Endonezya

Asya’nın en kalabalık ülkelerinden olan Endonezya Cumhuriyeti 17.500 adadan oluşan bir ülkedir. Bu adaların 6.000 tanesinde yerleşim bulunmakla beraber diğer adalarda yerleşim bulunmamaktadır. Ülkenin başkenti Jakarta olup, ülke genelinde kullanılan para birimi Endonezya Rupisi’dir. Oldukça kalabalık olan ülkede konuşulan birçok farklı dil vardır ancak resmi dil Endonezce olmakla beraber Malayca da en çok kullanılan diller arasındadır.

Sayısız adadan oluşan Endonezya Cumhuriyeti’nin yüzölçümü 1.919,440 kilometre olmakla beraber dünyanın en büyük 15. ülkesidir. Yüz ölçümü büyük olduğu gibi nüfusuyla da dikkat çeken Endonezya dünyanın en kalabalık 4. ülkesi olup, 2018 yılı itibariyle 261 milyon kişinin yaşadığı bilinmektedir. Ülke nüfusunda farklı etnik kökenli insanlar yaşamakla beraber halkın %87’si Müslüman, %10’u Hristiyan ve %3’ü de Hindu inancına sahiptir.

Büyük bir yüzölçümüne sahip olan Endonezya için tek bir iklim tipinden bahsetmek mümkün değildir. Ülkenin kuzey kıyılarında Tropikal iklim özellikleri görülürken, güneye doğru indiğimizde Ekvator ikliminin hâkim olduğunu görebiliriz. Sıcaklıkların yıl boyunca yüksek olduğu ülkede nem oranının çok yüksek olması sıcaklığın daha yoğun hissedilmesine sebep oluyor.

Asya’yı keşfetmeye Endonezya’dan başlamayı düşünüyorsanız gitmeden önce şehirle ilgili bilmeniz gereken tüm detayları Endonezya Gezi Rehberi sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra; Bali Gezi Rehberi, Jakarta Gezi Rehberi gibi sayfalarımızdan da ülkenin diğer şehirleri hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.