Phuket

Tayland’ın en büyük adası ve yılın her dönemi tatilin merkezi olan Phuket, Asya’nın gözde seyahat noktalarının başında yer alıyor. Andaman Denizi’nin ortasında, turizmin kalbinin attığı bu şehir her dönemde ziyaretçi çekmekle beraber yıl içerisinde ortalama 10 milyona yakın ziyaretçiye ev sahipliği yapmaktadır. Bembeyaz kumlarla çevrili bu adanın her noktası muhteşem fotoğraflar çekilebileceğiniz cennetten bir manzarayı andıran güzelliktedir diyebiliriz.

Dünyanın en temiz sularına sahip olan Phuket’te suyun yüzeyine baktığınızda, dibini rahatlıkla görebileceğiniz kadar temiz ve saf görüntü vardır. Bu özelliği sebebiyle parıldayan suyun derinliklerine inmek isteyenlerin en çok tercih ettiği dalış noktaları Phuket kıyıları olmaktadır. Ülkenin en büyük adası olan Phuket aslında irili ufaklı birçok adadan oluşmaktadır. Merkez dışında daha sakin olan diğer adaları ziyaret etmek isterseniz turlara katılıp, ulaşım ve rehberlik hizmeti almanız gerekiyor.

Tayland’ın tüm bölgelerinden oldukça ucuz olarak bahsetsek bile bu durum Phuket için pek geçerli değil. Çünkü adanın temel geçim kaynağının turizm olması ve milyonlarca yabancı turist talebi doğrultusunda tur ve rehberlik fiyatları oldukça yüksek fiyatlara ulaşabiliyor. Yapacağınız her gezi öncesinde pazarlık yaparak daha uygun fiyatlara Phuket’in tüm adalarını gezme şansını yakalayabilirsiniz.