Bergen’de Ne Yenir, Ne İçilir? | 6 Yöresel Lezzet

Norveçli balıkçıların memleketi Bergen’e doğru lezzetli bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz?

” Bergen’de Ne Yenir , Ne İçilir?” başlıklı yazımızda Norveç yemeklerinin yanı sıra Bergen’de mutlaka denemeniz gereken o lezzetleri derledik..

Ülkenin gelenekselleşmiş yemeklerinin çoğunu tadabileceğiniz kentte, bölgeye özgü lezzetleri de deneyimleyeme şansı yakalayabilirsiniz. Bergen geziniz sırasında aç kalmayacağınıza eminiz..  Bir de deniz ürünlerine düşkünseniz bu mutfağa bayılacaksınız!

Listenin ilk sırasında;

1- Raspeballer

Raspeballer

Geleneksel Bergen yemeklerinden biri de Raspeballer ismini verdikleri bu yemek.. İçeriğinde patatesten yapılan bir hamurun yer aldığı lezzete, kuzu veya domuz eti de eklenince tadından yenmiyor. Hem de Bergen restoranlarının hemen hepsinde bulabilmeniz mümkün.. Mutlaka deneyin!

2- Pişmiş Morina

morina

Ülkenin yöresel yemekleri arasında gösterebileceğimiz Pişmiş morina balığı, tadına bayılacağınız bir bir yemek. Morina balığı filetosu, bol zeytinyağı, sarımsak ve birbirinden güzel baharatların sentezinden yapılan bu yemek, Bergen’de deneyeceğiniz lezzet bombalarından biri.

Deniz ürünleri denince parmakla gösterilen kentte bir akşam yemeğinizi, Morina balığına ayırmanızı tavsiye ederiz.

3- Balık Çorbası

Balık Çorbası

Kentin en meşhur başlangıç yemeklerinden biri olarak gösterebileceğimiz Balık çorbası, denemenizi şiddetle tavsiye ettiğimiz başlangıçlardan biri.

İçerisinde sardalya veya hamsi gibi balıklara ait parçaların yer aldığı çorbanın besin değeri oldukça yüksek. İçerisine havuç, patates, soğan, maydanoz, defne yaprağı gibi sebzelerde eklenince tadından yenmiyor.

4- Lutefisk

Lutefisk

Bergen’de önceden tuzlanmış ve kurutulmuş balıklar oldukça meşhur. İskandinav ülkelerinde de bolca göreceğiniz bu lezzeti Lutefisk olarak isimlendirilmiş. Genellikle bezelye ve patates ile servis edilen bu balığın besin değeri ise oldukça yüksek. Denemenizi tavsiye ederiz!

5- Smalahove

Smalahove

Görüntü anlamında pek iç açıcı gözükmese de Smalahove, ülkenin en ünlü yemeklerinden biri. Noel ve Şükran Günü gibi özel günlerde muhakkak pişiriliyor.

*Norveç’te Ne Yenir, Ne İçilir? yazısı için.. 🙂

Koyun kafasının tütsülenerek ağır ağır pişirildiği bu yemek ülkenin en ünlü yemeklerinden biri. Yanında ise muhakkak rutabaga püresi ve patates eklenerek servis ediliyor.

6- Pinnekjøtt

Pinnekjøtt

Doyurucu ve lezzetli bir ana yemek arayışındaysanız Pinnekjott, önerebileceğimiz en lezzetli yemekler arasında. İçerisinde kuzu veya koyun etinin yer aldığı bu yemek tabağına mutlaka haşlanmış bütün patates ve swede püresi de ekleniyor.

Oldukça da lezzetli… Kente gelen turistler bu yemeğin müdavimi oluyor diyebiliriz. Denemenizi tavsiye ederiz.

*Bergen Gezilecek Yerler için..

Bergen’de ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin