Cork Gece Hayatı | 7 Eğlence Mekanı

İrlanda’nın güney şehirlerinden Cork, ülkenin en fazla ziyaret edilen şehirlerinin başında geliyor.

Cork’a geldiğinizde akşamlarınızı keyifle geçirmek için hazırladığımız Cork gece hayatı mıza göz atabilir, şehirde gidebileceğiniz mekan önerilerimizi inceleyebilirsiniz.

Cork’a geldiğinizde konaklama seçenekleriyle ilgili bilgi almak isterseniz Cork’ta nerede kalınır? Otel tavsiyeleri yazımızı okuyabilirsiniz.

1- Cork Gece Hayatı

Cork, gece hayatı Avrupa standartlarına göre sönük geçmektedir ancak buna rağmen şehirde eğlenmek isteyenler keyifli zamanlar geçirme imkanına sahip olabilmektedir. Cork’ta gece yaşamı çoğunlukla şehir merkezinde Wllington, Patrick ve Barrack Caddeleri üzerinde yoğunlaşmaktadır.

Cork’ta özellikle hafta içi akşam belli bir saatten sonra sokaklarda pek insan kalmıyor. Bu nedenle şehrin kalabalığı ve hareketli yaşamı sevenler için çok da uygun olmadığını söylemeliyiz.

Cork gece hayatı çoğunlukla bar ve publarda şekillenmektedir. İnsanlar bu mekanlarda bir şeyler yeyip içip arkadaşlarıyla güzel sohbetler ederek akşamın tadını çıkarmayı tercih etmektedir. Bunun dışında daha hareketli bir gece geçirmek isteyenler için şehirde bazı gece kulüplerinin bulunduğunu da belirtelim.

Cork, bira ve şarap konusunda oldukça geniş bir seçeneğe sahip olan bölge. Buradaki mekanlarda çok farklı lezzetlere sahip bira ve şarapları denemeyi ihmal etmemenizi öneriyoruz.

2- Mekan Önerileri

#1 Sin é

Sin é

Mükemmel bir Irish pub olan mekan, otantik ortamı ile ziyaretçilerin çok beğendiği yerlerden biri. Burada her akşam canlı müzik eşliğinde içkinizi içerek eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz.

#2 Franciscan Well Brewery

Franciscan Well Brewery

Şehrin popüler duraklarından biri olan mekanda birbirinden lezzetli pizzalar eşliğinde biranızı yudumlamanın tadını çıkarabilirsiniz. Barda düzenlenen geleneksel bira festivalleri ise katılmaya değer!

#3 Mutton Lane Inn

Mutton Lane Inn

Bu tarihi pub, loş ve etkileyici atmosferi ile bizce şehirde mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden biri. Mekanın ufak olması ise daha samimi bir ortamın oluşmasına olanak tanıyor.

#4 Havana Browns

Havana Browns

Cork’taki ender gece kulüplerinden biri olan mekan, özellikle cuma ve cumartesi gecesi eğlenmek isteyen ziyaretçilerini ağırlıyor.

#5 Suas Rooftop Bar

Suas Rooftop Bar

Küçük bir dans pistine de sahip olan mekanda canlı Dj. performansları eşliğinde özel kokteyllerin tadını çıkarabilirsiniz.

#6 Hi-B Bar

Hi-B Bar

Hem yerliler hem de turistler tarafından tercih edilen mekan, evinizin salonundaki rahat ortamı size sunabilmek için çabalıyor. Kasıntı mekanlardan sıkıldıysanız burayı denemenizde fayda var.

#7 The Ovens

The Ovens

Akşam yemeği öncesi birkaç kadeh bir şeyler içmek istiyorsanız bu mekan tam size göre. Burada geleneksel İrlanda müziği dinleyerek içkinizi yudumlayabilir ve akşama güzel bir başlangıç yapabilirsiniz.

**Cork gece hayatı ile ilgili bildiklerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin