Amsterdam Paris Hızlı Tren Seferleri

Amsterdam’a kadar gelmişken buraya çok yakın bir konumda bulunan Fransa’nın başkenti Paris’e gitmemek olmaz 🙂

Hele oldukça lüks trenlerle gerçekleştirilen Amsterdam Paris hızlı tren seferleri varken Paris’e gitmek kesinlikle şart!

Eğer Amsterdam’dan Paris’e nasıl gidilir? diye merak ediyorsanız gerçekleştirilen seferlerle bu sorunun cevabını çok keyifli ve kolay bir şekilde bulabileceğinizi söylemeliyiz. Bu da Amsterdam’a gelen birçok kişinin Paris’i de görmek için plan yapmasını sağlamaktadır. Yazımızda ise bu iki şehir arasındaki hızlı tren seferlerine ait detaylı bilgileri sizler için derledik.

1- Amsterdam Paris Hızlı Tren Seferleri

hızlı tren

Paris ve Amsterdam birbirine yakın iki şehir olmasının yanı sıra iki şehri Shengen vizesi ile kolay bir şekilde gümrük işlemlerinden muaf bir şekilde gezilebilmesinden dolayı sıklıkla insanların gezi rotasına dahil olmaktadır.

Amsterdam’dan Paris’e iki farklı firma tarafından seferler düzenlenmektedir. İki şehir arasında SNCF ve Thalys firmaları tarafından seferler düzenlenmektedir. Bu iki firmadan Thalys daha fazla tercih edilmektedir. Seferlerde kullanılan trenler saatte 250 km. hıza ulaşabilmekte ve iki şehir arasındaki mesafeyi 3 saat 19 dakika gibi bir süreye düşürmektedir.

Gerçekleştirilen bu seferler Amsterdam Tren Garı’nda başlayarak Paris Nord Garı’nda son bulmaktadır. Firma, hat üzerinde günde 9 sefer düzenlemektedir. Seferlerin rötar yapma olasılığı ise hayli düşük olmaktadır.

Amsterdam Paris Hızlı Tren Saatleri

Amsterdam Paris Hızlı Tren Bileti Fiyatları

Amsterdam Paris hızlı tren hattında yolcular için farklı koltuk seçenekleri bulunuyor. Bu koltuklarda yolcular farklı hizmetler sunuluyor ve bilet fiyatları da buna göre değişkenlik gösteriyor.

Yolculuk için yetişkin yolcuların ortalama 100€ civarındaki bir ücreti gözden çıkarmaları gerekiyor. Çocuk ve genç yolcularda ise 100€’nun altında yolculuk yapmak mümkün olabilmektedir. Thalys firması özellikle biletlerin ilk satışa çıktığı saatlerde yolcularına çok daha ekonomik bir yolculuk yapma imkanı sunabilmektedir. Bu nedenle erken davranmak ve rezervasyon yaptırmak oldukça önemli olmaktadır.

Hızlı tren seferlerinde standart, konfor ve premium şeklinde üç farklı bilet türü bulunmaktadır. Bunlardan en lüks seçenek olan premiumu tercih ederseniz bilet fiyatına yemek de dahil oluyor. Standart koltuklarda da bazı ikramlar varken konfor seçeneğinde herhangi bir ikramın olmadığı belirtilmektedir.

Bu hat için biletinizi satın almak ve yolculuğunuzu planlamak için thalys.com adresini ziyaret edebilirsiniz. Burada yolculukla ilgili birçok detayı da inceleyebilirsiniz. Biletler çoğunlukla 120 gün öncesinden satışa çıktığı için biletinizi ileri bir tarihe alma şansına da sahip olabilirsiniz.

2- Amsterdam Paris Hızlı Tren Seferleri ile İlgili Tavsiyeler

Gelelim bu seferlerle yolculuk yaparken işinize yarayabilecek bilgilere…

Öncelikle seferler oldukça teknolojik sistemlerle gerçekleştiriliyor ve internet üzerinden aldığınız biletin barkodunu okutarak trene binebiliyorsunuz ancak gene de imkanınız olursa biletinizin bir çıktısını almanızda fayda olduğunu söyleyebiliriz.

En başta dediğimiz gibi iki şehir arasında rahat bir şekilde ulaşım yapmak mümkün ancak burada özellikle dikkat edilmesi gereken şey bir şey var: Paris’e gelirken Amsterdam’da serbest olan hafif uyuşturucuların Paris’te yasak olduğunu unutmamanız gerekiyor. Aksi takdirde güvenlik güçleriyle ciddi sıkıntılar yaşayabilirsiniz.

Hızlı tren seferleri çoğunlukla rötar yapmıyor ancak siz gene de siz yolculuğunuzu en kötü ihtimale karşı planlayarak kötü sürprizlerle karşılaşmaktan kendinizi koruyabilirsiniz.

Amsterdam Paris Hızlı Tren Seferleri hakkındaki fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin