Colorado’da Ne Yenir? Ne İçilir? | Parmak Isırtacak 21 Tat

Seyrine doyum olmayan eşsiz doğası ile insanın huzur bulduğu eyaletlerden olan Colorado aynı zamanda çok iyi puanlar verebileceğiniz birbirinden özel lezzetleri ile de dikkat çekiyor. İşte sizler için derlediğimiz “Colorado’da ne yenir? Ne içilir?” listemiz;

Colorado’da Ne Yenir? Ne İçilir?

1. Kuzu Fondü

Kuzu Fondü
Kuzu Fondü

Colorado hayvancılık noktasında oldukça gelişmiş eyaletlerin başında geliyor. Bu da Colorado yeme içme kültürünün et üzerine yoğunlaşması anlamına gelmektedir. Colorado’da yetiştirilen kuzuların etinin dünyanın başka hiçbir yerinde olmadığını söyleyen büyük bir kesim var. Kuzu fondü de bu leziz kuzu etiyle yapılan ve Colorado’ya gelenlerin mutlaka tatması gereken lezzetlerden biri.

2. Kaburga

Kaburga
Kaburga

Hani çizgi filmlerde gördüğümüz ortasında beyaz bir halka olan ve insanın iştahını kabartan et var ya. Hah işte onu Colorado yemekleri arasında görmeye kendinizi hazırlayın. Sığırın en lezzetleri yerlerinden biriyle yapılan kaburga yanında garnitürleri ile kendinize ziyafet çekmeniz için önünüzdeki bütün engelleri kaldırıyor. Size de bu eti tadını çıkararak yemek kalıyor.

3. İstiridye

Rocky Mountain İstiridye
Rocky Mountain İstiridye

Biraz patates kızartması, bira ve biraz da istiridiye. İşte size muhteşem bir öğünün sırrı. Bu sırrı bulabileceğiniz yerlerden biri de Colorado. Eyaletin iklimi sayesinde kendisinde geniş bir yaşam alanı bulan istiridyeler dünyanın pek çok yerinden daha lezzetli ve daha dolgun…

4. Istakozlu Makarna

Istakozlu Makarna
Istakozlu Makarna

Istakoz zaten başlı başına efsane bir lezzet. Bunu bir de özel soslarla birleştirilerek sunulan makarna ile servis edince yemek masasından uzun süre kalkmak istemeyeceğiniz bir menünün sizi beklediğini söyleyebiliriz.

5. Siyah Morina Balığı

Siyah Morina Balığı
Siyah Morina Balığı

Marine edilmiş siyah morina balığı ile mantar, bezelye, domates gibi taze sebzelerle ortaya çıkarılan tabak deniz ürünlerini ve sebzeleri bir araya getiriyor. Siyah morina balığını seviyorsanız ilk tatilinizi Colorado’ya planlayabilir ve bu yemeği menbağında tadabilirsiniz.

6. Kızarmış Ördek

Kızarmış Ördek
Kızarmış Ördek

Ördek dünyadan birçok mutfağın önemli unsurlarından biri. Kızarmış ördek de Colorado yemek kültürü içinde yadsınamaz bir değere sahip. Şimdi gözlerinizi kapayın ve kendinizi Colorado’da bir restoranda nar gibi kızarmış ördek yerken hayal edin. Biz hayal ettik ve bu bile ağzımızın suyunu akıtmaya yetti 🙂

7. İki Katlı Burger

Kolay kolay doymayanlara gelsin 🙂

Eğer tek katlı bir burger size yetmiyorsa sizi Colorado’nun başkenti olan Denver sizin için çok iyi bir destinasyon olacaktır. Muhteşem etlerden yapılmış bir burger ve aralarda erimiş peynir ile ortaya bu lezzet hızlı bir şekilde eşsiz bir tat arayanlar için süper bir tercih bizce.

8. Patates Kızartması

Patates Kızartması
Patates Kızartması

Colorado’nun iklimi lezzetli patateslerin yetişmesi için çok ideal. Trüf mantarı yağı ile kızartılan patateslerin lezzeti ise diyetinizi bozmanıza neden olacak kadar etkileyici. Bir koni içinde servis edilen patates kızartması ile kendinizi şımartın ve bu muhteşem lezzetin tadını çıkarın.

9. Tabi ki Burrito

Burrito
Burrito

Amerika’nın geneline yayılmış olan Meksika yemek kültürü ile Colorado’da da karşılaşmanız çok normal. Taco olarak da bilinen bu dürümler eyaletin yerlileri kadar burayı ziyarete gelenler tarafından da çok beğeniliyor.

10. Tarçınlı Rulolar

Tarçınlı Rulolar
Tarçınlı Rulolar

Lezzetli bir tatlı arıyorsanız “Colorado’da ne yenir?” sorusuna bulacağınız en güzel cevapların başında bu tarçınlı rulolar olacaktır. Johnson’s Corner ise bu ruloların tadını çıkarabileceğiniz en özel yerlerden. Buraya gelin ve bu eşsiz ruloların tadına bakın. Sonra gece tatlı kriziniz için yanınıza birkaç tane fazladan almayı da ihmal etmeyin.

11. Ananaslı Krep

Ananaslı Krep
Ananaslı Krep

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezleri arasında bulunan krepler Colorado’da karamelize edilmiş ananasla çok daha özel bir lezzet haline geliyor. Bu lezzet için insanların bu eyalette sıraya giriyor olması da bu söylediğimizi destekler nitelikte. Hamur işlerini seviyorsanız bu leziz krepler “Colorado’da ne yenir?” sorusuna bulabileceğiniz en güzel cevaplar arasında bulunuyor.

12. Sosisli Sandviç

Sosisli Sandviç
Sosisli Sandviç

Colorado yeme içme kültürü içinde Kuzey Amerika’nın çoğunda olduğu gibi sosis çok önemli bir yere sahip. İnsanlar farklı tatlara sahip sosisli sandviçlerle bira ya da kola gibi içecekler sayesinde kendilerine güzel bir öğün yaratabilmektedir.

13. Enginar Tortellini

Enginar Tortellini
Enginar Tortellini

İtalyan kültürüne ait bir yemek olan tortellini Colorado’da enginarla birlikte yapılıyor. Tereyağ kokusu üzerinde olan enginarlı tortellini şekil olarak biraz farklı olsa da ülkemizde yapılan makarnalarla tat olarak çok benzemektedir. Bu nedenle sıra dışı bir tat arayanlar için hayal kırıklığı olabilir. Ancak bazı gezginler yabancı tatlara kapalı olduğu için onlara göre tortellini yurt dışında tam bir kurtarıcı görevi görmektedir diyebiliriz.

14. Peynirli Enchilada

Peynirli Enchilada
Peynirli Enchilada

Meksika mutfağının önemli tatlarından biri olan enchilada çoğunlukla sabah kahvaltılarında tüketilse de günün diğer öğünlerinde de tercih edilebilmektedir. Enchiladanın ismi Meksika dilinde “biber” kelimesinden gelmektedir ve işin özü de tortillaların biberden yapılmış olan sosa batırılmasıdır. Son olarak ise başta peynir olmak üzere tavuk, et, sosis gibi farklı malzemelerle sarılarak fırınlanır ve afiyetle yenir.

15. Sopaipilla

Sopaipilla
Sopaipilla

Ülkemizde yapılan mayalı hamur kızartmasının Meksika versiyonu olan sopaipilla özellikle sabah kahvaltılarında çok seviliyor. Üzerine reçel, bal gibi tatlı kahvaltılıkların da sürülebildiği bu yemek Colorado yemekleri arasında belki de kahvaltılara en çok yakışanı.

16. Reuben Sandviç

Reuben Sandviç
Reuben Sandviç

Colorado yemekleri içinde et ürünlerini bolca göreceksiniz. Şöyle tıka basa doymak ve biftek dolu bir sandviçle yemek yemenin zevkini doruklarda yaşamak isterseniz Colorado’ya bir uçak bileti almanız şart demektir. Çavdar ekmeği kullanılarak yapılan ve içinde özel sosların bulunduğu bu sandviçi mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz.

17. Ho Ho Cake

Ho Ho Cake
Ho Ho Cake

Colorado yemek kültürü içinde minik ama şekerli ve lezzetli bir atıştırmalık istiyorsanız bu cupcakelerin tam size göre olduğunu söyleyebiliriz. İçi bol çikolata ile kaplı ho ho cake geziniz sırasında ihtiyacınız olan enerjiyi depolamanız konusunda size büyük yardımda bulunuyor.

18. Slopper

Slopper
Slopper

Taksim civarına gidenler bilir. Taksim’de “ıslak hamburger” bölgeye gelenlerin severek tükettiği fast food tarzı yemeklerin başında gelmektedir. Slopper de görünüm ve içerik olarak buna çok benzemektedir. Colorado mutfağı içindeki bu çeşitli sebzelerle zengin bir hale getirilen sos içine konan köfte etleri sizi muhteşem bir ziyafete davet ediyor.

19. Budino

Budino
Budino

“Colorado’da ne yenir?” sorusunun leziz cevaplarından biri de budino ya da karamelli puding. Yemekten sonra tatlı yemek isteyenler için budino mutlaka listede olması gereken bir lezzet.

20. Ale

Ale
Ale birası eyalette çok seviliyor

“Colorado’da ne yenir? Ne içilir?” diye merak ediyorsanız eyalet genelinde butik olarak bira üreten birçok yer bulabileceğinizi belirtelim. “Ale” ismi verilen bira türü ise bira seven gezginler için çok keyifli zamanların habercisi anlamına geliyor.

21. Şarap

colorado wine
Ödüllü şarap diyarı Colorado

Bağcılık anlamında ödüllü eyaletlerden biri olan Colorado’da rengi, tadı ve dokusu ile sizi büyüleyecek muhteşem şaraplarla Colorado yemek kültürü içindeki lezzetleri çok daha özel hale getirebilirsiniz. Belki dönüşte sevdikleriniz için bir kaç şişe şarap da yanınızda götürürsünüz hem.

“Colorado’da ne yenir? Ne içilir?” sorusuna cevap olabilecek eyaletin en önemli lezzetlerini sizler için listelemeye gayret ettik. Colorado mutfağı ile ilgili söyleyecekleriniz varsa siz de hemen yorum kısmından bizimle paylaşabilirsiniz 😉

Yorum yapın

Bizi Takip Edin