Cannes’ta Ne Yenir? | Festival Şehrinden 12 Lezzet Galası

Cannes üç şeyle tanınır: Ünlü film festivali, eşsiz güzellikteki plajları ve eşsiz lezzetlere sahip Cannes mutfağı. Cannes’ın yöresel yemekleri şehre gelenler için eşsiz bir gastronomi dünyasının kapılarını aralıyor.

Cannes’ta Ne Yenir? Ne İçilir?

Gerek film festivali gerekse eşsiz sahilleri nedeniyle Cannes yılın her mevsimi sürekli olarak turistlerin gözbebeği olan Fransız şehirlerinden biri olmayı başarıyor. Bu kadar yoğun bir şekilde turist akını olmasından ötürü şehirdeki pek çok restoran sayesinde ziyaretçiler “Cannes’ta ne yenir? Ne içilir?” sorusunun cevabını bulma konusunda pek zorlanmıyorlar.

1. Espresso

Barista (adres ve bilgi)

Espresso
Espresso

Kuşkusuz güne başlamanın en iyi yollarından biri bir fincan espresso sipariş vermek olacaktır. Cannes’ta bulunan cafelerden birine girin ve bu muhteşem içecekle gününüzün güzel geçmesini garanti altına alın.

2. Baget

Bageti şehirdeki her restoranda bulabilirsiniz. 

Baget
Baget

Fransa’da en ucuz bulabileceğiniz yiyeceklerden biri olan baget, uzun ve ince yapısıyla hemen kendini fark ettiriyor. Karnınızı doyurmanın en uygun yollarından olan bagetle bir yerden bir yere giderken açlığınızı yatıştırabilir ve ihtiyacınız olan enerjiyi elde edebilirsiniz.

3. Deniz Ürünleri

Astoux et Brun (adres ve bilgi)

İstiridye
Özellikle istiridye Cannes’ta çok seviliyor

Geçmişte bir balıkçı kasabası olması nedeniyle Cannes’ta çok lezzetli deniz ürünleri bulmak oldukça kolay bir konu. Le Vieux Port, Rue Felix Faure gibi noktalarda bu konuda size yeteri kadar alternatif yeme içme mekanı sunuyor. Özellikle de sahil şeridinde bulabileceğiniz istiridyeler

4. Tart Au Citron

L’Assiette Provencale (adres ve bilgi)

Tart Au Citron
Tart Au Citron

Günün herhangi bir noktasında kendinizi yorgun hissettiğinizde narenciye aromalı bir tatlı kendinize gelme konusunda size yardımcı olacaktır. Bir tür limonlu turta olan tart au citron, yiyebileceğiniz en güzel turtalardan biri ve Cannes’ta kaldığınız süre boyunca en azından bir kere denemenizi tavsiye ediyoruz.

5. Şarap

Lezzetli şarapları tatmak için tadım turlarına katılmanızı öneriyoruz.

şarap

Fransızlar muhteşem şaraplarıyla tanınır ve Cannes da bu konuda oldukça iddialı olan şehirlerden bir tanesi. Cannes bölgesindeki bir dizi üzüm bağı sayesinde şehirde çok özel şaraplar üretilmektedir. Özellikle de beyaz şarabı mutlaka tatmanızı öneriyoruz.

6. Ratatouille

Le Petit Paris (adres ve bilgi)

Ratatouille
Ratatouille

Fransızların bu geleneksel sebze yahnisi patlıcan, kabak, biber, soğan gibi çeşitli sebzelerle yapılmaktadır. Ratatouille Akdeniz kıyıları boyunca kolay bir yaz yemeği olarak çok fazla yapılmaktadır. Bu yemek çoğunlukla garnitür olarak servis edilse de yanında pilav, makarna gibi yemeklerle sunulduğunda ana yemek olarak da kabul edilebilmektedir.

7. Beignets de Fleurs de Courgettes

Le Tube (adres ve bilgi)

Beignets de Fleurs de Courgettes
Beignets de Fleurs de Courgettes

Kabak çiçekleri, mevsimi geldiğinde Cannes’in en sevilen şeyleri arasına girmektedir. İçleri peynir ile doldurulmuş kabak çiçekleri daha sonra tuz, sarımsak ve maydanoz ile tatlandırılarak zevke göre kızartılmaktadır. Yanında bir de sosla sunulan kabak çiçeklerinin tadına doyum olmaz. Bizce “Cannes’ta ne yenir? Ne içilir?” diye merak edenler bu lezzeti de denemeli.

8. Bouillabaisse

Gaston Gastounette (adres ve bilgi)

Bouillabaisse
Bouillabaisse

Marsilya kökenli bir tür balık yahnisi olan bouillabaisse Cannes’ta da çok sevilmektedir. Geçmişte Marsilya balıkçılarının satamadıkları balıklarla yaparak yedikleri bu yemek günümüzde en şık restoranların en fazla satılan yemekleri arasında kendine yer buldu. Bu çorbayı diğerlerinden ayıran şey ise balıkların sırasıyla eklenmesi, kemikli balıkların tercih edilmesi ve servis edilme yöntemidir.

9. Gateau des Rois

Bu pasta için şehirdeki herhangi bir pastanenin kapısından içeri girebilirsiniz.

Gateau des Rois
Gateau des Rois

Noel zamanlarının vazgeçilmez kutlama pastası gateau des rois, gezisini ocak ayına denk getirenlerin mutlaka denemesi gereken pastalardan biri. Bu muhteşem gelenek 14. yüzyıldan bu yana insanların sofralarını süslemektedir.

10. Pissaladiere

Philcat (adres ve bilgi)

Pissaladiere
Pissaladiere

Karamilize edilmiş soğan ve hamsi ile hazırlanan bu spesiyal, Cannes sofralarında genellikle atıştırmalık bir hamur işi olarak servis edilmektedir. Tatlı, tuzlu ve hamurlu bir lezzet olan pissaladiere hemen hemen her pastanede ve pazar yerinde kolay bir şekilde bulunabilmektedir. Dilerseniz üzerine soğan ve domates eklemesi de yapabilirsiniz.

11. Socca

Socca’nnes (adres ve bilgi)

Socca
Socca

Atıştırmalık leziz bir şeyler bakınıyorsanız doğru maddeye geldiniz demektir. Socca, nohut unu ve zeytinyağı ile yapılmaktadır. Hamur yassı bir dökme demir üzerine yayılır ve bol baharat eklenerek pişirilir. Son olarak da afiyetle yenir.

12. Soupe au Pistou

Chateau Eza (adres ve bilgi)

Soupe au pistou
Soupe au pistou

Cannes’te et ve balık yemekleri kadar sebze ile hazırlanan yemekler de çok seviliyor. Bunlardan biri olan soupe au pistou isimli çorba sebzelerle yapılan çok lezzetli ve besleyici bir yemektir. Bu çorbayı eğer çok fazla aç değilseniz ana yemek olarak, dayanamayacak kadar açsanız da ana yemekten önce çorba olarak tercih edebilirsiniz.

“Cannes’ta ne yenir? Ne içilir?” diye düşünenlere yol göstereceğini düşündüğümüz listemiz şimdilik bu kadar. Tabi şehirde bu lezzetlerden çok daha fazlasını bulabilirsiniz. Eğer bizden önce keşfettiğiniz bir lezzet olursa bunu bize yorum olarak yazarsanız seve seve listemize dahil edebiliriz. 

pinCannes’ın görülmesi gereken yerleri hakkında bilgilere ulaşmak isterseniz daha önce hazırlamış olduğumuz Cannes gezilecek yerler listemizi inceleyebilirsiniz. 

pinCannes’ta nerede kalınır? Otel tavsiyeleri yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin