Delhi

Hindistan’ın başkenti ve en kalabalık şehri olan Delhi, Yamuna Nehri kıyısında kurulmuş olup tarihin çok eski zamanlarından beri yerleşimin görüldüğü noktalardan biridir. Farklı kıtalardan göçler alan kozmopolit Delhi, ülkenin en önemli siyasi, turistik ve ticari merkezlerinden biri olma özelliğini taşıyor.

Pakistan ve Nepal sınırına yakın, ülkenin kuzey kısmında bulunana Delhi’de step iklim görülmektedir. Step iklim sebebiyle yıl içerisinde çok yağış almayan şehirde muson yağmurlarının etkisi temmuz ve ağustos aylarında ortaya çıkmaktadır. Bu iki ayda çok fazla yağış alan şehirde diğer aylar sıcak ve kurak geçmektedir.

Dünyanın en kalabalık şehirlerinde ismini ilk sıralarda gördüğümüz Delhi’de 2019 yılı itibariyle 27.300.000 kişinin yaşadığı tahmin ediliyor. Kalabalık nüfusun bir getirisi olarak hava kirliliği ve trafik şehrin sıklıkla karşılaştığı sorunlardan yalnızca birkaçı.

Yıllar boyunca büyük medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan şehir bir dönem İngiliz sömürgesi olmuştur ve bu dönemlerde şehrin mimari yapısında büyük değişiklikler görülmüştür. Şehre Yeni Delhi denilmesinin sebebi İngilizlerin şehrin bir kısmında yaptığı yenileme çalışmalarıdır aslında.

Hindistan’ın başkenti Delhi hakkında daha fazla bilgi almak için Delhi Gezi Rehberi sayfamızı incelemeye devam edebilirsiniz. Başka bölgeler ve ülke hakkında daha genel bilgi almak için Hindistan Gezi Rehberi sayfamıza da göz atabilirsiniz.