Tüm Detaylarıyla Charlotte Gezilecek Yerler

Kuzey Carolina’nın en büyük şehri olan Charlotte’i henüz ziyaret etmediniz mi?

Teknolojinin ve eğlencenin merkezi olan şehre gitmeden önce ‘’Charlotte Gezilecek Yerler’’ yazımızı inceleyip, seyahat rotanızı belirleyebilirsiniz. Yazımızın ilk sırasında;

Carowinds

Carowinds

1956’da Disneyland’dan esinlenerek yapılmış olan Carowinds,20 dönümlük alan üzerine kurulmuş birbirinden farklı ve eğlenceli oyuncaklardan oluşmakta.70 milyon dolara mal olan bu yapıda Cadılar Bayramı etkinlikleri ve WinterFest düzenlenmektedir. Charlotte’de bulunduğunuz sürede birbirinden güzel oyuncaklara binmek ve eğlencenin tadını çıkartmak isterseniz uğramanız gereken yerlerden ilki Carowinds.

Freedom Park

Freedom Park

Charlotte’de adından da anlaşılabileceği gibi özgürce gezebileceğiniz, bisiklete binip, spor yapabileceğiniz oldukça geniş ve güzel alanlardan biridir Freedom Park. Tenis kortları, basketbol ve voleybol sahası bulunan bu park içerisinde ayrıca çocuklar içinde oyun alanları bulunuyor. Yürüyüş parkurlarında yürüdükten sonra banklarda dinlenebilir,temiz bir nefes alabilirsiniz.

Land of Oz

Land of Oz

Jack Pentes tarafından oluşturulan Land of Oz,1980 yılından beri faaliyet göstermekte. Oz Büyücüsü hikayesinden uyarlanan bu park içerisinde çocukluk kahramanlarımızı görebilir onların dünyasına adım atabilirsiniz.

Bechtler Museum of Modern Art

Bechtler Museum of Modern Art

Kuzey Karolina’da 36.500 metrekare alana kurulmuş olan müze,20.yüzyıla ait modern sanat örneklerinin sergilendiği önemli merkezlerdendir.

1.400’den fazla eserin olduğu Bechtler Museum of Modern Art, içerisindeki eserler kadar dış dizaynıyla da dikkat çekiyor. Jean Tinguely,Barbara Hepworth,Max Ernst,Pablo Picasso gibi sanatçıların eserlerinin sergilendiği müze 2010 yılından beri ziyaretçilere açık.

Carolinas Havacılık Müzesi

Carolinas Havacılık Müzesi

Charlotte Douglas Uluslararası Havalimanı içerisinde bulunana Carolinas Havacılık Müzesi, uçaklarla ve havacılıkla ilgili merak ettiğiniz konularda sizi aydınlatıyor. Havacılıkla ilgili ilginç olayların ve önemli bilgilerin bulunduğu bu müze içerisinde koleksiyonları gezebilir ve çağdaş havacılık adına sergileri gezebilirsiniz.

Wells Fargo History Museum

Wells Fargo History Museum

Amerika’nın birçok bölgesinde açılmış olan Wells Fargo History Müzesi, dünyanın en büyük bankalarından olan Wells Fargo Bank’in başlangıcını ve altın madenciliğinin ilk dönemlerini anlatıyor. Müzeyi gezerken eski dönemlere ait etkileşimli telgraf, yeraltı tüneli ve altın sikkeleri görebilirsiniz. Müzeyi resmî tatil günleri dışında sabah 9 akşam 5 arası ziyaret edebilirsiniz.

Sea Life Charlotte

Sea Life Charlotte

Kaplumbağaların gizli dünyasını aydınlatan Charletto Sea Life’ı ister tek başınıza ister ailecek gezebilir birbirinden farklı kaplumbağa çeşitlerini görebilirsiniz. Yavru hallerinden büyük hallerine bu akvaryum içerisinde korumada olan kaplumbağaları sevebilir, sert kabuklarının altında nasıl bir yaşam geçirdikleri hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.Kaplumbağa üzerine yoğunlaşsa da akvaryum içerisinde diğer deniz canlılarını görebilirsiniz. Akvaryumu pazar günleri dışında ziyaret edebiliyorsunuz.

Symphony Park

Symphony Park

Yıl içerisinde birçok etkinliğin düzenlendiği Symphony Park, dünyaca ünlü gruplardan orkestralara kadar birçok müzik grubunu ağırlıyor. Etkinlik dönemlerinde tıka basa olan bu parkta birbirinden keyifli zamanlar geçirebilir, ücretsiz düzenlenen aktivitelere katılabilirsiniz.

Discovery Place

Discovery Place

Bilim, teknoloji ve doğa alanında eğitimli öğretmenlerle mesleki gelişim konusunda eğitim veren Discovery Place,her yaştan insanın ziyaret ettiği önemli merkezlerden biri.1946 yılından beri faaliyet gösteren bu merkezi ziyaret ederek doğa ve modern teknolojiler hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Charlotte yazımızla ilgili düşüncelerinizi yorumlar kısmından bize ulaştırabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin