlerle beraber gezebiliyor ya da tercihinize göre yalnız dolaşabiliyorsunuz. Çocuklar için özel alanının da bulunduğu müzede çeşitli etkinlikler de düzenleniyor.

Ziyaret saatleri:
Salı-Cuma: 11.00-17.00
Hafta sonu: 12.00-17.00
Pazartesi: Kapalı

4- Hoch Heritage Center

Hoch Heritage Center

Bir postaneye ek olarak inşa edilmiş müzede geniş bir tarih kütüphanesi, araştırma dosyaları ve görseller yer alıyor. El yazısı ve fotoğraf koleksiyonlarının sergilendiği Hoch Heritage Center’da daimi sergileri de gezebilirsiniz. Ziyaret etmek isterseniz hafta içi 12.00-16.00, hafta sonu 9.30-16.00 arasını tercih etmelisiniz.

5- Antika Araba Müzesi

Antika Araba Müzesi

Savaş öncesi araba modellerinin sergilendiği müzede Amerikan başkanı Roosevelt’e adanan bir galeri de bulunuyor. Müzenin kurucusunun 1940’lı yıllardan bu yana topladığı parçaların sergilendiği müzeyi hafta sonları hariç her gün 10.00-16.00 arası keşfedebilirsiniz.

6- Keşif ve Bilim Müzesi

museum of discovery and science

Fort Lauderdale’de yer alan türünün en büyük müzelerinden biri olan Keşif ve Bilim Müzesi hem çocuklara hem de yetişkinlere hitap ediyor. IMAX salonlarında 2 ve 3 boyutlu filmler izleyebilir, hareketli heykelleri görebilir, düzenlenen etkinliklerle ufkunuzu genişletebilirsiniz.

Müzedeki en ilgi çekici parçalardan biri olan Büyük Yer Çekimi Saati’ni mutlaka görün. Müze her gün, saat 10.00-17.00 arası hizmet vermeye devam ediyor.

7- Sanat Müzesi

fort lauderdale art museum

Modern binasıyla 1986 yılında açılan müze, çağdaş projeleri ve zengin koleksiyonuyla benzerlerinden sıyrılmış. Küba sanatının eserlerinin de yer aldığı müzede mağaza ve kafe de bulunuyor. Sahil şeridine yürüme mesafesi uzaklığındaki Sanat Müzesi, pazartesi dışında diğer günler 11.00-17.00 arası ziyaret edilebiliyor.

8- Flamingo Gardens

Flamingo Gardens

Bölgeye ait ve egzotik bitkilerin yaşadığı bahçe, ismini aldığı flamingoların yanında timsah, kartal, su samuru, tavus kuşu gibi daha pek çok hayvanı ağırlıyor. 1927 yılında kurulan bahçe, eyaletteki en eski botanik bahçelerden biri.

Koruma ve bakımları da yapılan canlılarla vakit geçirmek size olağanüstü bir dünyanın kapılarını aralayacak. Flamingo Gardens’i haftanın istediğiniz günü 9.30-17.00 arası gezebilirsiniz.

9- Hugh Taylor Birch State Park

Hugh Taylor Birch State Park

Hugh Taylor Birch tarafından halka hediye edilen park; yürüyüş yolları, piknik alanları ve devasa ağaçlar barındıran bir dinlenme alanı. Burada bisikletinize atlayıp güzel ve temiz havada turlamak, size çok iyi gelecek. Park her gün 17.45’e kadar açık.

10- Riverwalk

Riverwalk

Onlarca etkinliğin düzenlendiği, nehir kıyısındaki alan, eğlenmek ve spor yapmak için tercih edilecek en güzel yer. Bisiklet turlarına katılabilir, tekne kiralayıp gezintiye çıkabilir, fotoğrafçılık dersleri bile alabilirsiniz. Yapacak onlarca aktivite bulacağınız Riverwalk’ta düzenlenen etkinlikler hakkında daha detaylı bilgiyi buradan alabilirsiniz.

11- Fort Laurderdale Plajı

fort lauderdale beach

İlkbahar mevsimiyle beraber daha da canlanan Fort Lauderdale Plajı; temiz, sıcak suyuyla yüzmek ve dinlenmek için ideal bir yer. Sahil boyunca ihtiyacınızı karşılayacak çok sayıda kafe, restoran ya da otel de bulabiliyorsunuz. Florida’nın bu şirin bölgesine geldiğinizde plajlarına uğramadan dönmeyin.

12- Las Olas Bulvarı

las olas boulevard

Stranahan House’nin de yer aldığı bulvar, şehrin der daim kalabalık olan buluşma noktası sayılabilir. Çevresinde ilginizi çekebilecek mağazalar, restoranlar ve eğlence merkezleri bulacaksınız. Ayrıca büyüleyici bir nehir yolculuğu yaparak şehri gezebilirsiniz. Palmiye ağaçlarının gölgeleriyle serinlettiği bulvarda güzel bir yürüyüş yapmanızı öneririz.

13- Fort Lauderdale Florida Temple

fort lauderdale florida temple

2014 yılında inşası biten tapınak, bölgeye ait mühendislik ödülünün de sahibi olmuş. Oldukça ihtişamlı tarzıyla görülmesi gereken yerlerin başında sayılabilir.

14- Sunrise Bulvarı Köprüsü

fort lauderdale sunrise boulevard bridge

Şehirde bulunan köprülerden biri olan Sunrise Bulvarı’ndaki köprü, yoğun trafiğiyle biliniyor. Yelkenlilerin geçmesi için her yarım saatte bir açılan köprünün oldukça sağlam olduğu söyleniyor. Şehirde turlarken görebileceğiniz köprünün açılma anına denk gelirseniz, manzaranın keyfini çıkarın.

15- İndian Mound Park

İndian Mound Park

Avrupalılar 16. yy’da gelmeden önce bölgede yaşayan yerli kabilenin yaşam alanı, koruma altına alınarak park haline getirilmiş. Bölgeden gönderilen ya da asimile olan yerlilerin yaşayışlarına dair bilgiler de veren otantik alan doğa ve tarihle iç içe bir tur yapmanızı sağlayacak.

Fort Lauderdale gezilecek yerler önerilerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlere iletebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin