Entebbe’de Ne Yenir? | Entebbe’nin En Popüler 10 Yemeği

Uganda’nın bu sakin ve küçük şehrinde neredeyse zaman ilerlemez. Oldukça sakin bir şehir olan Entebbe, küçük olmasına rağmen sahip olduğu havalimanı sayesinde ülkenin önemli bir destinasyonudur. Biz de bu şehirdeki yeme içme kültürünü ele alarak “Entebbe’de ne yenir? Ne içilir?” diyerek yola çıktık ve ortaya okuması keyif veren bir liste çıktı. 

Entebbe’de Ne Yenir? Ne İçilir?

Entebbe’da klasik Uganda lezzetleri karınıza çok fazla çıkıyor. Her ne kadar ülkede Çin, İtalyan, Fransız, Hint gibi farklı mutfaklara ait tatlar bulunsa da bizim tavsiyemiz her zaman olduğu gibi bölgeye has Entebbe geleneksel yemekleri yönünde olacaktır.

Entebbe’de tatlı patates, pirinç, manyok, mısır gibi tarım ürünleri yemeklerde bol miktarda kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra çeşitli et türleri de şehrin yemek kültürünün şekillenmesinde önemli bir role sahiptir. Tropikal meyveler de gerek sade olarak tüketilmesi gerekse yemeklere eklenmesi nedeniyle dikkate alınması gereken lezzetler arasında bulunmaktadır.

İşte hazırladığımız “Entebbe’de ne yenir? Ne içilir?” listemiz;

1. Ugali

ugali
Ugali birçok yemeğin yanında kendine yer bulmaktadır.

Genellikle kaynayan sütle yapılsa da su ile de yapılan bu lapa tarzındaki yemek Entebbe’de de sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. Ugali yapılırken bazen mısır bazense manyok unu kullanılmaktadır ve bu yemek özellikle etli yemeklerin en büyük yoldaşı olmaktadır. Bu popüler Entebbe yemeğini şehirde neredeyse bütün restoranlarda bulabilirsiniz.

Ama biz gene de bir mekan önerisinde bulunalım;

Crane Cafeteria

Adres: Entebbe International AirportEntebbe, Uganda

Telefon: +256 41 4321399

2. Balık

balık
Gölden tutulan balıkları afiyetle yiyebilirsiniz.

Entebbe dünyanın en büyük ikinci gölü olan Victoria Gölü’ne ev sahipliği yapıyor. Bu gölden çıkarılan tatlı su balıkları ise Entebbe’nin popüler yemekleri arasında bulunuyor. Balıklar genellikle ızgarada pişirilse de farklı pişirme yöntemleri ile hazırlanmış balıklar da restoranlarda servis edilmektedir. Balık menüleri çoğunlukla yanında bölgeye özgü yeşillikler ve sebzelerle hazırlanmış salatalarla servis edilmektedir. Özellikle tilapia balığı bölgenin en sevilen balık türleri arasında bulunuyor.

Lezzetli balıklar ve çok daha fazlası için şehrin en fazla tercih edilen mekanlarından birini biz de listemize aldık;

Faze 3

Adres: 106 Circular RoadEntebbe 256, Uganda

Telefon: +256 39 3671345

3. Pizza

Nicky's Pizza
Lezzetli bir pizza molası için Nicky’s Pizza’yı deneyebilirsiniz.

Şöyle odun ateşinde pişmiş leziz bir pizza ne de güzel gider değil mi? İtalyan mutfağının izlerine de rastlanan Her ne kadar Entebbe geleneksel lezzetleri arasında bulunmasa da Entebbe’de lezzetli bir pizza keyfi yaşamak isterseniz aşağıda önerimiz sizi bekliyor;

