Bursa Hayvanat Bahçesi

Ülkemizin en modern hayvanat bahçelerinden biri olan Bursa Hayvanat Bahçesi , hem yetişkinler hem de çocuklar için Bursa’da görülmesi gereken önemli ziyaret noktalarından biridir.

Burası 206.600 m²’lik bir alanda kurulmuştur ve ve içerisinde sürüngenler, memeliler, kuşlar gibi çeşitli türlere ait pek çok farklı hayvan türünü incelemek mümkün olmaktadır. Hayvanat bahçesi içinde 95 farklı türden 700 hayvan yaşamaktadır.

Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliğine(EAZA) aday üye olan hayvanat bahçesindeki hayvan türü her geçen gün artmaktadır. Oldukça geniş bir alanda bulunan hayvanat bahçesinde hayvanların doğal ortamlarına en yakın şartlarda yaşamasına gayret edilmektedir.

Bursa Hayvanat Bahçesi, hayvanların rahat ve güven içinde barındıkları bir yer olmasının yanı sıra yaralı hayvanların tedavisi ve nesli tükenmek üzere olan hayvanların neslini sürdürmesi için gerekli çalışmaları da sürdürmektedir. Bu da burayı bir hayvanat bahçesinden çok daha önemli bir konumda bulunmasını sağlamaktadır. Hayvanların rahat edebileceği ortamlar sunma gayreti içinde olan hayvanat bahçesinde 11 adet gölet, 50 bin çalı, 2 bin ağaç ve 150 bin bitki bulunmaktadır.

Çocuklar için Bursa’daki önemli ziyaret noktalarından biri olan Bursa Hayvanat Bahçesi, onların keyifli bir şekilde vakit geçirmeleri ve hayvanlara dokunarak hayvanlarla yakın ilişkiler kurması için birçok imkan sağlamakta ve eğitim vermektedir. Hayvanat bahçesi içindeki çocuk oyun alanları, Cumalı Kızık evleri ve kafeteryalar da ziyaretçilerin eğlenceli zamanlar geçirmesine olanak tanımaktadır.

Ülkemizdeki ve dünyadaki doğal yaşama önemli katkılarda bulunan Bursa Hayvanat Bahçesi, Bursa’yı ziyaret edenlerin mutlaka Bursa’da gezilecek yerler listesine dahil etmesi gereken yerlerden biridir.

1- Bursa Hayvanat Bahçesi Ziyaret Bilgileri

  • Adres: Soğanlı Mah., Yakın Çevre Yolu 2. Km., Alemdar/Bursa
  • Ulaşım: Eğer şehir merkezinden geliyorsanız 35/A, 15, 15/E no’lu otobüslerle Bursa Hayvanat Bahçesi gişelerine kadar gelebilirsiniz. Soğanlı’dan geliyorsanız Soğanlı-Botanik Park minibüslerini de ulaşım için kullanabilirsiniz. Hayvanat bahçesinin planını ise aşağıda paylaştığımız krokiden inceleyebilirsiniz.
  • Ziyaret Saatleri: Nisan-mayıs-eylül-ekim aylarında 09:30-19:00, haziran-temmuz-ağustos aylarında 09:30-20:15 ve kasım-aralık-ocak-şubat mart aylarında hafta içi 09:30-17:00, hafta sonu ise 09:30-18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir.
  • Giriş Ücreti: Yetişkinlerden 5₺ ve öğrencilerden 2,5₺ giriş ücreti alınmaktadır. Girişlerde BuKart geçerlidir.
  • Telefon: (0224) 211 2830
  • İnternet Sitesi: www.bursahayvanatbahcesi.com

Bursa Hayvanat Bahçesi ‘ndeki eğlenceli deneyimlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımıza katkıda bulunabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin