Belo Horizonte’de Ne Yenir, Ne İçilir? | 7 Yöresel Yemek

Zengin ve çok kültürlü bir yapıya sahip olan Belo Horizonte mutfağı, Brezilya’nın geleneksel lezzetlerinin tadına bakabileceğiniz oldukça kapsamlı bir yemek menüye sahip…

‘’ Belo Horizonte’de ne yenir , ne içilir?’’ başlıklı yazımızda kentte mutlaka denemeniz gereken yöresel lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Kentte aç kalmayacağınızdan eminiz.  Özellikle et yemekleriyle sık sık karşılaşacağınız bölgede tropikal meyvelerden yapılan tatlıların da tadına bakma şansı yakalayabilirsiniz.

Listenin ilk sırasında;

1- Brazilian Recipes

brazilian recepies

Brezilya’nın birbirinden güzel sebzelerinin bir karışımı olarak karşınıza çıkacak Brazilian Recipes, Belo Horizonte’de ne yenir endişesini ortadan kaldıran bir lezzet. İçerisinde Meksika fasulyesi, kırmızı soğan,pirinç ve daha pek çok sebzenin yer aldığı bu lezzeti, Belo Horizonte’deki hemen her restoranda bulabilirsiniz..

2- Pao De Queije

pao de queijo

Kentte oturup bir yerlerde bir öğle yemeği yerine atıştırmalık aperatifler arayışında olanlara tavsiye edeceğimiz lezzetli mi lezzetli Pao De Queije, ülkenin en ünlü lezzetleri arasında.

Günün her saati tüketebileceğiniz bu tabiri caizse hamur kızartması, içerisine peynir ve patates gibi iç malzemeler de eklenince harika bir lezzete kavuşuyor. Belo Horizonte’de ne yenir sorusuna lezzetli bir cevap veriyor. Denemenizi tavsiye ederiz. 🙂

3- Feijoada

feijoada

Siyah bezelye, biftek veya domuz eti, sosis ve daha pek çok malzeme ile hazırlanan bu yemeğin adı Feijoada.. 

En önemli özelliği de içerisine cachaça isimli kokteylin eklenmesi. Bol pirinç ve portakal dilimi eklenince de tadından yenmiyor diyebiliriz. Belo Horizonte’de ne yenir sorusuna muhteşem bir cevap olan bu yemeğin farklı bir lezzet olduğunu da belirtmek de fayda var.

4- Kuzu İncik

kuzu incik

Kuzu etini sevenler için Belo Horizonte’de ne yenir sorusuna hemen her restoran cevap veriyor. Kentin en sevilen yemeklerinden biri  Kuzu İncik..

Çok seveceğiniz bu lokum etler, kentteki hemen her restoranda bulabileceğiniz lezzetler arasında. Diğer yandan alışık olduğunuz bu etin yanına farklı bir Brezilya mezesi de sipariş edebilirsiniz.

5- Dulce De Leche

dulce de leche

Belo Horizonte’de ne yenir sorusuna harika cevaplar aldınız! Gezmekten biraz kan şekeriniz düştü ve tatlı arayışına düştüyseniz, sizlere Dulce de Leche’den yapılan tatlılardan birini denemenizi şiddetle tavsiye ederiz.

Süt ve şekerin karamelize edilmesinden oluşan bu reçel kıvamındaki sos, Brezilya’nın en ünlü tatlısı olarak sunuluyor. Krep ve pastalara da en çok bu sos yakışıyor..

6- Chopp Birası

chopp birası

Brezilya’ya kadar gelmişken bölgeye has bir şeyler içme düşüncesindeyseniz sizlere önerebileceğimiz içeceklerin başında Chopp birası geliyor.

*”Brezilya’da Ne Yenir, Ne İçilir?” yazısı için..

Bölgenin en meşhur yerli içkilerinden olan bu bira, mutlaka denemeniz gereken alkol çeşitlerinden biri.

7- Cachaça Kokteyl

cachaca kokteyli

Misket limonu, kırılmış buz ve şeker ile hazırlanan bu serinletici kokteylin adı Cachaça.. 

Belo Horizonte’nin nemli havasında biraz serinlemek isteyenler için akla gelen ilk içeceklerden biri. Zaten Brezilya’nın da ulusal içkilerinden biri haline gelmiş. Bu lezzetli kokteyli mutlaka deneyin!

Belo Horizonte Gezilecek Yerler için..

Belo Horizonte’de ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin