Altenrhein’da Ne Yenir? | Altenrhein’in 7 Özel Yemeği

Biraz kafa dinlemek, biraz da İsviçre yemekleri ile keyifli zamanlar geçirmek isteyenler için İsviçre’nin kuzey bölgesindeki bu küçük ve sevimli şehri en ideal rotaların başında geliyor. O halde Altenrhein yemekleri hakkında hazırladığımız listemiz tam size göre…

Altenrhein’da Ne Yenir? Ne İçilir?

Harika çikolatalar, ağızda dağılan peynirler, lezzetli balıklar ve daha fazlası… Altenrhein’da ne yenir? Ne içilir? sorusu için İsviçre’nin en geleneksel tatlarını tadabilir ve gezinizin belki de en keyifli kısımlarını yemek yediğiniz zamanlar olarak kabul edebilirsiniz.

Tipik bir İsviçre şehri olan Altenrhein’da peynir kültürü oldukça gelişmiştir. Bu nedenle Altenrhein’a geldiğinizde çok lezzetli peynirler denemeye kendinizi hazırlamalısınız. Bunun yanı sıra çok taze deniz ürünleri de gene lezzet rotanızda yer alması gereken seçenekler arasında yer alıyor.

Dilerseniz artık Altenrhein’de neler deneyebileceğinizi sıraladığımız listemize göz atalım;

1. Fondü

Fondue Beizli (adres ve bilgi)

Fondü
Fondü

İsviçre deyince ilk akla gelen yiyeceklerin başında fondü geliyor. Fondü, caquelon ismi verilen geleneksel bir seramik tabak içinde servis edilmektedir. Eritilen peynirler tabak içine konmakta ve çatala batırılmış ekmek, peynire bulanarak yenmektedir. Fondü hazırlanırken içine bir miktar da şarap eklenmektedir.

2. Deniz Ürünleri

Restaurant Jagerhous (adres ve bilgi)

deniz ürünleri
Altenrhein taze deniz ürünleri konusunda oldukça başarılı

Altenrhein mutfağı içinde deniz ürünlerinin de önemli bir yeri vardır. Şehirde bulunan balık restoranlarında çok taze deniz ürünleri farklı pişirme yöntemleri ile hazırlanarak misafirlerin beğenisine sunulmaktadır. Aynı zamanda dilerseniz çok lezzetli deniz kabuklularından hazırlanmış menüleri de değerlendirerek Altenrhein’da ne yenir? sorusunun cevabını en güzel şekilde bulabilirsiniz.

3. Izgara

Steakhaus Patagonia (adres ve bilgi)

ızgara

Steak kültürü Altenrhein’de de yaygın. Bu haberimiz kuşkusuz et seven gezginleri oldukça memnun edecektir. Mis gibi mühürlenmiş, içi sulu dışı ise koyu kıvamda çok güzel bir antrikota kim hayır diyebilir ki? O halde Altenrhein’daki steakhouse konseptli restoranları ziyaret edin ve dilediğiniz şekilde pişmiş leziz etlerin tadına bakın.

4. Pizza

Restaurant Pizzeria Capri (adres ve bilgi)

Pizza her ne kadar İtalya’nın geleneksel yemeklerinden biri olsa da artık bu lezzetin dünya yemek kültürüne mal olduğu gerçeğini kabul etmeliyiz. Günümüzde dünyanın neresine giderseniz gidin pizza bulmanız mümkün olabilmektedir. Altenrhein yemek kültürü içinde de lezzetli pizzalar kendine yer bulmuş durumda ve şehirde çok kaliteli pizzalar deneyebileceğiniz yerler bulunuyor. Bu yerlerden birini ziyaret etmek isterseniz hakkındaki bilgilere yukarıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

5. Peynir

Şehirde peynirler için şarküterileri ve marketleri ziyaret edebilirsiniz.

Peynir Altenrhein

Hayvancılık konusunda oldukça ileri bir ülke olan İsviçre’nin her noktasında bunun sonuçlarını görmek mümkün olabiliyor. Altenrhein’da da çok lezzetli İsviçre peynirlerinin tadına bakabilir ve dilerseniz peynirlerle hazırlanmış sandviçlerle hem ekonomik hem de çok lezzetli bir öğle yemeği yiyebilirsiniz.

6. Çikolata

Şehirdeki pek çok çikolatacıdan bu eşsiz çikolataları satın alabilirsiniz.

Çİkolata

İsviçre’ye gelip de çikolata yemeden olmazdı galiba. Öyleyse Altenrhein’in cafelerini ve pastanelerini ziyaret edip, en lezzetli çikolataların tadını mutlaka çıkarmalısınız. Hatta bu leziz çikolatalardan sevdiklerinize de hediye alarak onların da bu muhteşem tatların keyfini sürmesini sağlayabilirsiniz.

7. Raclette

Restaurant Rebstock (adres ve bilgi)

Raclette

Ülkemizde döner ne ise İsviçre ülkesinde raclette de o. Ülkeye özgü bir peynir türünün eritilmesi ve eriyen kısımların sıyrılmasıyla hazırlanan bu lezzet ülkenin sembol yiyecekleri arasında yer alıyor.

“Altenrhein’da ne yenir? Ne içilir?” listemizde bölgenin en fazla yenen yemeklerini listeledik. Eğer listemize dahil etmemiz gereken tatlar varsa bunu bize yorum kısmından yazabilirsiniz.

pinAltenrhein gezilecek yerler listemizde şehrin en önemli görülmesi gereken yerleri hakkında bilgilere ve fotoğraflara ulaşabilirsiniz. Dilerseniz siz de şehirdeki keşfettiğiniz görülmesi gereken noktaları bize yazabilir ve şehri ziyaret etmek isteyenlere sürpriz rotalar oluşturma imkanı tanıyabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin