Bilbao Gezilecek Yerler Listesi | Fotoğraflı Anlatım

İspanya’nın kuzey tarafında bulunan bu Bask şehri, diğer büyük şehirlere nazaran daha sakin ama yavaş yavaş insanı kendisine çeken bir havası var. 

Bilbao’ya geldiğinizde aşırı turistik bir yer beklemeyin; ancak İspanya’ya gelmişken bu şehri de es geçmeyin deriz. Bask bölgesini ziyarete geldiğinizde bu şehre de en azından 1 gününüzü ayırmanızı öneriyoruz. Hazırladığımız Bilbao gezilecek yerler listemizde şehrin önemli noktaları hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz.

Bilbao Gezilecek Yerler

1. Museo Guggenheim Bilbao

Museo Guggenheim Bilbao

1997 yılında inşa edilen Guggenheim Müzesi, şehrin ziyaret edilmesi gereken en önemli yerlerinden biridir. Bina, özellikle dış mimarisi ile ilgi görmektedir.

2. Casco Viejo

Casco Viejo

1400’lü yıllarda Gotik bir mimari ile ortaya çıkarılan kentin bu eski yerleşim bölgesi, ziyaretçileri şehrin sokaklarında tarihi bir yolculuğa davet ediyor.

3. Plaza Nueva

Plaza Nueva

İspanya’nın hemen her şehrinde bu tarz bir meydan bulunuyor. Bu meydanlar insanlar tarafından çoğunlukla buluşma ve keyifli vakit geçirme noktası olarak değerlendirilmektedir. Plaza Nueva da Bilbao’nun insanların en fazla ziyaret ettiği meydanlardan biri olarak karşımıza çıkıyor.

4. Basilica de Begona

Basilica de Begona

Casco Viejo’daki 16. yüzyıldan kalma bu bazilika, şehrin önemli tarihi duraklarından biri. Yapımındaki Rönesans dokunuşları ve süslemeleri ziyaretçilerin beğenisini kazanıyor.

5. Las Siete Calles

Las Siete Calles

7 caddeden oluşan bu bölge, ziyaretçilerin yoğun olarak tercih ettiği yerlerin başında geliyor. Bölgede bulunan pintxolar, cafeler ve butik dükkanlar ziyaretçilerin çok keyifli zamanlar geçirmelerine olanak tanıyor.

6. Azkuna Zentroa

Azkuna Zentroa

Ünlü mimar Philippe Starck tarafından eski bir şarap deposunun yeniden canlandırılmasıyla oluşan otel, günümüzde içinde bulunan cafeler, restoranlar, yüzme havuzu, sinema salonları ile tam bir kompleks halinde hizmet veriyor.

7. Vizcaya Köprüsü

Vizcaya Köprüsü

Portugalate’de bulunan Vizcaya Köprüsü, Bask Bölgesi’nin UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki tek eseri olarak şehre gelenlerin mutlaka görmesi gerektiğini düşündüğümüz yerlerden biri.

8. Euskal Museoa

Euskal Museoa

17. yüzyılda bir manastır olarak varlığını sürdüren bir binada konumlanan Euskal Museoa, İspanya’daki Bask kültürüne dair en önemli ve en özel müzelerin başında geliyor.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin