Arjantin’de Ne Yenir, Ne İçilir ? | 10 Yöresel Lezzet

Güney Amerika’nın danslarıyla olduğu kadar lezzetli yemekleriyle göz dolduran Arjantin’e doğru yolculuğa çıkıyoruz.

Şehrin gezilecek yerlerini dolaşırken, geleneksel yiyecek ve içeceklerinin tadına bakmadan olmaz. Arjantin’in ucuzdan pahalıya birçok geleneksel lezzetini sizler için derledik. Buyurun yazımıza geçelim.

1- Empanada

Empanada

Arjantin’de ucuz ve lezzetli bir yemek arıyorsanız Empanada tam size göre. Biraz yumurta, kıyma, yeşil zeytin ve soğanın buluştuğu Empanada’yı ekmek arasında yiyebiliyorsunuz. Az fiyata doymak istiyorsanız bu lezzeti deneyebilirsiniz.

2- Choripan

Choripan

Arjantin’in bir diğer enfes sokak lezzeti olan Choripan,taze ekmek arasında sosis ve baharatların muhteşem uyumundan oluşuyor. Kekik, sarımsak, şarap sirkesi gibi farklı lezzetlerin buluştuğu Choripan, Arjantin damak tadını anlamanız açısından önemli bir yiyecek.

3- Milanesa

Milanesa

‘’Venedik Şnitzeli’’ olarak da anılan Milanesa, İtalyan mutfağının etkisiyle oluşmuş yemeklerden biridir. İncecik kesilen tavukgöğsü kızartılıp, salata ve limonla servis edilmekte. Tadına bakmadan ne kadar lezzetli olduğunu bilemeyeceğiniz bu yemeği Arjantin’e özgü sunumuyla kesinlikle denemelisiniz.

4- Provoleta

Provoleta

Özel Provoleta peynirinin eritilmesiyle yapılan Provoleta, erimiş peynir ve baharatların birleşmesiyle oluşan muhteşem bir lezzet. Arjantin usulü yapılan bu yemekte maydanoz, pul biber ve karabiber olmazsa olmaza baharatlar arasında yer alıyor. Tercihen şarapla beraber tüketebileceğiniz Provoleta’yı denemenizi öneriyoruz.

5- Asado

Asado

Arjantine kadar gidip Asado yapmadan dönmek ayıp olur. Barbekü ya da bizim dilimizde mangal anlamına gelen Asado, genellikle öğleden sonra yapılan Arjantinlilerin vazgeçilmez bir yemek pişirme biçimidir. Etlerin mangal ateşine oldukça yakın tutulduğu bu kızartma biçiminde dilediğiniz tüm etleri kızartabilirsiniz.

6- Dulce de Leche

Dulce de Leche  

Sütün ağır ağır kaynatılıp koyulaşmasıyla elde edilen Dulce de Leche, ya da bizdeki ismiyle ‘’süt reçeli’’ Arjantin’in geleneksel tatlılarından. Özellikle sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan Dulce de Leche’yi hediyelik olarak da alabilirsiniz.

7- Alfajores

Alfajores

İki bisküvinin çikolatalı kremayla birleştirilmesiyle oluşturulan Alfajones, Arjantin’in geleneksel tatlılarından biridir. Üstüne Hindistan cevizi dökerek tüketebileceğiniz lezzetli tatlıyı kahveyle tüketebilirsiniz.

8- Torta Negra Galesa

Torta Negra Galesa

Hafif tatlıları seven bir yapınız varsa Arjantin’de yapılan siyah kek tam size göre! İçerisinde birbirinden farklı kuruyemişlerin olduğu kek içerisinde ceviz, karanfil, fındık gibi yemişler bulunuyor. Bolca kabaran bu kek hafif ve lezzetli tatlılar arasında yer alıyor.

9- Fernet ve Kola

Fernet ve Kola

Arjantin’de yemeklerden sonra sindirmek için tüketilen Fernet, geleneksel içeceklerden biridir. Biraz Fernet biraz da kola karıştırılarak tüketilen içecek, genellikle baharatlı yemeklerden sonra tercih ediliyor. Biraz acı olan tadı sebebiyle alışmakta zorluk çekebilirsiniz.

10- Cafe con Leche

Cafe con Leche

Kahvenin ve buğday sütünün birleşmesiyle yapılan Cafe con Leche’nin tadına bakamdan Arjantin’den dönmemelisiniz. Kahvenin yanında kruvasanı da eksik etmemelisiniz.

Arjantin’de ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin