Pattaya

Tayland’ın en popüler şehirlerinden biri olan Pattaya, ülkede eğlencenin kalbinin attığı noktalardan biridir. Başkent Bangkok’un güneydoğusunda bulunan şehir isim anlamı olarak ‘’ Güney Batı Muson Rüzgârı ‘’ anlamına gelmektedir. İkliminden esinlenerek bu ismi almış olan şehir günümüzde eğlence ve dansın şehri olarak akıllara geliyor. Avrupa ve Amerika’dan şehre gelen yatırımcıların yaptığı büyük değişikliklerle günümüzdeki haline kavuşan Pattaya, sahip olduğu yüksek binalarıyla Tayland’da Bangkok’tan sonra en yüksek binalara sahip şehirdir.

Tayland Körfezi’ni incisi olan Pattaya’da 2010 yılı sayımlarına göre 320.262 kişi yaşıyor ancak aradan geçen yılların ardından bu sayı neredeyse iki katına ulaşmış durumda olduğu tahminler arasında. Nüfusun az olması şehri daha az canlı yapar sanıyorsanız yanılıyorsunuz çünkü bu küçük şehir her geçen gün ziyaretçi sayısını arttırarak rekor kırmaya devam ediyor.2017 yılında 8 milyon ziyaretçi ağırlayan Pattaya halkı yabancılara oldukça alışıktır diyebiliriz.

Neredeyse tamamı Budist, her sokağında güler yüzlü, yardımsever ve sevecen insanlarla karşılaşacağınız şehirde güvenle dolaşabilirsiniz ancak dikkat etmeniz gereken bazı kurallar da bulunuyor. Alçak sesle konuşmaya alışık olan Pattaya halkıyla yüksek sesli ve fazla hareketli bir biçimde konuşursanız bu durum yanlış anlaşılmalara sebep olabilmektedir.