Bern’de Ne Yenir, Ne İçilir? | 12 Nefis Lezzet

İsviçre’nin birbirinden lezzetli yemeklerini deneyimleyeceğiniz Bern’de ne yenir sorusuna cevaplar aradık…

” Bern’de Ne Yenir , Ne İçilir?” başlıklı yazımızda sizlere kentte mutlaka denemeniz gereken o lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Bern geziniz sırasında aç kalmayacağınızdan eminiz. Kentte yer alan hemen her restoranda hem ülkenin birbirinden lezzetli yöresel yemeklerini hem de dünya mutfağından pek çok lezzeti tatma şansı yakalayabilirsiniz.

Listenin ilk sırasında;

1- Rösti

Rösti

Bu yemeğin temel besin maddesi patates. Patatesli gözleme yada mücver olarak tanımlayacağımız lezzete, İsviçreliler Rösti ismini vermiş. Tadı ise oldukça lezzetli.

2- Raclette

Raclette

Raclette, kentin en meşhur eritilmiş peynirlerinden biri. İçerisine haşlanmış patates eklenerek oluşturan bu lezzetin bizdeki patates püresinden pek de bir farkı yok esasen. Denemenizi tavsiye ederiz.

3- Berner Platte

Berner Platte

Sebze ile servis edilen domuz eti olarak bilinen Bernerplatte, kentin en meşhur lezzetlerinden biri.

Tabağında pilav ve haşlanmış patates de mutlaka olan ürünlerden. Hemen her restoranda sipariş verebileceğiniz bu lezzet, Bern halkının da evlerinde sık sık pişirdiği yemekler arasında.

4- Emmental Peyniri

Emmental

Bern, peynir ve peynir çeşitlerine yoğun oranda ilgi duyan bir şehir. Kentin lezzet bombası peynir çeşitlerinden biri de Emmental peyniri.. Delikli olmasıyla nam salan bu peynir çeşidinin tadına bakmanızı tavsiye ederiz.

5- Zürcher Geschnetzeltes

Zürcher Geschnetzeltes

Mantara doyacağınız bu lezzetli yemeğin ismi Zürcher Geschnetzeltes.. Kremalı mantar ve isteğe bağlı seçilen bir et çeşidinin yer aldığı bu lezzetli tabak, Bern restoranlarının hemen hepsinde görebileceğiniz geleneksel yemeklerden biri.

6- Fondü

Fondü

Bern’e kadar gelmişken fondü yemeden dönmek olmaz elbette. Yalnız İsviçre’nin bu lezzeti diğer tattığınız fondülerden oldukça farklı. Türkiye’de akışkan çikolata ve meyvelerin muhteşem birlikteliğinden oluşan bu tatlı, Bern’de erimiş peynir olarak servis ediliyor. Yanına eklenen yumuşacık pofuduk ekmekleri banarak tadabileceğiniz Bern usulü fondüyü denemenizi tavsiye ederiz.

7- Papet Vaudois

Papet Vaudois

Patates ve pırasayla birlikte sunan bu leziz yemeğin ismi Papet Vaudois.. İçerisinde yer alan sebzelerin yanı sıra bu yemeği farklı kılan bir özelliği domuz etinden yapılan bir sucuğunda yemeğe eşlik etmesi. Kente gelen turistler ise bu lezzetin müdavimi.

8- Carac

Carac

Bu muhteşem mini keklerin temel besin maddesi Carac.. İçi akışkan çikolata kreması dolu bu lezzetli tartlar, Bern’in en meşhur lezzetlerinden biri. Hemen her kafe ve pastahanede karşınıza çıkacak bu lezzetli tartları denemenizi şiddetle tavsiye ederiz.

9- Gravyer

Gravyer 

Bern’de ne yenir sorusuna yanıt veren lezzetli yiyeceklerden bir diğeri de gravyer peyniri… Şehirde hemen her restoran ve markette bulabileceğiniz bu lezzetin tadına bakmanızı tavsiye ederiz.

10- Triggel

Triggel

İsviçre denince akla gelen lezzetlerden biri de Tirggel elbette.. Bu lezzetli kurabiyeler ülkenin ulusal yiyeceklerinden biri haline gelmiş. Ağızda dağılan bisküviye bu muhteşem tadı veren malzeme ise bal.. Bern’de yer alan hemen her marketten satın alabilirsiniz.

11- Çikolata

Çikolata

İsviçre’nin muhteşem kenti Bern’e gelip de ülkenin simgesi haline gelen çikolataların tadına bakmadan dönmek olmaz. Onlarca çeşitte üretilen bitter, beyaz ve sütlü çikolatalardan tatmanızı ve hatta Türkiye’ye dönerken valizlerinizi doldurmanızı tavsiye ederiz.

12- Şarap

Şarap

Kentin yerel üretim şarapları da tadılması gereken lezzetler arasında ön plana çıkıyor. Şarap ve peynir keyfi yapmayı sevenler için kentin hem şaraplarının hem de peynirlerinin birer lezzet bombası oluşu bu muhteşem ikiliyi daha da nefis kılıyor. Mutlaka deneyin diyoruz.

* Bern Gezilecek Yerler için..

Bern’de ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz

Yorum yapın

Bizi Takip Edin