Darüsselam Gezilecek Yerler Listesi

Hint Okyanusu’nun kıyısında her mevsimin ayrı güzel yaşandığı Darüsselam, gezilecek pek çok noktasıyla ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Tanzanya’nın havası gibi sıcak olan insanlarıyla meşhur Darüsselam’ı ziyaret etmeyi düşünüyorsanız, sizler için hazırladığımız ‘’ Darüsselam Gezilecek Yerler ’’ yazımıza göz atmanızı öneriyoruz. Listemizin ilk sırasında;

Tanzanya Ulusal Müzesi

Tanzanya Ulusal Müzesi

Harold MacMichael tarafından 1934 yılında kurulmuş olan Tanzanya Ulusal Müzesi, ülkenin ulusal değerlerinin ve arkeolojik buluntularının sergilendiği önemli yerlerden biridir.

Ayrıca müzeyi gezerken şehrin etnografik öğelerini de görebileceğiniz ulusal kıyafetler ve köy evlerinin örneklerinden biri bulunmaktadır. Müzeyi istediğiniz her gün 09.30-18.00 arasında ziyaret edebilirsiniz.

Tanzanya Lutheran Kilisesi

Tanzanya Lutheran Kilisesi

1963 yılında kiliselerin birleştirilmesiyle oluşmuş olan Tanzanya Lutheran Kilisesi, şehrin en önemli ibadet noktalarından biridir. Hristiyanlık eğitiminin yanında birçok sosyal sorumluluk projesi geliştiren kilise, Tanzanya halkının ferahı içinde yardımlarda bulunuyor.

St. Joseph’s Katedrali

St. Joseph’s Katedrali

Tanzanya’da bulunana St. Joseph’s Katedrali, Almanlar tarafından 1897 yılında inşa edilmiştir. Gotik tarzda inşa edilmiş olan bu kilise beyaz rengiyle şehirdeki diğer yapılar arasında direk fark ediliyor.

Coco Beach

Coco Beach

Hint Okyanusu’nun en güzel noktalarından birine konumlanmış olan Coco Beach, masmavi suların ve incecik beyaz kumların dalgalarla buluştuğu harika bir körfez.

Sörf yapmak isteyenlerin de uğrak noktaları arasında bulunana bu harika sahili ziyaret edip, güzel kumsallarında uzanabilirsiniz. ’Uzan uzan canım sıkılır benim!’ Dediğini anda ise masmavi suların üzerinde su sporları yapmanın tadını çıkarabilirsiniz.

Uhuru Anıtı

Uhuru Anıtı

Tanzanya’da bulunan Uhuru Anıtı, şehrin merkezinde beyaz bir sütün üzerinde yükselen kırmızı meşale şeklinde inşa edilmiştir. Afrika halkının asırlar boyunca yaşam için verdiği mücadeleyi temsilen dikilmiş olan anıt, Afrika halkı için manevi önem taşıyor.

Kilimanjaro Dağı

Kilimanjaro Dağı

Tanzanya’ya geldiyseniz Afrika Kıtası’nın en yüksek dağı olan Kilimanjaro Dağı’nı görmeden dönmemelisiniz. Deniz seviyesinden 5.895 metre yükseklikte olan dağ UNESCO Tarafından Dünya Mirası Listesi’ne alınmıştır.

Maceraperestler bu dağın tepesine ulaşabilmek için günler süren bir yolculuğa çıkıp, zirveyi görme umuduyla tırmanıyorlar. Doğru takım arkadaşları ve ekipmanlar sayesinde dağın tepesine kadar çıktıktan sonra muhteşem Afrika manzarasının tadına doyamayacaksınız.

Darüsselam Ulusal Köy Müzesi

Darüsselam Ulusal Köy Müzesi

1967 yılında kurulmuş olan Darüsselam Köy Müzesi, şehrin etnografik öğelerinin yansıtıldığı bir açık hava müzesidir. İnsanların Darüsselam’ın kırsal kesimlerinden nasıl yaşadıklarını gözler önüne seren bu müzede geleneksel kıyafetler ve kullanılan ev aletlerini görmeniz mümkün. Kurumuş ağaç yapraklarından yapılmış olan evleri 09.30-18.00 arasında gezebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin