Almanya’da Bir Osmanlı Müzesi: Türckische Cammer

Dresden, Almanya’nın en önemli bilim, sanat ve kültür şehirlerinden bir tanesi. Elbe Nehri’nin iki kıyısında şekillenen bu güzel şehir 40’dan fazla müzesi ve birçok sanatsal etkinliğiyle ziyaretçilerine sanat dolu bir gezi fırsatı sunuyor. 

Şehirde bulunan Türckische Cammer Müzesi ise Osmanlı Devleti ve Türkler hakkında eserlerin sergilendiği ve bilgilerin paylaşıldığı oldukça kapsamlı bir müze. 7 Mart tarihinde açılan Türckische Cammer, Osmanlı Dönemi’ne ait ülkemiz dışındaki en kapsamlı sergi olma özelliğini taşıyor.

Türckische Cammer Müzesi

Türckische Cammer Müzesi

600 adet Osmanlı eserinin sergilendiği Türckische Cammer (Türk Odası), Batı’nın Osmanlı’ya olan korkusunu ve hayranlığını gözler önüne seriyor. Müzede Osmanlı’ya ait birçok silah, kıyafet ve daha birçok eşya sergileniyor. Müzedeki en dikkat çeken eserlerden biri ise deri ve kumaştan yapılmış olan Osmanlı sultan çadırı. Çadırın restorasyon çalışmalarının 18 yıl sürdüğü belirtiliyor.

Dresden Devlet Sanat Koleksiyonları bünyesinde 750 metrekare alanda açılan müzede sergilenen parçaların Saksonya dükleri tarafından biriktirildiği; bazı parçaların savaşlarda elde edildiği bazılarının ise satın alınarak ve düklere hediye gelmesi sayesinde biriktirildiği ifade edilmektedir.

Türckische Cammer Museum

Avrupa‘da böyle bir müzenin olması bir Türk olarak gerçekten insanın gururlanmasını sağlıyor. Osmanlı’ya ve Türkler’e duyulan saygıyı bu müzede gözlemleyebiliyorsunuz. Dresden seyahatinizde özellikle Türkler açısından ayrı bir öneme sahip olan bu müzeyi mutlaka ziyaret etmenizi öneriyoruz.

Saksonya eyaletinin başkenti Dresden, adeta bir açık hava müzesi. Şehrin her yerinde tarihi dokuyu ve sanatın varlığını hissedebiliyorsunuz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin