Elazığ’da Yapılacak Şeyler

Zengin bir kültür birikimine sahip olan Elazığ geniş bir coğrafyada etkisini gösteriyor.

Bu geniş coğrafyanın sunduğu avantajlar arasında gezi kültürü ve turistik mekanların bolluğu yer almakta. Yöresel lezzetlerin özel olarak sunulduğu restoranlar da dinlenmek için güzel bir tercih. Elazığ’da yapılacak şeyler bizce şöyle;

Çırçır Şelalesi

Çırçır Şelalesi

Serin bir suya sahip olan Çırçır Şelalesi, görülmesi gereken doğal harikaların arasında yer alıyor. Dünyanın en genç doğal şelalesidir. Keban Gölü’nden meydana gelen şelale, piknik yapmak için uygun. Bölgede ünlü olan lezzet ise alabalık. Fiyatları da cep yakmıyor.

Hazarbaba Kayak Merkezi

Hazarbaba Kayak Merkezi

Kış tatili için uygun bir alandır. Elazığ’ın Sivrice ilçesinde bulunan Hazarbaba Kayak Merkezi, doğa turizminin geliştiği bir yer. 1977 yılından beri yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olmuştur. Amatör kayakçılar için de pistler var. Keyifli bir zaman geçirmek daha ne olsun?

Harput Buzluk Mağarası

Harput Buzluk Mağarası

Keban Gölü’nün tepesinde bulunmaktadır. Köklü bir tarihe geçmişe sahiptir. Urartular döneminin en nadide mirasıdır. Özel bir atmosfere sahip olan Harput Buzluk Mağarası, turistlerin gözde mekanlarından biri.  Mağaranın iç yapısı; yazın serin, kışın ise sıcaktır. Bu yapısı sayesinde Serince Köyü sakinleri yiyeceklerini saklamak için mağaranın iç atmosferinden faydalanıyor.

Hazar Gölü Plajı

 Hazar Gölü Plajı

Uzun sahil yapısı, Hazarbaba ve Mastar Dağları’nın uzantısına eşlik etmektedir. Sahil uzunluğu ise 22 km’dir. Hazar Gölü’ne benzer bir yapıda olması nedeniyle bölge halkı tarafından Hazar Gölü Plajı olarak isimlendirilmiş. Temiz ve sodasız bir denizdir.  Güneydoğu’nun Bodrum’u olan Hazar Gölü Plajı’nın çevresinde sosyal tesisler bulunuyor. Dalış sporları için de yeterli koşullar var.

Elazığ‘ın doğal güzelliklerini görmek istiyorsanız yola çıkmak için hazırlıklara başlayın. Uçak bileti tekliflerimize de göz atmayı unutmayın.

Daha Yakından Tanımak İçin:

Yorum yapın

Bizi Takip Edin