Tayland

Tayland Krallığı, Güneydoğu Asya’da bulunan, dünyanın en çok ziyaretçi çeken ülkelerinden biridir. Çinhindi yarımadasında bulunan şehrin komşuları arasında; batıda Myanmar, doğuda Kamboçya, kuzeyde Laos, güneyde Malezya bulunmaktadır. Ayrıca ülkenin Tayland Körfezi’nden Andaman Denizi’ne çıkışı da bulunmaktadır. Farklı milletlerden insanların bir arada bulunduğu şehirde resmi dil Tayca olmakla beraber ikinci dil olarak Çince kullanılmaktadır.

Bulunduğu bölgenin en kalabalık nüfuslarından birine sahip olan Tayland’ın 2017 yılı sayımlarına göre 69 milyon nüfusu bulunmaktadır. Oldukça kalabalık diyebileceğimiz ülkede nüfusun %75’ini Tay kökenli halk oluştururken, kalan %25’lik yüzdeyi Çinliler ve Malay halkının oluşturduğunu söyleyebiliriz. Etnik çeşitlilikle beraber gelen kültürel etkileşim dini inanışlarda da yaşanmıştır. Resmi dini Budizm olan ülkede Animizm, Hinduizm, Sihizm ve Konfüçyüsçülük gibi farklı inanışlar da etkisini göstermektedir.

Halkın %95’inin inandığı ülkede toplumsal kurallardan, şehirdeki yapılara kadar etkisini hissedebiliyorsunuz. Kültürlerinin bir kuralı olarak bağış ve yemek toplamak gibi toplumsal hizmetlerde bulunan halkın en hassas olduğu noktalardan biri de tapınaklara saygıdır. Dünyanın en büyük Buda heykeline ev sahipliği yapan Tayland’da tapınaklara şort veya kolsuz t-shirt gibi vücudunuzun çoğunluğunu açıkta bırakacak kıyafetlerle girmeniz hoş karşılanmaz.