Edinburgh Gece Hayatı | 7 Eğlence Mekanı

İskoçya’nın başkenti Edinburgh’un soğuk havası, renkli ve ışıltılı gece yaşamı ile oldukça sıcak ve keyifli bir hale geliyor.

Yazımızda bu etkileyici başkentin gece yaşamıyla ilgili merak ettiklerinizi araştırdık ve şehri ziyaret edeceklere faydalı olacağını düşündüğümüz bir rehber hazırladık. Dilerseniz vakit kaybetmeden Edinburgh gece hayatı ile ilgili detaylara ve Edinburgh’da gece gidebileceğiniz mekan önerilerimize birlikte göz atalım.

1- Edinburgh Gece Hayatı

Edinburgh Gece Hayatı

Öğrencinin bol olduğu yerde gece yaşamı cansız olur mu? Elbette hayır… Edinburgh da işte bu şehirlerden biri. Şehirde bulunan üniversiteler sayesinde caddeler cıvıl cıvıl, renkli… Hem de diğer şehirler gibi özellikle hafta sonu değil hafta içi de Edinburgh gece hayatı çok eğlenceli geçiyor.

Edinburgh’da gece yaşamının hareketli olmasında şehirde havaların çoğunlukla kapalı ve soğuk geçmesi de etkili. Soğuk ve yağmurlu havalarda insanlar dışarıda vakit geçiremeyeceği için şehirde bolca bar, pub, gece kulübü gibi kapalı mekan bulmak mümkün oluyor.

Ve Edinburgh gece yaşamının vazgeçilmezi viski… İskoçya’nın en değerli içkilerinden olan viski bu şehirde oldukça fazla tüketiliyor. Bu nedenle şehre geldiğinizde sadece birayla gecelerinizi geçirmemenizi ve farklı aromadaki viskilerin de tadına bakmanızı tavsiye ederiz.

Edinburgh’da birçok mekan bulunsa da bu mekanların büyük çoğunluğunun gece yarısı kapanıyor olması biraz üzüntü verici ancak şanslıysanız gece 03:00’a kadar açık olan mekanlar da bulabilirsiniz.

2- Edinburgh’da Gece Gidilebilecek Mekanlar

Edinburgh’da gece gidebileceğiniz mekanlar çoğunlukla Grassmarket, Cowgate ve Rose Caddesi’nde şekillenmektedir. Şehirde gidebileceğiniz bazı mekanları listeledik:

#1 Cabaret Voltaire

İçki fiyatlarını makul olduğu, düşük tavanlarıyla samimi bir ortam sunan mekan, Edinburgh gece kulüpleri arasında en meşhurlarındandır.

#2 Bongo Club

Edinburgh’da birçok cafe geceleri bar ve cafe olarak hizmet vermektedir. Bu mekanlardan biri de Bongo Club…

#3 Espionage

Şehrin pek çok yerindeki ücretsiz giriş uygulaması bu gece kulübünde de geçerli. Bu da gece yaşamını sevenler için büyük avantaj. Mekan şehrin en büyük gece kulüplerinden biri olarak kabul edilmektedir.

#4 Bennet’s Bar

Edinburgh’un soğuk ve gri havasına uygun bir dış görünüşe sahip olan mekan, şehrin en güzel publarından. Burada leziz yemekler ve içkiler eşliğinde keyifli bir gece sizi bekliyor.

#5 Bow Bar

Şehrin en iyi klasik barlarından olan Bow Bar, en iyi içkileri deneyebileceğiniz yerlerin başında geliyor.

#6 Roseleaf

Leith bölgesindeki mekanda en iyi kokteylleri deneyerek muhteşem bir gece geçirebilirsiniz.

**Edinburgh gece eğlence mekanları hakkında fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin