Chiang Mai

Tayland’ın en popüler şehirlerinden biri olan Chiang Mai, Bangkok’un 700 kilometre kuzeyinde bulunan bir yerleşim yeridir. Başkent Bangkok’tan oldukça uzakta bulunan şehir ülkenin Myanmar ile olan sınırına yakın, dağlık kesimde bulunuyor. Kelime anlamı ‘’Yeni Şehir ‘’ olan Chiang Mai, stratejik öneminin yanı sıra sahip olduğu tarihi güzelliklerle ziyaretçileri kendisine çekmeyi başarıyor.

Yıl içerisinde 5 milyondan fazla ziyaretçi alan şehrin 2017 yılı sayımlarında yapılan sayımlarda nüfusu 131.091 olarak belirlenmiştir. Diğer şehirlere göre daha az nüfus yoğunluğuna sahip olmasına rağmen yıl içerisinde gelen ziyaretçi sayısıyla ülke sokakları daha canlı bir hal alıyor diyebiliriz. UNESCO tarafından hazırlanan ve oldukça seçici bir liste olan ‘’Dünyanın En Önemli 25 Yeri ‘’ lsitesine 2012 yılında Tayland’dan girebilen tek şehir Chiang Mai olmuştur. Kültürel öğelerinin ve dinin izlerini görebileceğiniz sayısız mimari yapıya sahip olan şehirde yapmanız gerekenlerden ilki Doi Suthep’i ziyaret etmektir.

Şehir merkezinden biraz uzakta bulunsa dahi sürekli turlar düzenlendiği için ulaşımı kolay olan tapınağa tuk tuk araçlarla veya scooterları kullanarak ulaşabiliyorsunuz. Gösterişli altın renkli kubbesi, heykelleri ve manzarasıyla ülkenin en popüler gezi noktalarının başında yer alıyor. Doi Suthep’i gezdikten sonra şehrin diğer bir popüler noktası olan Doi Inthanon Milli Parkı’nı ziyaret etmenizi öneririz. Şehrin en yüksek noktasında kurulan yaklaşık 48.000 hektarlık bir alana kurulmuş olan park sayısız kuş türüne ev sahipliği yapmakla beraber muhteşem bir manzara da ziyaretçileri bekliyor.

Görülmesi gereken sayısız noktası bulunan şehirde gezilecek noktalar merkeze yakın olabilirken, bazı noktalar şehirden 3 – 3,5 saat uzaklıkta bulunabiliyor. Chiang Mai’de ulaşım araçları arasında tüm Asya’da popüler olan tuk tuk araçlar, yerel servisler  ve ‘’songthaew’’ isimli araçlar kullanılıyor. Belirli bir güzergahı olamayan songthaewlerin 30-60 baht arasında ücretleri bulunuyor ancak bazen yapacağınız pazarlıklar sayesinde daha uyguna seyahat etmeniz mümkün olabiliyor.