Cork’ta Ne Yenir, Ne İçilir? | 5 Restoran Tavsiyesi

İrlanda’nın ikinci büyük şehri olan Cork, sade ve huzur veren bir tatil planlayanlar için çok özel destinasyonların başında geliyor.

Cork, yeme içme konusunda Dublin kadar geniş imkanlara sahip bir şehir olmasa da burada da keşfedebileceğiniz çok güzel lezzet duraklarının bulunduğunu belirtelim. Cork’a geldiğinizde aç kalmak istemiyorsanız ve Cork’ta ne yenir diye merak ediyorsanız yazımızı okumanızı öneriyoruz.

1- Cork’ta Ne Yenir, Ne İçilir?

Cork’a geldiğinizde yeme içme konusunda çok fazla çeşitlilik beklememek gerekiyor. Bir liman kenti olan kentte özellikle başarılı deniz ürünlerini tadabilirsiniz.

İçecek konusunda ise şehirde bira ve şarap konusunda büyük bir çeşitlilik mevcut. Özellikle şehrin şaraplarını tatmanızı öneriyoruz. Şehirde şarap tadımları için düzenlenen özel turlara katılarak zahmetsizce şehrin etkileyici şaraplarını deneme şansını yakalayabilirsiniz.

Eğer tatilinizi ekim ayına denk getirirseniz şehirde gerçekleştirilen Cork Food Harvest Festival ile keyifli bir yemek yolculuğuna da çıkabilirsiniz.

2- Cork’ta Nerede Yenir, İçilir?

Bir şehri tanımanın en güzel yollarından biri doğaçlama takılmaktır ancak buna vaktiniz olmadığını düşünüyorsanız ve riski sevmiyorsanız yazımızın bu kısmında sizler için şehirde belirlediğimiz lezzet duraklarını tercih edebilirsiniz. Eğer bu mekanları ziyaret ederseniz düşüncelerinizi yorum kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

#1 Nash 19

Nash 19

Eğer yerli halktan bir kahvaltı ya da öğle yemeği mekanı tavsiyesi isterseniz birçok kişi size burayı tavsiye edecektir. Siz de bu mekanı tercih ederek menüdeki yiyeceklerin keyfini sürebilirsiniz. Biraz pahalı olan mekan zaman zaman kalabalık da oluyor. Bunu da belirtmek isteriz.

#2 Farmgate Cafe

Farmgate Cafe

English Market’in teras katında pazarın hoş görüntüsü eşliğinde bir şeyler yeyip içmek Cork gezisi için hoş bir deneyim olacaktır. Farklı bir mekanda lezzetli bir şeyler yemek isterseniz burayı ziyaret etmenizi öneriyoruz.

#3 Market Lane

Market Lane

İngiliz Pazarı’na gelen taze yiyeceklere göre menüsünü değiştiren köşedeki bu güzel mekan lezzetli menüsü ve etkileyici şarapları ile dikkat çekiyor.

#4 Gourmet Burger Bistro

Gourmet Burger Bistro

Hamburger sever misiniz? O halde sizi şöyle alalım! Bu sevimli mekanda Asya’dan İspanyol mutfağına, Amerika’dan Fransa’ya kadar pek çok farklı kültüre ait çok özel hamburgerlerin tadına bakma fırsatını yakalayabilirsiniz. Mekanda yiyebilecekleriniz elbette sadece hamburgerle sınırlı değil. Daha başka neler yiyebileceğiniz öğrenmek için burayı ziyaret edip menüyü inceleyebilirsiniz.

#5 The Sandwich Stall

The Sandwich Stall

Fazla vaktiniz yoksa ama gene de lezzetten ödün vermek istemiyorsanız bu mekan tam size göre. Lezzetli ekmeklerle ve taze yiyeceklerle hazırlanmış pek çok farklı sandviç bu mekanda sizi bekliyor.

Sizin de Cork’ta tavsiye edebileceğiniz mekanlar varsa bunları bizimle yorum kısmından paylaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin