Cape Town Gezilecek Yerler

Güney Afrika’nın en kalabalık şehirleri arasında ikinci sırayı lan Cape Town, Avrupa kültürüyle harmanlanmış yapısıyla dikkat çekiyor.

Modern binaların yer aldığı şehir genel Afrika görüntüsünden oldukça uzak, çağdaş yapılarıyla dikkat çekiyor. Afrika Kıtası’nın en güney ucunda bulunan şehri ‘’Cape Town Gezilecek Yerler’’ yazımızda inceleyebilir, detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Kirstenbosch Ulusal Botanik Bahçesi

Kirstenbosch Botanik Bahçesi

Cape Town Masa Dağı’nda kurulmuş olan Kirstenbosch Botanik Bahçesi’ni görmeden kesinlikle şehirden ayrılmamanızı öneriyoruz.828 hektarlık oldukça büyük bir alana kurulmuş olan bahçe,1913 yılında ziyarete açılmıştır.

Alabildiğine yeşillik içerisinde kuş sesleriyle beraber yürüyebileceğiniz bahçeyi gezerken farklı bitki türleri hakkındaki açıklamaları da okuyabiliyorsunuz. Botanik bahçeyi gezmek isterseniz en azından 1 saatinizi ayırmanızı öneririz.

İki Okyanus Akvaryumu

İki Okyanus Akvaryumu

Kıtanın en güney ucunda bulunan akvaryum içerisinde, sualtı yaşamının birbirinden özel ve renkli canlılarını görebilecek daha önce karşılaşmadığınız kadar farklı canlılarla karşılaşacaksınız.

Gezginlere özel deneyimler sunan bu akvaryumu gezerken size rehberlik eden kişilerden sualtı canlıları hakkında önemli bilgileri de dinleyebilirsiniz. Köpek balıklarından, palyaço balıklarına kadar uzanan çeşitliliğiyle İki Okyanaus Akvaryumu, Cape Town’da ziyaret edebileceğiniz noktalar arasında yer alıyor.

Bo-Kaap

Bo Kaap

Cape Town’un renkli yanını yansıtan, sıra dışı görüntüsüyle turistlerin uğrak noktalarından olan bir mahalledir Bo-Kaap. Park taşlı sokakları, canlı renklere boyalı evleri ve temiz dağ havası sayesinde hem yaşamak hem de gezmek için ideal noktalardan.

Yaşayanların çoğunluğunun Müslüman olduğu mahallede, İslamiyet kültürünün de yansıtılmasıyla ortaya çıka farklı yaşam tarzını gözlemleyebilir, harika fotoğraflar çekebilirsiniz.

Cape Point

Cape Point

Cape Town’un en uç noktasına ulaşabileceğiniz Cape Point’ten muhteşem deniz manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz. Kayalıklar üzerinde bulunana deniz fenerinin en üst kısmı tamamen camlardan oluşmaktadır. En üst kata çıktığınızda camlar sayesinde denizi ayaklarınızın altında hissedebilecek ve muhteşem okyanus manzarasına dalabileceksiniz.

Ümit Burnu

Ümit Burnu

Coğrafya derslerimize konu olmuş Ümit Burnu‘nu jeopolitik öneminin yanı sıra sunduğu güzellikler için de ziyaret edebilirsiniz. Sadece bu bölgede yetişen bazı bitkiler ve canlı çeşitleri olması sebebiyle bölge koruma altına alınmıştır.

Millî park statüsünde olan burnu gezerken yanınıza yiyecek almamaya ve koyulan kuralları çiğnememeye dikkat etmenizi öneriyoruz.

False Körfezi

False Körfezi

Kafelerin, restoranların ve fok balıklarının olduğu bir körfez düşünün. Evet yanlış duymadınız False Körfezi, kahvenizi yudumlarken kayalıklarda uzanan fok balıklarını izlemek isterseniz uğrayabileceğiniz nadir yerlerden biridir. Çalı belgesel keyfi yaşatan bu körfezi Cape Town geziniz esnasında ziyaret etmelisiniz.

Stellenbosch

Stellenbosch

Afrika’nın kurak topraklarına inat Afrika Kıtası’nın da ne kadar renkli ve yeşil olabileceğiniz gösteren yerlerden biri Stellenbosch. Meyve bahçeleri, su kanalları ve şirin restoranlarıyla görmeniz gereken kasabalar arasında yer alan Stellenbosch, temiz havasıyla turistleri kendine çeken popüler yerleşim yerlerinden biri.

Masa Dağı

Masa Dağı

Görmeye alışık olduğumuz dağ şekillerinden farklı olarak düz olan dağ, şekli sebebiyle Masa Dağı adını almıştır.2.200 tür bitkinin bulunduğu dağın en tepesine teleferikle çıkabiliyor ve muhteşem manzarayı en yüksekten izleyebiliyorsunuz.

Green Market Square

Green Market Square

1696 yılında inşa edilen meydan, Güney Afrika’nın önemli alışveriş noktaları arasında yer alıyor. Marketlerden tezgahlara, meyve pazarlarından, takı dükkanlarına kadar oldukça geniş bir alışveriş yelpazesi sunan meydan Cape Town’un en kalabalık noktalarından biri. Trafiğe kapalı olan Green Market Square içerisinde rahatlıkla gezebilir , hediyelik eşya satın alabilirsiniz.

Cape Town’la ilgili yararlı olabileceğini düşündüğünüz bilgiler varsa yorumlar kısmından bize ulaştırabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin