Atatürk Arboretumu, İstanbul

İstanbul‘un Sarıyer ilçesinde Kemerburgaz-Bahçeköy yolu üzerinde bulunan Atatürk Arboretumu, geniş bir doğal ortamda ziyaretçilerin 1500’den fazla bitki türünü incelemesine olanak tanıyor.

1949 yılından bu yana yoğun uğraşlar sonucu adeta bir açık hava laboratuvarı görevi gören Atatürk Arboretumu, öğrencilerin ve bilimadamlarının araştırmalarında hizmet vermesinin yanında yerli ve yabancı doğasever ziyaretçilerin bitkileri tanıması konusunda da büyük bir görev üstlenmiş durumda.

İstanbul Atatürk Arboretumu

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi’nden bilimsel destek alan arboretum, dünyadaki birçok botanik bahçe ve arboretumlarla da tohum ve bitki alışverişi konusunda işbirliği yapmaktadır. Bu da arboretumun zaman içerisinde çok daha geniş bir bitki çeşitliliğine sahip olmasını sağlıyor. Arboretumun bitki çeşitliliğinde Sarıyer’in iklim ve toprak zenginliğinin de etkisi büyük.

Atatürk Arboretum

Atatürk Arboretumu, size çocuklarınızla ve sevdiklerinizle keyifli ve bitkilerle ilgili önemli bilgiler edinebileceğiniz güzel bir gezi sunuyor. Arboretum içindeki gölcükler ve hayvan habitatı da ziyaretinizi daha eğlenceli bir hale getiriyor. Bunun yanı sıra muhteşem doğa fotoğrafları çekme fırsatı da yakalayabiliyorsunuz.

Atatürk Arboretumu Ziyaret Bilgileri

Atatürk Arboretorumu’na giriş ücreti olarak hafta içi 5 TL, hafta sonu ise 15 TL ücret alınmaktadır. Müze pazartesi günleri dışında ziyaret edilebiliyor. Sabah 08.30’da açılan müze yaz mevsiminde 20.00’a kadar, kış mevsiminde ise 17.00’a kadar ziyarete açık. İçeriye çocuk maması hariç herhangi bir yiyecek-içecek sokulması yasak. Profesyonel fotoğraf çekimi için yanınızda bulunan ekipmanlar da içeriye alınmıyor. Getirmiş olduğunuz bu ekipmanları ve yiyecek-içecekleri içeri girerken güvenliğe bırakmanız gerekiyor. Bisiklet, kaykay, top vb. oyuncakların da içeriye sokulmasına izin verilmiyor.

Telefon: 0 (212) 226 1929

Atatürk Arboretumu’na Nasıl Gidilir?

Özel araç seçeneği: Sarıyer yönünde Büyükdere istikametini takip ederek Hacıosman’a gelin. Bahçeköy yoluna sapın. İstanbul Üniversitesi Spor Salonu karşısındaki Kemerburgaz yolundan sola dönün. Yaklaşık 500 metre sonra arboretum karşınızda olacak. Detaylı yol tarifi için paylaştığımız haritadan da faydalanabilirsiniz.

Toplu taşıma seçeneği: Taksim veya 4. Levent’ten 42T otobüsüne bindiğinizde İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi durağında inmeniz gerekiyor. 500 metre kadar geriye doğru yürüdüğünüzde karşınıza çıkacaktır. Aynı zamanda 42HM no’lu metro hattına binerek Hacıosman durağında indikten sonra Bahçeköy otobüslerini de kullanabilirsiniz. Bahçeköy’de indikten sonra Kemerburgaz yolunda 500 metre yürüyerek Atatürk Arboretumu’na ulaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin