Addis Ababa’da Gezilecek Yerler

Addis Ababa

Addis Ababa, Etiyopya’nın başkentidir ve en büyük şehridir. Afrika Birliği’ne ev sahipliği yapması ve neredeyse her yabancı ülkenin elçiliğini barındırmasıyla bilinir. Etiyopya’nın güzel bir bölgesinde olan olan Addis Ababa deniz seviyesinde 2.665 metre yüksektedir. Uluslararası yemekler, Etiyopya’nın tarihine uzanan müzeler, ilgi çekici düzeyde kiliseler görmek istiyorsanız Addis Ababa iyi bir tercih olacaktır. Buraya doğru yolculuğa … Devamını oku…

Etiyopya Gezilecek Yerler Listesi | 11 Gezi Noktası

etiyopya

Afrika kültürünü yakından tanımanızı sağlayacak Etiyopya’ya doğru kısa bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz?

Başkenti Addis Ababa olan kentin birbirinden güzel noktalarını sizler için derlediğimiz Etiyopya gezilecek yerler yazımızda görebilirsiniz.

#1 Etiyopya Gezilecek Yerler

Listemizin ilk sırasında;

1- Simien Dağları Milli Parkı

Simien Dağları Milli Parkı

Etiyopya’da bulunan Simien Dağları’nın ünü güzelliğiyle tüm dünyaya yayılmış durumda. Sadece Etiyopya’nın değil Afrika’nın da en güzel noktalarından biri olan milli park, çıkıntılı kayaları ve temiz doğasıyla görülmeye değer noktalardan biri.

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan bu parkta günlük yürüyüşler gerçekleştirebilir, manzaraya karşı oturabilirsiniz. Parkı cumartesi ve pazar günleri dışında dilediğiniz her saat ziyaret edebilirsiniz.

2- Turkana Gölü

Kuraklığıyla bilinen Afrika Kıtası’nda çölde bulunan en büyük göllerden biridir Turkana Gölü. Afrika sıcağında canlıları serinleten göl, dünyanın en büyük alkalin gölüdür. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne dahil edilmiş olan parkı dilediğiniz zaman ziyaret edebilirsiniz.

3- Awash National Park

Awash National Park

Etiyopya’nın popüler parkları arasında bulunana Awash Ulusal Parkı, adını içerisinden geçen Awash Nehri’dir.

1966 yılında kurulmuş olan park içerisinde muhteşem şelaleler olduğu gibi birbirinden farklı canlı çeşitleri de bulunmaktadır. 453’ü aşkın kuş türüne ev sahipliği yapan parkı dilediğiniz zaman ziyaret edebilirsiniz.

4- Obelix of Axum

Obelix of Axum

Etiyopya’nın Aksum bölgesinde bulunana Dikilitaş, 24 metre yüksekliğinde inşa edilmiştir. İnce uzun ve dikdörtgen yapıya sahip olan Dikilitaş, yarı dairesel bir üste sahiptir.2009 yılında yapılmış olan Dikilitaş’ı dilediğiniz zaman ziyaret edebilirsiniz.

5- Kızıl Terör Müzesi

Kızıl Terör Müzesi

Etiyopya uzun yıllar boyunca zorluklarla karşılaşmış ve bunlarla savaşmak zorunda kalmıştır. Bu çatışmalardan en kanlı olanı ‘’ Kızıl Terör ‘’ şehitlerini onurlandırmak için yapılmış olan müze, terörden hayatını kaybeden herkese adanmıştır. Kızıl Terör’e karşı belgeler, fotoğraflar ve metinlerin paylaşıldığı müzeyi haftanın her günü 08.00-21.00 saatleri arasında gezebilirsiniz.

6- Kutsal Teslis Katedrali

Kutsal Teslis Katedrali

Etiyopya’nın İtalya işgalinden kurtuluşu anısına dikilmiş olan Kutsal Teslis Katedrali, şehrin en önemli ibadet noktalarından biridir. Görkemli mimarisiyle dikkat çeken katedrali dilediğiniz zaman ziyaret edebilirsiniz.

7- Debre Birhan Selassie

Debre Birhan Selassie

17.yüzyılda kralın isteği üzerine inşa edilmiş olan Debre Birhan Selassie, Etiyopya’nın en turistik noktalarından biridir. Duvarlarındaki melek yüzü desenleriyle dikkat çeken kiliseyi dilediğiniz zaman ziyaret edebilirsiniz.

8- Abijatta Shalla Ulusal Parkı

Abijatta Shalla Ulusal Parkı

Abijatta Gölü’nün kuzeydoğusunda bulunana Abijatta Ulusal Parkı, 887 hektarlık geniş bir alanı kapsamaktadır. Ormanlık alanlarla kaplı olan ulusal park aynı zamanda birçok canlı çeşidine ev sahipliği yapıyor.

Özellikle sahip olduğu deve kuşlarıyla dikkat çeken parkta canlıların özgürce yaşamaları için gereken her şey mevcut. Şehrin gürültüsünden kaçıp temiz bir dağ havası almak isterseniz uğrayabileceğiniz bu parkı dilediğiniz her gün ve her saat ziyaret etme şansına sahipsiniz.

9- Etiyopya Ulusal Müzesi

Etiyopya Ulusal Müzesi

Afrika Kıtası arkeolojik çalışmalar için bir cennet olarak görülmektedir. Yüzyıllar boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan bu kara parçasında birçok eski kalıtı bulunmaktadır.

Etiyopya’da yapılan arkeolojik çalışmaların sergilendiği Etiyopya Ulusal Müzesi’nde tarih içerisinde bir yolculuğa çıkma şansı buluyorsunuz. Bu yolculuk sırasında aslında tarihin bilmediğimiz zamanlarına dair birçok görmediğiniz ögeyle karşılaşabilirsiniz.

Fosil kalıntılarından eşya kalıntılarına kadar birçok farklı buluntuyu görmek isterseniz Etiyopya Ulusal Müzesi’ni ziyaret etmenizi öneririz. Müzeyi dilediğiniz her gün 09.00-17.30 saatleri arasında gezebilirsiniz.

10- Yangudi Rassa Milli Parkı

Yangudi Rassa Milli Parkı

Şehrin en sevilen parklarından biri olan Yangudi Rassa Milli Parkı, birçok canlıyı bir arada görebileceğiniz, temiz havasıyla turistleri kendine çeken bir merkez. İlginç birçok kuş türüne ev sahipliği yapan parkta canlılar dikkatle korunmaktadır.

2002 yılında kurulan parkta çevre temizliği ve canlı yaşamı için gerekli önlemler alınmıştır. Temiz hava ve yeşillik içerisinde gezmek isterseniz ziyaret etmeniz gereken yerlerden biri de Yangudi Rassa Milli Parkı’dır.

11- Danakil Depresyonu

Danakil Depresyonu

Bazen dünyadan bir yer olduğuna inanamayacağınız manzaralara şahit olursunuz. İşte bu yerlerden biri de Danakil Depresyonu’dur. En az sıcaklığın 40 derece olduğu Danakil Çölü’nde bulunana Danakil Depresyonu, tuz çıkarımının yapıldığı özel bölgelerden biridir.

Muhteşem fotoğraflar çekebileceğiniz bu alanı kesinlikle yalnız keşfetmemeli, yanınıza bol su alarak rehberlerle beraber tura çıkmanızı öneriyoruz.

*Etiyopya’nın doğal ve tarihi noktalarını nasıl buldunuz? Düşünce ve önerilerinizi bizlere yorumlar kısmından ulaştırabilirsiniz.

Addis Ababa’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 9 Yöresel Yemek

Addis Ababa'da ne yenir? Ne içilir?

Etiyopya’nın başkenti olmasının yanında en büyük kenti de olan Addis Ababa, turizm ve kültür açısından da başı çekiyor. Egzotik yaşam tarzları, farklı kültürleri ve geleneksel tatlarıyla ziyaret edilmeye değer bir şehir olduğunu söyleyebiliriz. Şehir turunuzda Afrika, Avrupa ve Uzak Doğu mutfağının esintilerini görebileceğiniz zengin bir menüyle karşılaşacaksınız. “ Addis Ababa’da Ne Yenir , Ne İçilir” … Devamını oku…

Etiyopya’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 10 Yöresel Lezzet

Etiyopyada ne yenir? Ne içilir?

Afrika’nın yemek kültürünü yakından tanımanıza olanak sağlayacak olan Etiyopya’nın yemeklerini birlikte inceleyelim. Etiyopya’da ne yenir, ne içilir isimli yazımızı inceleyerek, ülkenin farklı lezzetlerini keşfedebilirsiniz. #1 Etiyopya’da Ne Yenir? Listemizin ilk sırasında; 1- İnjera Yumuşak ve yuvarlak bir ekmeğin tepsi içerisinde etrafında sebzelerle birlikte servis edildiği lezzetli bir yemektir. Injera usul olarak ellerle yenilmektedir. 2- Watt Kırmızı … Devamını oku…

Bizi Takip Edin