Bilbao Ulaşım Rehberi

Bask bölgesinin önemli şehirlerinden biri olan Bilbao, zengin raylı sistemi ve diğer ulaşım olanaklarıyla ziyaretçilerin ulaşım konusunda problem yaşamadığı şehirlerden biri. 

Bilbao’ya geldiğinizde şehir içindeki ulaşım ağları sayesinde herhangi bir sıkıntı yaşamadan gitmek isteyeceğiniz yerlere kolay bir şekilde gitmeniz mümkün. Hazırladığımız Bilbao ulaşım rehberi ile sizlere şehrin ulaşım olanakları hakkında bilmeniz gereken bilgileri aktarmayı amaçlıyoruz.

Bilbao Ulaşım Rehberi

Bilbao Şehir İçi Ulaşım

bilbao tren

Bilbao’da şehir içi ulaşımda yaygın olarak metro ve tramvay hatları kullanılmaktadır. Dünyanın en gelişmiş raylı sistemlerine sahip olduğu söylenen şehirde gideceğiniz pek çok yere bu sistemlerle kolay ve konforlu bir şekilde ulaşmanız mümkün olabilmektedir.

Bunun dışında taksi kiralamak, yürüyerek şehrin güzelliklerini daha yavaş bir şekilde keşfetmek, otobüs ve taksi seçenekleri de sizin için ideal bir ulaşım çözümü olacaktır. Şehirde ihtiyaç anında taksi çağırmak için ortak çağrı numarası olan +34 944 448 888 numaralı hattı aramanız yeterli olacaktır.

Şehir içinde eğer sık sık toplu taşıma araçlarını kullanacaksanız size indirim imkanı sağlayacak olan Barik Card almanız çok mantıklı olacaktır. Kartı istasyonlardaki bilet makinelerinden kolay bir şekilde alabilirsiniz. Maksimum 10 kişinin seyahat edebileceği bir kartın fiyatı ise 3€ olarak belirlenmiştir.

Bilbao Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

bilbao havalimanı

Bilbao Havalimanı şehrin 12 km. dışında bulunmaktadır. Havalimanından şehir merkezine her 20 dakikada gerçekleştirilen seferlerle gitmek mümkün olmaktadır. Bu seferler 05:20’de başlayarak gece saat 22:00’a kadar sürmektedir. Otobüsler şehrin Gran Via’da bulunan Plaza Mayua ve Alameda Rekalde duraklarında inmektedir.

Havaalanından aynı zamanda bir diğer önemli Bask şehri olan San Sebastian’a da otobüs seferleri bulunmaktadır.

Bilbao’ya Nasıl Gidilir

Bilbao’ya ülkemizden Türk Hava Yolları’nın gerçekleştirdiği direkt seferlerle 4 saatlik bir yolculuğun ardından ulaşmanız mümkün olabilmektedir. Bu seferlere www.biletbayi.com ile ucuz uçak bileti satın alabilirsiniz. Dilerseniz ülkemizden gerçekleştirilen aktarmalı seferleri de tercih edebilirsiniz.

Aynı zamanda Bilbao’ya Madrid ve Barselona’dan tren seferleri ile de Bilbao’ya ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin