Abant Kahvaltı Mekanları | En İyi 8 Restoran !

Bolu’ya bağlı Abant ilçesi, İstanbul’a 3 saat mesafede yer alan doğal bir cennet. Özellikle bahar aylarında sıklıkla ziyaret edilen Abant’ın muhteşem doğası ve kartpostallara konu olan meşhur Abant Gölü, görenleri kendine hayran bırakıyor. Yalnızca bir hafta sonu için ziyaret edebileceğiniz ilçede bırakın bir günü, birkaç saat geçirmek bile kafa dinlemenize ve huzur depolamanıza katkı sağlıyor. Oksijeni bol harika bir atmosferde leziz kahvaltılar edebileceğiniz mekanlar ise oldukça sınırlı. Sizler için derlediğimiz Abant kahvaltı mekanları listesinde, ilçenin en iyi kahvaltıcıları yer alıyor. Buyurun listeye;

– Göl Manzaralı Kahvaltı Mekanları

1. Gölcük Gazelle Restaurant

Burası neresi? Göle sıfır konumda nadide manzaralardan birine sahip Gazelle Restaurant, Abant’a gelip de manzaraya karşı nefis bir kahvaltının tam adresi diyebiliriz.  Kahvaltıda olan ürünlerin her biri ayrı ayrı doğal ve lezzetli.. Aynı zamanda mekanın servisleri çok hızlı ve personelinin ilgi alakası memnun edici. Bolu Gölcük Tabiat Parkı üzerinde yer alan tek restaurant olan Gazelle Gölcük Kır Gazinosu, eşsiz bir manzaraya sahip. Kış aylarında ise şöminenin karşısında keyifle çayınızı yudumlayabiliyorsunuz.

Hafta sonu yer bulabilmek için ise rezervasyon şart.  Mekanın leziz kahvaltısının ardından yürüyüş yolunda keyifli bir yürüyüş yapabilir ve bisiklet parkurunda bisiklet sürebilirsiniz. Çocuklarınız için de eğlenceli bir atmosfer sunan işletme, günün her saati sunduğu yemekleriyle pek çok müdavime sahip.

  • Adres: Küçükberk, Gölcük Gazelle Restoran, 14020 Mesciler/Merkez/Bolu.
  • Tel: (0374) 262 90 95.
  • Ortalama Fiyat: 40 ₺.
  • Çalışma saatleri: 09:30–22:00 // * Her gün açık
  • İnstagram
  • Yol Tarifi

2. Abant Çamlık Restoran

Burası neresi? Abant Gölü’nün yakınlarında keyifli bir kahvaltı edebileceğiniz yerlerden bir diğeri de Çamlık Restaurant… Mekan göl kenarında olmasa da muhteşem bir manzaraya sahip. Kahvaltınızı ağaçların arasında hoş bir bahçede yapıyorsunuz.  Ambiyansı harika olan işletmenin kahvaltısı da oldukça zengin.

Neden gitmeliyim? Çok çeşitli ve bolca konulan peynirleri, hakiki balı, bolca konan kaymağı, reçel çeşitleri, sigara böreği, yumurtası, patates kızartması ve söğüş tabağı ile güzel leziz ve doyurucu bir kahvaltı menüsü sunuyorlar. Sürekli yenilenen kızarmış ekmeği ve termos çayı da cabası. Kış aylarında ziyaret edecekseniz de sıcacık şöminesi keyifli sohbetler eşliğinde huzur dolu bir kahvaltı ortamı sunuyor. Gelen ziyaretçiler ise fiyatların pahalılığından dem vuruyor. Diğer restoranlara göre sunulan lezzetlere kıyasla fiyatlar biraz pahalı. Yine de bize göre Çamlık Restoran’a bir şans verilebilir.

  • Adres: Abant Gölü, 14800 Örencik/Mudurnu/Bolu.
  • Tel: (0374) 224 51 79.
  • Ortalama Fiyat: 45 ₺.
  • Çalışma saatleri: 08:30–00:00 // * Her gün açık
  • İnstagram
  • Yol Tarifi

– Yöresel / Köy Kahvaltı Mekanları

3. Bolu Kubbealtı Restoran

Burası neresi? Bolu’da leziz bir köy kahvaltısı için uğrayabileceğiniz Kubbealtı, İzzet Baysal Caddesi’nde yer alan nezih bir işletme. Bolu’ya yolunuz düşerse mutlaka uğramanız gereken bir adres diyebiliriz. Özellikle gözlemeleri ile meşhur işletmenin içerisinde yer alan kadınlar elleriyle her saat tazecik gözlemeler açıyor. Açtıkları gözlemeler ise harikulade… Patlıcanlı kıymalı kaşarlı patatesli çıtır çıtır gözlemeler, yoğurtla birlikte servis ediliyor. Tatları ise muhteşem.. Tamamen el açması olan gözlemelerde kaliteli malzeme kullanıldığını ilk ısırıkta anlayabiliyorsunuz.

Hijyen ve personelin ilgi ve alakasını ise anlatmaya gerek bile yok. Genellikle Bolu’ya özgü lezzet lezzetleri bulabileceğiniz mekanda, organik ürünlerden oluşan serpme kahvaltı seçeneği de yer alıyor. Dilerseniz serpme kahvaltının yanına söylediğiniz gözlemeler ile oldukça doyurucu bir kahvaltı edebilirsiniz. Fazla zamanınız yok ise  hem hızlı hem de leziz bir seçenek olan gözleme çay keyfi yapabilirsiniz. Kubbealtı Restaurant ne kadar gözlemesi ile meşhur olsa da, Bolu’ya özgü diğer lezzetleriyle de ön plana çıkıyor.

Mekan biraz küçük ancak oldukça şirin yine de hafta sonları erken saatlerde giderek kahvaltı için yer bulabilirsiniz. Serpme kahvaltı seçeneği çok zengin olmasa da sunulan ürünlerin her biri oldukça lezzetli zaten yalnızca gözleme ile de tıka basa doya biliyorsunuz. Bolu’dan geçenlerin uğrak noktası olan Kubbealtı Restoran’ı kahvaltı için değerlendirmenizi tavsiye ederiz.

  • Adres: Merkez, İzzet Baysal Cd. No:108, 14100 Bolu Merkez/Bolu.
  • Tel: (0374) 217 48 60.
  • Ortalama Fiyat: 40 ₺.
  • Çalışma saatleri: 09:30–22:00 // * Her gün açık
  • Web Sitesi
  • İnstagram
  • Yol Tarifi

4. Abant Havuzbaşı Restaurant

 

Burası neresi? Kış aylarında şömine kenarında, yaz aylarında ise şirin kamelyalar da kahvaltı için tercih edebileceğiniz Havuzbaşı Restaurant, Abant’ın yeni sayılacak işletmelerinden biri. Herşeyden önce işletme huzur dolu bir  atmosfere sahip.Güler yüzlü personeli ve tertemiz ortamı insanın içini ısıtıyor. Aşçısına ise söylenecek laf yok. Günün her saati nefis yemeklerin yanı sıra köy kahvaltısında da bir şaheser yaratıyor. Ürünlerin tamamı organik ve doyurucu.. işletme kahvaltısıyla bölgeye gelen tur şirketlerinin de tercihi olmuş. Bu nedenle dönem dönem yoğunluk görmeniz olası.

Neden gitmeliyim? Normalde açık büfe kahvaltısıyla ünlenen mekan şu sıralar pandemi sebebiyle serpme kahvaltı hizmeti veriyor. Dolu dolu kahvaltı menüsü içerisinde ise Beyaz peynir, Tulum peynir, Çingene salatası, tuzlu lor, örgü peyniri, çeçil peynir,tereyağı, kaymak, domates söğüş, yıldız sosis, salatalık söğüş, çarliston biber, kıl biber, biber salatası, mevsim meyvesi, çemen, atom (yoğurtlu), bal, ballı muz, vişne reçeli, çilek reçeli, siyah zeytin,çizik zeytin, biberli zeytin, izmir kuru üzüm, kuru üzüm, kuru kayısı, fındık kreması, zeytinyağı, sahanda göz yumurta, patates kızartması, biber kızartması, patlıcan kızartması, domates sos, sigara böreği, bazlama, sınırsız çay, kömürde kahve…

  • Adres: Abant Yolu 12.Km, 14030 Dereceören/Bolu Merkez/Bolu.
  • Tel: 0543 541 68 55.
  • Ortalama Fiyat: 45 ₺.
  • Çalışma saatleri: 08:00–22:30 // * Her gün açık
  • Web Sitesi
  • İnstagram
  • Yol Tarifi

5. Şömine Et Mangal Kahvaltı Evi

Burası neresi? Abant yolu üzerinden hem mangal hem de kahvaltı evi olarak hizmet veren Şömine Et Mangal kahvaltı Evi, köy ürünlerinden oluşan organik köy kahvaltısı ile pek çok kişinin favori restoranı haline gelmiş durumda. Fiyatlarının yüksekliği bir kenara dursun bulunduğu bölgenin en iyi restoranlarından biri olarak gösteriliyor. Öncelikle mekanın ambiyansı, bahçesi ve özellikle çocuklar için tasarlanmış eğlence bölümleri oldukça iyi. Personelin ilgi ve alakası takdire şayan. Masalar tertemiz, ürünler ise iştah kabartan bir sunumla servis ediliyor. İşletmenin konumu ise hiç zorlanmadan uğrayabileceğiniz bir noktada. Ailecek gidilebilecek nezih ortamı ile de oldukça kalabalıklaşabiliyor.

Neden gitmeliyim? Serpme kahvaltısı onlarca çeşitte olmasa da sunulan her ürün damakta hoş hatıralar bırakıyor diyebiliriz. Dört çeşit peynir, iki çeşit zeytin, dört çeşit reçel, pekmez , petekli bal, kaymak, tereyağ ve kızarmış Bolu ekmeği gibi bölgeye has ve organik lezzetleri var. Sınırsız çaya eşlik eden yumurta, sigara böreği ve patates kızartması tabakları da oldukça tatmin edici.  Bizim favorimiz dağ çileği reçeli oldu. Mekanda bu lezzetleri satın alabileceğiniz ayrı bir bölümde mevcut. Kahvaltıdan sonra ikram edilen Türk kahvesi de müthiş bir incelik katıyor.

  • Adres: Abant Yolu 10. Km, 14300 Akçaalan/MERKEZ/Bolu.
  • Tel: (0374) 237 10 66.
  • Ortalama Fiyat: 45 ₺.
  • Çalışma saatleri: 08:00–00:00 // * Her gün açık
  • Web Sitesi
  • İnstagram
  • Yol Tarifi

– Doğayla İç İçe Kahvaltı Mekanları

6. Abant Gökdere Restaurant ve Otel

abant gökdere restoran
Kaynak: Tripadvisor / kullanıcı adı: artegmis

Burası neresi? Yeşillikler içerisinde bir bahçede Bolu’ya yakışır harika bir kahvaltı için tercih edebileceğiniz Abant Gökdere Restaurant, hemen dere kenarında su sesleri ve oksijen dolu havası ile huzur dolu bir kahvaltıya davet ediyor. Mekanın en önemli özelliklerinden biri de çocuklu aileler için masaların etrafının tellerle çevrilmiş olması. Aklınız çocuklarınızda kalmadan iç rahatlığıyla kahvaltınızı edebiliyorsunuz. İçeride tavukların gezindiği çiftlik ortamı sunan bir bölümde var. Tek problem ise servis süresinin biraz uzun tutulması.

Neden gitmeliyim? Yaz aylarında bahçede oturabileceğiniz gibi kış aylarında otelin terasındaki restoranda da göl manzarasına karşı kahvaltı yapabiliyorsunuz. Kışın şömine başını kapmanızı şiddetle öneririz. Gelelim leziz serpme kahvaltıya. İlk başta fırından yeni çıkmış tazecik köy ekmeleri geliyor. Onlarca çeşitteki kahvaltılığın yanı sıra tamamen bölgeye özgü doğal balı ve  kaymağı sıcacık ekmeklerle buluşturunca, parmak ısırtan bir lezzet ortaya çıkıyor. Sıcak olarak güveçte sucuk, bol tereyağlı sahanda yumurtanız, patates kızartması, sigara böreği ve eritilmiş hellim peynirleri geliyor. Sınırsız çayı da cabası. Mekanın açık büfe kahvaltı seçeneği de oldukça güzel. Ancak pandemi sebebiyle yalnızca serpme kahvaltı veriliyor. Restoran, Abant’ın girişinde otoban yoluna girdikten 6-7 dakika sonra hemen sağınızda yer alıyor.

  • Adres: 14030 Ömerler/Bolu Merkez/Bolu.
  • Tel: (0374) 225 32 01.
  • Ortalama Fiyat: 40 ₺.
  • Çalışma saatleri: 08:30–22:30 // * Her gün açık
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi

7. Abant Park Alabalık Et Restoran

abant park kahvaltı

Burası neresi? Doğanın tam göbeğinde muhteşem bir atmosferde kahvaltı keyfi yapabileceğiniz Abant Park Alabalık Et Restoran, yemekleriyle olduğu kadar kahvaltısıyla da çokça seviliyor. Abant Park’ta kahvaltı denince akla onlarca çeşitten oluşan zengin serpme kahvaltısı geliyor. Hem muhteşem doğası hem de leziz ürünleri ile mekanın müdavimi oldukça fazla. Geniş bahçesi, fotoğraf çekimi için doğal alanları, çocuklar için eğlence alanlarıyla alan bir hayli geniş. Leziz kahvaltısı içerisinde ise doğal manda kaymağı, yöresel dağ çileği reçeli, tereyağı, yöresel balığı, Çerkez peyniri, dil peyniri, Abaza peyniri,  güveç peyniri, yöresel sucuk, köz biber patlıcan, yöresel helva gibi diğer restoranlara kıyasla farklı ürünlerde servis ediliyor.

Neden gitmeliyim? Dere kenarında bir işletme olan Abant Park’ın özellikle yaz aylarında rağbet gördüğünü söyleyebiliriz. Çünkü bahçesi güzel havalarla birlikte eşsiz deneyimler sunuyor. Bu atmosferde kahvaltının tadı ise bir başka. Fiyatları da pek çok restorana kıyasla oldukça uygun. Çam ağaçlarının altında sunulan huzur ve dinginliğin tadıysa bir başka… Köy kahvaltısı da parmak ısırtan cinsten.. Aynı zamanda alabalık ve mangal alanında hizmet veren işletmenin diğer lezzetleri de çok beğeniliyor. Özellikle etin yanında sunulan kaşarlı mantar, bizim favorimiz oldu. Eğer yakınlardaysanız  Abant Park’ın eşsiz atmosferi içerisindeki kahvaltıya katılmanızı şiddetle tavsiye ederiz.

  • Adres: Abant Yolu, Abant Çayırbıçkı Mevkii 16. Km, 14030 Abant/Bolu.
  • Tel: 0507 475 01 07
  • Ortalama Fiyat: 55 ₺.
  • Çalışma saatleri: 08:30–21:00 // * Her gün açık
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi

8. Bolu Cemil Piknik

abant cemil piknik

Burası neresi? Abant’ta göl kenarında olmasa da doğasıyla büyüleyen yeşile ve temiz havaya doyacağınız bir adres Cemil Piknik, Günün her saati keyifli saatler geçirebileceğiniz mekanın kahvaltısı da harikulade.  Çalışanların ilgi ve alakası şahane, mekanın atmosferi müdavimi olacağınız cinsten. Çok çeşitli bir serpme kahvaltı menüsüne sahip restoranın porsiyonları bol ve organik. Çocuklu ailelerin en rahat ettiği mekanlardan biri olarak gösterilen mekanın hemen yanı başındaki park, çocuklarınızla birlikte tüm günü geçirebileceğiniz bir yer haline getiriyor. Kenarından geçen dereden gelen su sesi ise huzur aşılıyor.

Kahvaltı menüsü ise;  Sucuklu Yumurta,Patates Kızartması, Örgü Peyniri, Beyaz Peynir, Kaşar Peyniri, Köy Peynirleri, Siyah Zeytin, Yeşil Zeytin Çeşitleri, Fındık-Cevizli Acuka Çemen, Söğüs Salata, Tereyağı, Çam Balı, Manda Kaymağı, Çilek Reçeli, Gül Reçeli, Böğürtlen Reçeli, Ağududu Reçeli, Kayısı Reçeli, Vişne Reçeli, Kızılcık Marmelatı, Kuşburnu Marmelatı, Alıç Marmelatı, Demlik Çay, Kızarmış Köy Ekmeği gibi pek çok lezzetten oluşuyor.

  • Adres: Dereceören Mh. No: 50 Merkez, 14030 Merkez/Bolu.
  • Tel: 0374) 237 10 49.
  • Ortalama Fiyat: 60 ₺.
  • Çalışma saatleri: 08:00–22:00 // * Her gün açık
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi

**Abant’ın tertemiz havasında enerji topladıktan sonra bağlı olduğu Bolu ilimizde neler yapabileceğinizi öğrenmek için ” Bolu’da ne yapılır ?” yazımızı inceleyebilirsiniz…

** Pandemi döneminin bunaltıcı kısıtlamalarını biraz da olsa üzerinizden atabileceğiniz ve yeni heyecanlara atılabileceğiniz Abant’ın en önemli gezi noktalarını merak ediyorsanız ” Abant gezilecek yerler ” yazımıza göz atabilirsiniz.

*Abant kahvaltı mekanları yazımıza ek öneri restoranları ve yazı hakkındaki görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar bölümünden benimle paylaşabilirsiniz. 🙂

Yorum yapın

Bizi Takip Edin