Floransa’da Helal Gıda Bulabileceğiniz Mekanlar

Türkler ve Müslümanlar için yurt dışı seyahatlerinde en çok merak edilen ve cevap bulunması gereken soruların başında tabi ki “helal gıda nerede bulunur?” sorusu geliyor.

Keyifli bir gezinin en önemli unsurlarından biri de kuşkusuz yeme içme. Bu nedenle bir geziyi planlarken gidilecek yerde nerelerde neyin yenebileceğini de iyi araştırmak gerekiyor. Yurt dışında pek çok bölgede Müslümanların yemeyeceği ürünler yemeklere konabilmekte ve bolca tüketilebilmektedir. Eğer İslami koşullara göre yaşıyorsanız bu konu sizin için de çok önemli.

Floransa helal gıda olarak yenebilecek ürünler

Floransa’da pek çok helal ürün bulabileceğinizi söylememi gerek. Bu nedenle bu şehre gelen Müslümanların biraz dikkat ederek yeme içme konusunda sorun yaşamadan çok eğlenceli bir şekilde tatil yapabileceğini söylememiz mümkün.

Pizza
Floransa’da çok farklı pizza çeşitlerini deneyebilirsiniz.

İtalya deyince akla elbette öncelikle pizza geliyor. Floransa’da bulunan birbirinden keyifli pizza dükkanlarına uğrayarak içeriğine dikkat ettiğiniz takdirde çok lezzetli ve helal statüsüne girebilen pizzalarla karnınızı doyurmanız mümkün. Makarna da helal ve yöresel olarak yiyebileceğiniz seçeneklerden bir diğeri. Tabi ki İtalyan makarnalarının marketten aldığınız makarnalardan çok farklı ve üstün olduğunu söylememize gerek yok diye düşünüyoruz.

Salata
Salata da güzel bir alternatif olabilir.

Eğer biraz daha bizden bir şeyler yemek isterseniz artık dünyanın her yerine namını salmış olan kebap yiyebilir ya da çeşitli Ortadoğu yemeklerinin tadına bakabilirsiniz. Çeşitli vejateryan salataları da çok aç olmadığınız zamanlarda değerlendirebilirsiniz. Bunlar dışında balık gidi deniz ürünlerini listenize ekleyebilir, peynirli ve yeşillikli sandviçlerle açlığınızı bir süreliğine yatıştırabilirsiniz.

Floransa’daki helal gıda restoranları

Floransa’da Avrupa’nın pek çok kentinde olduğu gibi hatırı sayılır derecede Türk’e rastlamak mümkün. Haliyle bu şehirde pek çok da Türk restoranı bulabiliyorsunuz. Bu durum özellikle Türk ziyaretçiler için Floransa’yı çok daha çekici kılmaktadır. Türk yemeklerinden vazgeçemeyenler için şehirde en çok tercih edilen Türk restoranlarını listeledik;

İstanbul Döner Kebap

İstanbul Döner Kebap

Döner ve kebaptan vazgeçemiyorsanız Santa Croce’deki bu dönerciyi mutlaka ziyaret etmenizi öneriyoruz. Oldukça başarılı döneri ile ziyaretçilerini ağırlayan mekan özellikle Türk ziyaretçiler ile dolup taşıyor. Burası dışında gidebileceğiniz diğer başarılı Türk restoranlarını Mesopotamia Kebap, İstanbul Taste, Cose Turche gibi yerleri sıralayabiliriz.

Ristorante Persiano Tehran

İran yemekleri için uğramanız gereken mekan...

Otantik dekorasyonu ile daha içeri girdiğiniz anda kendinizi Ortadoğu’da hissettiren mekan, leziz İran yemekleri ile ziyaretçilerine ziyafet çekme imkanı sunuyor. Mekandaki özellikle etli yemekler gelenler tarafından oldukça beğenilmektedir.

Ristorante Indiano Firenze Zafferano

Ristorante Indiano Firenze Zafferano

Artık dünyanın hemen her yerinde Hint mutfağına rastlamak mümkün. Bunların en güzel örneklerinden biri de bu restoran. Eğer klasik İtalyan yemeklerine alternatif arıyorsanız ilgili personeli ile hizmet veren bu güzel mekanı tercih edebilirsiniz.

Qiunoa

Qiunoa

Özellikle çölyak hastası olan ziyaretçiler için pek çok glutensiz yemek seçeneği sunan mekan dünya mutfağından da farklı lezzetler arayanlar için Floransa’da oldukça iyi bir seçim olacaktır.

Bahsettiğimiz bu seçenekler dışında dünyanın her yerinde rastlayabileceğiniz fast food restoranları da helal gıda arayanlar için ideal seçimler olabilir.

*Floransa’da bildiğiniz tüm helal gıda restoranları aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin