Hindistan

Dünyanın en ilginç geleneklerine sahip, zengin kültürü, sıcakkanlı insanları, rengârenk kıyafetleri, kendilerine özgü müzikleri, yemekleri ve daha fazlasıyla Hindistan’ı inceleyeceğiz. Dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi olan Hindistan’da 2017 verilerine göre nüfus 1,225 milyara ulaşmıştır.

Bu kadar kalabalık bir ülkede tabi ki de değişik gelenekler birçok inanç ve kültürün olmasına şaşırmamalıyız. Sadece nüfus yoğunluğu olarak değil ülke sınırları 3 milyon 287 bin metrekareyi kaplayarak dünyanın en büyük 7. Ülkesi olmuş durumdadır.

Hindistan hakkında bilmeniz gereken bilgilerin başında başkentinin Yeni Delhi olduğu ve para biriminin Hindistan Rupisi olduğudur. Rupi birçok ülke para birimine göre çok düşük bir değere sahiptir bundan dolayı bazı mağazalarda dolar üzerinden yapılan satışlar gerçekleştirilmektedir.

Aynı zamanda seyahat edeceklerin bilmesi gereken bir diğer konuda ülkenin iklimidir. Muson ikliminin görüldüğü ülkede yaz ayları muson yağmurlarının etkisi altında olurken kış ayları da kurak ve soğuk geçmektedir.

Ülkede kabul edilmiş resmi bir dil olmamakla beraber halk arasında 844 farklı lehçede konuşulmakta ve 17 anadil kullanılmaktadır. Anca ülke uzun yıllar boyunca İngiliz sömürgesi altında kaldığı için neredeyse herkes İngilizceyi anadilleri gibi konuşabilmektedir. Bu durumun bir avantajı olarak ülkeyi ziyaret eden turistler alışveriş, yön tarifi ve pazarlık esnasında sorun

Çok fazla insanın yaşadığı bu topraklar üzerinde sayamayacağımız kadar çok tanrı ve mitolojik canlıya inanılmaktadır. Ülkede en yaygın olan dini inançlar arasında; Hinduizm, İslamiyet, Hristiyanlık, Budizm, Jainizm, Sihinizm’i sayabiliriz. Büyük çoğunluğun inandığı Hinduizm dininin gereklilikleri toplum içerisinde daha belirgin olarak ortaya çıkmaktadır.

Bu inanışta kutsal sayılan ineklerin Hindistan’da kesilmesi, öldürülmesi veya kötü muamelede bulunulması yasaktır. Ülkede olurda yanlışlıkla ineklere zarar verirseniz yüklü para cezalarına veya müebbet hapse çarpıtılabilirsiniz.