Jakarta

Endonezya’nın başkenti ve en büyük şehri olan Jakarta, Güney Asya Kıtası’nın en kalabalık şehirlerinden biridir. Kozmopolit yapısıyla dikkat çeken şehirde 2018 yılı itibariyle 10.187.600 kişi hayatını sürdürmektedir. Adalar ülkesi olan Endonezya’da Cava Adası’nın batısında bulunan Jakarta şehrinin adı Sanskritçe dilinde ‘’zafer’’ anlamına geliyor.

Şehirde en çok konuşulan dil Endonezya dili olmakla beraber Çince ve İngilizce ’de konuşulan diğer diller arasında yer almaktadır. İngilizcenin aktif olarak konuşulması sebebiyle şehirde alışveriş ve gezi sırasında iletişim kurabilirsiniz. Jakarta seyahatinizde çok fazla gezeceğiniz için gittiğiniz dönemdeki hava durumunu kontrol etmenizde fayda var. Yıl boyunca çok fazla yağış alan Jakarta’da sadece Haziran-Temmuz-Ağustos ayları yağışlar azalmaktadır bu sebeple Jakarta’ya en uygun seyahat dönemleri yaz aylarıdır diyebiliriz.

Uzun yıllar boyunca Avrupalı sömürgecilerin himayesi altında kalmış olan Jakarta’da 12. Yüzyıldan kalma tarihi Sunda Kelapa Limanı bulunuyor. Şehri o dönemlerde Portekizli, Hollandalı ve İngiliz birçok denizci işgal edip himayesi altına almaya çalışmıştır.

Bu işgallerin tek güzel yani şehirde geçmişten günümüze kadar gelmeyi başarmış tarihi yapılardır. İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra bağımsızlığını kazanan Endonezya’yla beraber ülkenin başkenti olan Jakarta, 20.yüzyılın en cazip turistik noktalarından biri haline gelmiştir.

Güney Asya’nın en eğlenceli ve canlı şehirlerinden olan Jakarta’nın görülmesi gereken yerleri, festivalleri ve alışveriş noktalarını Jakarta Gezi Rehberi sayfamızdan inceleyebilirsiniz.