Enshi’de Ne Yenir? | Geleneksel 11 Enshi Yemeği

Enshi’de keşfedecek çok şey sizi bekliyor. Çin’in önemli rotalarından olan Enshi sizi çok etkileyecek ama burada en çok etkileneceğiniz şeylerin başında geleneksel Enshi yemekleri geliyor.

Enshi’de Ne Yenir? Ne İçilir?

“Enshi’de ne yenir?” sorusu için verilecek o kadar fazla cevap var ki, burada her gün ve her öğün çok farklı lezzetler deneyebilir ve yemek kültürünüzü çok farklı boyutlara taşıma imkanına sahip olabilirsiniz.

Enshi mutfağı, büyük Çin devletinin en iyi mutfaklarından biri olarak kabul edilmektedir. Baharatların yoğun olarak kullanıldığı bu şehirde balık yemekleri de önemli bir yere sahiptir. Tatlı su balıklarının çok fazla tüketildiği şehirde özellikle balıklarla hazırlanan çorbalar sofraların vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır.

Enshi’de çok çeşitli pişirme yöntemleri ile hazırlanmış yemekleri deneyebilirsiniz. Şehirde yüzyıllar boyunca yaşamış olan kabileler tarafından en fazla kullanılan “buharda pişirme” yöntemi ise günümüzde hala en fazla tercih edilen yemek hazırlama tekniklerinden biridir.

1. Hezha

Enshi'de ne yenir
Hezha, Enshi’de öncelikli olarak yenmesi gereken geleneksel yemeklerden biridir.

Çin’de fazla karşılaşma imkanınızın olmadığı bir yemek olan hezha, Enshi’de bulabileceğiniz geleneksel Enshi yemekleri arasında bulunuyor. Bu yemek sarı fasulye, et, sebze ve yumurta ile yapılmaktadır. Hezha, özellikle pilav ile çok güzel bir uyum sergilemektedir.

2. Hanging Pot

Hanging Pot
Hanging Pot

Bu yemek ismiyle özdeş yemeklerden biri. Taşınan beş bölmeli bir kese içinde hezha, yam, lahana turşusu, et ve ortada pao çorbası bulunmaktadır. Meşhur bir yeme kültürü olan hanging pot, özellikle standart bir menü isteyenler için oldukça doyurucu bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor.

3. Jiaroubing

Jiaroubing
Jiaroubing

Karides seviyorsanız jiaroubing denemeniz gereken yemeklerden biri. Ezilmiş karidesler yeşil biber ve fasulye nişastasından elde edilmiş eriştelerle yapılmaktadır. Bu yemeğin sizi memnun edeceğini tahmin ediyoruz.

4. Gouba Püresi

Gouba Püresi

Pirinç, Çin yemek kültürünün en önemli değeri. Gouba püresi de aşırı pişirilmiş pirinçlerle yapılan ve görüntüsü ile köfteyi andıran bir yemek. Yemek servis edilirken yanında ise çeşitli soslar ve garnitürler ikram edilmektedir.

5. Şarap

Wine Enshi
Enshi’de üretilen geleneksel şaraplar turistler tarafından çok beğenilmektedir.

Enshi restoranlarında bol miktarda şarap bulabiliyorsunuz. Bölgede geleneksel özelliklere sahip çeşitli şarap türleri ikram ediliyor. Bizim de tavsiyemiz yemeğinizin yanına bu geleneksel şaraplardan istemeniz yönünde olacaktır. Özellikle ekşi ve tatlı hissini aynı anda tadabileceğiniz erik şarabını mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. Böylece Enshi şarapları ile dünya şaraplarını mukayese etme fırsatını da yakalayabilirsiniz.

6. Salata

geleneksel Enshi yemekleri
Enshi salata yönünden oldukça fazla seçenek bulabileceğiniz bir rota.

Enshi’de salata yemeklerin yanında mutlaka tüketilen eklentilerden biridir. Burada salatalar taze sebzelerden yapıldığı gibi haşlanmış ve besin değerlerini koruyan sebzelerden de yapılmaktadır.

7. Affine Cudweed Cake

Affine Cudweed Cake
Affine Cudweed Cake

Enshi için geleneksel bir lezzet olan affine cudweed cake, yöresel tatlar peşinde koşan gezginleri çok memnun edecektir. “Enshi’de ne yenir?” diye merak edenler için önemli bir yemek olan bu kekleri doğanın verdiği nimetleri sonuna kadar hissetmek için denemelisiniz.

8. Drop-dregs Cake of Tujia

Drop-dregs Cake of Tujia

Enshi’de bulunan Tujia ve Miao etnik kökenlerinin vazgeçilmez yemeklerinden biri olan drop-dregs cake of tujia, kıymalı pideyi andırıyor ve oldukça lezzetli. İşte bu lezzet, bu yemeği Enshi’ye gelenler için kaçırılmaması gerek bir yemek haline getirmektedir.

9. Bean-Residue

geleneksel Enshi yemekleri
Bean residue, soya fasulyesi ile yapılmaktadır.

Bean-residue, Çin’in merkez eyaletlerinden Hubei’nin şehirlerinden Enshi’de deneyebileceğiniz bir tür soya yemeğidir. Yemeğin yapılması için öncelikle soya fasulyesi bir süre suda bekletilir. Soyalar daha sonra çeşitli sebzelerle birlikte bir miktar su içinde pişirilerek kıvamını alması beklenir. Yemeğin yapılması çok kolay olduğu için bu yemek “tembel işi yemek” olarak kabul edilmektedir. Protein ve mineral bakımından oldukça zengin olan bean-residue kendisine has özel bir tada sahiptir.

10. Shefan

Shefan
Shefan

Özellikle festival zamanlarında Çin halkının tanrılara olan şükranlarını belirtmek üzere yaptıkları bir yemek shefan. Yemek hazırlanırken artemisya bitkisinin yanı sıra et, sebze, soğan ve pirinç de kullanılmaktadır. Enshi’de artemisyadan yapılan daha farklı yemekleri de ildeki restoranda deneyebilirsiniz.

11. Mianyang Three Steamed Dishes

Mianyang Three Steamed Dishes
Mianyang Three Steamed Dishes

Üç ayrı tabakta servis edilen mianyang three steamed dishes isimli menü de şehrin önemli yemek simgelerinden biridir. Bu nedenle eğer biri “Enshi’de ne yenir? Ne içilir?” diye merak ediyorsa bu menüyü denemesi gerekmektedir. Tabaklarda ise buharda pişirilmiş balık, domuz eti, kırmızı et ya da karides bulunmaktadır. Bu arada yemek, lezzetinin yanı sıra etkileyici sunumu ile de dikkat çekmektedir.

Bütün bu lezzetler ağzınızı sulandırdıysa hemen bir Enshi gezisi planlayabilirsiniz. Enshi’ye gelmişken görmeden dönmemeniz gereken yerler hakkında bilgi sahibi olmak isterseniz de Enshi gezilecek yerler yazımızı inceleyebilirsiniz. 

Eğer Enshi’de keşfettiğiniz ve buraya gelenlerin de mutlaka denemesi gerektiğini düşündüğünüz geleneksel Enshi yemekleri ve içecekleri varsa önerilerinizi bize yorum kısmından yazabilir ve “Enshi’de ne yenir? Ne içilir?” listemizin genişlemesine katkıda bulunabilirsiniz 😉

Yorum yapın

Bizi Takip Edin