Nicky’s Pizza

Adres: Kampalla RoadEntebbe, Uganda

Telefon: +256 754 441234

4. Chapati

Chapati
Chapati

Lezzetli bir atıştırmalık arıyorsanız “Entebbe’de ne yenir?” sorusu için size chapatiyi öneriyoruz. Aslında kökeni Hint mutfağına dayanan chapati, Afrika topraklarında öylesine benimsenmiş durumda ki bu yemek her yerde karşınıza çıkıyor. Chpati’nin ne olduğunu merak edenler için hemen kısaca bir açıklama yapalım: Chapati, ülkemizde yapılan gözlemelerin neredeyse aynısı 🙂

“Chapati nasıl yapılır?” diye merak edenler için aşağıda bir link bıraktık;

5. Nile Beer

Nile Beer
Nile Beer

Alkol oranı yüksek bir yerel bira çeşidi olan Nile birası alkol almak isteyenlerin en çok denediği ve beğendiği içeceklerin başında geliyor. Tabi ki alkol oranı yüksek olduğundan birayı içerken temkinli olmakta fayda var çünkü hızlı içildiğinde hayli çarpıcı etkilere neden olabiliyor.

6. Brochettes

Brochettes
Brochettes

Entebbe’nin popüler yemekleri çoğunlukla şehrin sokaklarında tadılabiliyor. Burada insanların en sevdiği şeylerin başında ise ızgarada pişirilmiş şiş kebap tarzındaki yiyecekler oluyor. Bu konuda seçenekleriniz ise oldukça fazla. Başta kuzu, sığır, tavuk, balık olmak üzere domuz, antilop etleri gibi ekstrem et türlerine kadar pek çok farklı eti bu sokak ızgaralarında deneyebiliyorsunuz. Hijyen açısından etlerin iyi piştiğine dikkat etmeniz de faydalı olacaktır.

7. Matoke

Matoke
Matoke

Yeşil muzlarla farklı sebzelerden hazırlanan matoke, Entebbe’nin ve Uganda’nın geleneksel lezzetlerinden biri. Bakalım meyve olarak yemeye alıştığınız muzu bir yahninin içinde beğenecek misiniz…

Matoke denemek için gidebileceğiniz bir mekan önerisi için bir alt satıra göz atabilirsiniz;

Cassava Republic

Adres: Plot 75, Kampala RoadEntebbe, Uganda

Telefon: +256 700 389080

8. Muz Kızartması

Muz Kızartması
Muz Kızartması

Entebbe’de deneyebileceğiniz bir diğer meşhur atıştırmalık ise muz kızartması. Bu lezzet sadece Entebbe’de değil Afrika’nın genelinde çok bilinen ve tüketilen bir lezzet. Tabi muzun Entebbe yemeklerinde çok fazla tüketilmesinde ülke topraklarında muzun çok fazla yetiştirilmesinin de etkisinin olduğunu unutmamak lazım.

9. Yer Fıstığı Sosu

Yer Fıstığı Sosu
Yer Fıstığı Sosu

Entebbe’de yemeklerde sos kullanımı oldukça yaygın. Bölge halkı özellikle yer fıstığından hazırlanan sosu pek çok yemeklerin üzerine dökmekte ve yemeklerin tadını katlamaktadır. Yer fıstığı sosu bilhassa pilavların üzerine dökülmektedir.

10. Malakwang

Malakwang
Malakwang

Uganda topraklarında yetişen malakwang bitkisi, kuraklık dönemlerinde yetişebilmesi sayesinde geçmişte Uganda halkı için önemli bir besin kaynağı olmuştur. Bir çeşit ıspanak yemeği olan, lokantalarda ve evlerde bolca hazırlanan bu yemek limonla ve yer fıstığı sosu ile lezzetlendirilmektedir.

“Entebbe’de ne yenir? Ne içilir? sorularına yanıt bulmak için hazırladığımız listemize siz de katkıda bulunabilirsiniz. Bunun için öneri ve düşüncelerinizi bizimle “yorum” kısmından paylaşmanız yeterli olacaktır. 

Entebbe’ye geldiğinizde görmeniz gereken yerler hakkında detaylar için “Entebbe gezilecek yerler” listemizi inceleyebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin