Borkum’da Ne Yenir? | Borkum’da Denenecek 10 Lezzet

Sadece Alman mutfağını değil, birçok farklı yemek kültürünü de deneyimleyebileceğiniz Borkum, Almanya’da yeme içme konusunda sizi memnun edebilecek önemli destinasyonlar arasında bulunuyor.

Borkum’da Ne Yenir? Ne İçilir?

Aşağı Saksonya bölgesinde yer alan Borkum, oldukça değişken bir yemek kültürüne sahiptir. Bu da şehre gelenler için “Borkum’da ne yenir? Ne içilir?” sorusuna çok farklı cevaplar bulunabileceği anlamına gelmektedir.

Almanya’nın genelinde olduğu gibi etin yaygın olarak kullanıldığı Borkum mutfağı içinde patates, kuşkonmaz, elma, vişne gibi sebze ve meyveler bol miktarda kullanılmaktadır. Et olarak ise şehirde kuzu eti veya sığır eti kullanılmakta ve av eti de sıklıkla tercih edilmektedir. Ada şehri olan Borkum’da aynı zamanda deniz ürünleri de çok sevilen lezzetler arasında bulunmaktadır.

Şimdi artık Borkum’un geleneksel yemekleri hakkında hazırladığımız listemize geçelim isterseniz;

1. Deniz Ürünleri

Restaurant Sudhauk (adres ve bilgi)

Yılan Balığı
Özellikle yılan balığı en sevilen deniz ürünleri arasında bulunuyor.

Bir ada olan Borkum’da çok taze ve lezzetli deniz ürünleri denemek mümkün olabiliyor. Özellikle Kuzey Denizi balıkları ve Kuzey Denizi yengeçleri menülerin en sevilen seçenekleri arasında bulunuyor. Özellikle yağlı bir balık olan yılan balığı en sevilen balık türlerinden biri. Oldukça yumuşak bir ete sahip olan yılan balığı genellikle krema sos ile servis ile hazırlanmakta ve dereotu ile süslenmektedir.

2. Apple Soup

Klasik Alman restoranlarında bu çorbayı deneyebilirsiniz.

Apple Soup
Apple Soup

Elmalı çorba belki kulağınıza garip gelebilir ancak elmanın bolca yetiştirildiği Aşağı Saksonya bölgesinde elma ile hazırlanan bu çorba kesinlikle “Borkum’da ne yenir? Ne içilir?” listenizde olması gereken geleneksel yemeklerden biri. Bu leziz çorba uzun süre pişirilmiş elma ve kuru üzümden yapılmakta olup üzerine tarçın ve vanilya eklemesi yapılmaktadır.

3. Sosis

Bistro-Bar Pferdestall (adres ve bilgi)

Sausage Borkum

Almanya’nın her yerinde karşımıza çıkacak lezzetlerden olan sosis çeşitleri, Borkum’da da çok fazla tüketilmektedir. Sosisler genellikle domuz eti, sakatatı ve yağı ile yapıldığı için hassasiyeti olan kişilerin buna dikkat etmesi gerekmektedir. Alman halkı sosisleri yemeklerin içinde tüketebildikleri gibi sandviç tarzında ekmek arası yaparak da bol miktarda tüketmektedir. Bunda sosisin bira ile çok iyi giden bir atıştırmalık olmasının da büyük katkısı olduğunu söyleyebiliriz.

4. Bira

Şehirdeki birçok bar ve bistroda en özel biraların tadına bakabilirsiniz.

Beer

Borkum’da kuşkusuz en fazla tüketilen alkollü içeceklerin başında bira gelmektedir. Borkum halkı genellikle her yemeğin yanında içecek olarak birayı tercih etmektedir. Eğer siz de bir Borkumlu gibi yemek ve içmek istiyorsanız öncelikli olarak bira içmelisiniz.

5. Şnitzel

Bauernstuben (adres ve bilgi)

Şnitzel
Şnitzel

Yemesi pratik ancak lezzet anlamında sizi tatmin edecek bir şeyler arıyorsanız şnitzel önceli vermeniz gereken tatlardan biri. Şehirdeki pek çok cafe ve restoranın menüsünde bulunan şnitzel dana ya da tavuk etiyle yapılabiliyor. Tercihe göre yemeğin üstüne yumurta da eklenebiliyor.

6. Pizza

Pizzeria il Faro (adres ve bilgi)

Pizza

Bu İtalyan lezzetini, Borkum’da da keyifle yiyebileceğinizi biliyor musunuz? Bu konuda şehirde oldukça iddialı mekanlar bulunuyor ve bu mekanlarda her zevke göre çeşitli pizzalar misafirlerin beğenisine sunuluyor.

7. Asparagus

Restaurant “Black Pearl” (adres ve bilgi)

Kuşkonmaz
Kuşkonmaz ile yapılan birçok yemeği Borkum’da tadabilirsiniz.

Kuşkonmaz, Borkum’daki en popüler seçimlerden biridir. Genellikle nisan ayından temmuz ayına kadar şehirde kuşkonmazı menülerde görmek mümkündür. Kuşkonmaz genellikle şnitzel ya da patates yemeklerinin içinde kullanılmaktadır. Kuşkonmaz aynı zamanda çorba halinde de tüketilmektedir.

8. Vişne Likörü

Şehirdeki çeşitli mekanlarda bu likörü tadabilirsiniz.

Vişne Likörü
Vişne Likörü

Vişnenin bol miktarda yetiştirildiği bu bölgede vişneden yapılan vişne likörü de en baskın alkollü içecek tercihleri arasında bulunmaktadır. Eğer yolunuz Borkum’a düştüyse ve likörlerle aranız iyiyse buradaki vişne likörünün tadına mutlaka bakmanızı tavsiye ediyoruz. Hatta seyahatinizden dönüşte bu likörden satın alarak sevdiklerinize de hediye edebilirsiniz.

9. Shrimp Rolls

Şehirde dolaşırken karides satan küçük dükkanlardan ve tezgahlardan bu sandviçleri satın alabilirsiniz.

Shrimp Rolls
Shrimp Rolls

Deniz ürünlerinin Borkum’da çok sevildiğini zaten söylemiştik. Shrimp rolls da karideslerden hazırlanan bir tür sandviçtir ve hızlı bir şekilde açlığını yatıştırmak isteyenler için güzel bir seçenek olarak sunulmaktadır. Çok fazla vaktiniz yoksa siz de “Borkum’da ne yenir? Ne içilir?” listenize bu yemesi pratik lezzeti ekleyebilirsiniz.

10. East Frisian Tea

Zur Locomotive (adres ve bilgi)

Tea

Borkum’un ve Aşağı Saksonya’nın alkolsüz en popüler içecekleri arasında bu çay da yer alıyor. Bu çay, bölgede bir gelenek haline gelmiştir ve geçmişte insanların bir araya gelerek sohbet etmesi için gerçekleştirilen toplantılarda bol miktarda içilmekteydi. Bu aromatik çay, özellikle yağmurlu ve soğuk bir günde içinizi ısıtmak için birebirdir ve yanında kaya şekeri ile servis edilmektedir.

Borkum’da deneyebileceğiniz tatlarla ilgili hazırladığımı “Borkum’da ne yenir? Ne içilir?” listemize siz de önerilerinizi bize yorum kısmından paylaşarak destek olabilir, yazımızın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz. 

pinEğer Borkum’un görülmesi gereken yerlerini merak ediyorsanız “Borkum gezilecek yerler” listemizi inceleyebilir ve şehrin turistik noktaları hakkında bilgilere ve fotoğraflara ulaşabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin