Bali

Endonezya’nın masalları andıran adası Bali; denizi, kumsalları ve sıcak iklimiyle ülkenin en çok ziyaretçi çeken noktası. Bali’nin başkenti Denpasar olup, şehirde kullanılan para birimi Endonezya Rupisi’dir. Türkiye’den yaklaşık 15 saat süren bir yolculukla ulaşılabilen Bali’de çok uygun konaklama seçenekleri mevcutken mesafe uzunluğu sebebiyle uçak bileti fiyatları biraz daha pahalıdır.

Tropikal iklim özelliklerinin görüldüğü Bali’de sıcaklık her dönem 20 derece civarlarında seyrederken Ekim ayından mayıs ayına kadar süren dönem yağmurlu dönem olarak bilinmektedir. Yağmurlu dönem sebebiyle Bali seyahatinizi Haziran-Eylül arasında planlamanızı öneriyoruz. Bali’de 2018 yılı itibariyle 5 milyon kişi yaşamaktadır.

Şehrin nüfusu genellikle farklı kültürlerden bir araya gelen insanlardan oluşmakla beraber, çok tanrılı inançlar şehirde yaygındır. Yaşayan insanların %93’ü Hindu dinine mensupken kalan %7’lik kısmını Müslümanlar oluşturmaktadır.

Bali’ye gittiğinizde şehirde iletişim kurmak da biraz zorluk yaşayabilirsiniz çünkü en sık konuşulan diller Bali dili ve Endonezyaca’dır. Şehirde çok fazla turist olması sebebiyle birçok noktada İngilizce yönlendirme levhaları bulunmaktadır buda gitmek istediğiniz noktaya daha kolay ulaşmanızı sağlayacaktır.Yemyeşil noktaları, rengârenk festivalleri ve cana yakın insanlarıyla Bali’de muhteşem zamanlar geçirebilirsiniz.