Bari’de Ne Yenir, Ne İçilir? | Nefis Yöresel Yemekler

Bari’de dünyaca ünlü İtalyan yemeklerinin yanı sıra bölgeye has yöresel lezzetleri denemeniz de mümkün..

‘’ Bari’de Ne Yenir , Ne İçilir? ’’ başlıklı yazımızda kentte denemeniz gereken yöresel lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Bari geziniz boyunca aç kalmayacağınızdan eminiz. Kentte yer alan hemen her restoranda lezzetli mi lezzetli İtalyan yemeklerine doyacak, ülkenin yemek kültürü hakkında da derinlemesine bilgi sahibi olacaksınız..

Listenin ilk sırasında;

1- Orecchiette

Orecchiette

Şekil olarak kulağa benzetildiği için ülkede kulaklı makarna olarak anılan Orecchiette, Bari’de tadına doyamayacağınız lezzetlerden biri. Buğday unundan yapılan bu lezzetli makarnaya artı olarak pek çok sebze ve sos da eklenince tadından yenmiyor. Denemenizi tavsiye ederiz.

2- Panzerotti

Panzerotti

Bari geziniz sırasında acıktığınızı hissediyor ve ayaküstü bir şeyler atıştırmak istiyorsanız Panzerotti, tamda size göre bir tercih olacaktır. İçerisine kaşar peyniri ve pastırma eklenince tadından yenmeyen bu hamur işi aperatif, fırından çıkar çıkmaz tüketilince daha bir lezzetli geliyor. Denemenizi tavsiye ederiz.

3- Calzoni

Calzoni

Napoli kökenli bu pide şeklindeki pizzalar bizdeki çiğ böreğe fazlasıyla benziyor.. Tuzlanmış ekmek hamurundan yapılan Calzoni; salam, jambon, mozzarella, pecorino peyniri ve yumurta gibi zengin malzemeler ile yapılıyor. Tadı ise oldukça lezzetli… Denemenizi tavsiye ederiz.

4- Ragü

Ragü

Et severler için harika bir makarna alternatifi de makarna Ragü ile karşımıza çıkıyor Bari restoranlarında.. 18. yüzyıldan beri kentte titizlikle hazırlanan lezzetlerden biri olan bu makarnanın ünlü İtalyan soslarından biri olan Bolonez sos ile çeşnilendirilmesi de en önemli özelliklerinden biri. Denemenizi tavsiye ederiz.

5- Taralli

Taralli

İtalya’nın en ünlü atıştırmalıklarından biri de Taralli adını verdikleri bu kimi zaman tatlısına kimi zamanda tuzlusuna rastlayacağınız krakerler.. İtalyan yarımadasının güney kesiminde sokaklarda, marketlerde ve hemen her yerde görebileceğiniz bu kraker susamlı, haşhaşlı ve rezeneli olmak üzere pek çok çeşitte karşınıza çıkabilir..

Hatta ve hatta soğan aromalı krakerlere de rastlamanız mümkün. Oldukça da lezzetli oluyor bizden söylemesi..

6- Şarap

Bari wine

Bari, yerli şarap üretimi konusunda oldukça başarılı bir kent.. Bir dizi Şarabın üretildiği kentin hemen her restoranında lezzetine doyum olmayan kırmızı ve beyaz renkteki şarapların tadına bakabilirsiniz.

Size önereceğimiz markalar arasında ise Primitivo, Castel del Monte, Muscat, Moscato di Trani gibi isimler geliyor. Bir akşam yemeği eşliğinde mutlaka denenmesi gerekenlerden biri.

*Bari Gezilecek Yerler için.. 🙂

Bari’de ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir,  yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin