Suceava’da Gezilecek 8 Yer | Detaylı Anlatım

Bukoniva bölgesinde yer alan Suceava, sayılı ama etkileyici noktalarıyla gezginlerin duraklarından biri olmayı sürdürüyor.

Suceava gezilecek yerler listesi şehirdeki ilginç, keşfedilesi yerleri sunuyor ve şehrin kapılarını aralıyor.

Almanya, Ukrayna ve Polonya gibi pek çok farklı ülkenin de kültürlerini barındıran şehir, bu çok sesliliğinin güzelliğiyle gelişiyor.

#1 Suceava Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Suceava Kalesi

suceava castle

Şehrin doğu kenarında bulunan Ortaçağ kalesi, 1375-1391 yılları arasında inşa edilmiş ve zamanla güçlendirilmiş. Suceava’da en iyi korunan tarihi yerlerden biri olan kale, Osmanlı saldırılarına dahi karşı koyabilecek sağlamlıkta yapılmış. Bunun nedeni olarak dairesel şekilde tasarlanmış olması düşünülüyor.

Şehirdeki turizmin merkezlerinden biri olan kaleye ulaşım da oldukça rahat sağlanıyor. Pazartesi günleri hariç her gün 10.00-22.00 saatleri arası ziyaret edebilirsiniz.

2- Bucovina Köy Müzesi

bucovina village museum

Alan içinde 18.yy kilisesi ve tarihi bir su değirmeni de görebileceğiniz açıkhava müzesinde, kırsal hayatın tarihi ve mimarisi hakkında bilgiler bulabilirsiniz. Konum olarak Suceava Kalesi’nin yakınında yer alan müzede, Bucovina’nın 20’den fazla geleneksel evini ziyaret edebiliyorsunuz.

Müze, bölgeye özgü tipik bir köyün yapısını yansıtacak şekilde dizayn edilmiş ve evler birbirine sokaklarla bağlanmış. Bu ilginç müzeyi keşfetmek için pazartesi dışında istediğiniz günü seçebilir ve 10.00-18.00 arası uğrayabilirsiniz.

3- Dragomirna Manastırı

dragomirna monastery

Oldukça sade bir tarzla yapılmış, taş cepheli manastır, Türklerin saldırılarından korunmak amacıyla inşa edilmiş. Bu nedenle, mimari tarzının dikkat çekici bir özelliği bulunmuyor. Gece de ziyaret edebileceğiniz manastırın müze bölümünde, altın ve gümüş işlemeli giysiler, bazı kilise nesneleri ve minyatür sanatını andıran resimler de görebilirsiniz.

4- Patinoar

patinoar

Suceava’da bulunan yapay paten pistinde keyifli dakikalar geçirebilirsiniz. Alanda, kimliklerinizi teslim ederek kiraladığınız patenlerle 90 dakikalık bir eğlence imkânı sunuluyor. Üstelik her gün 10.00-22.00 arası hizmet vermeye devam ediyor.

5- Bucovina Etnografya Müzesi

Bucovina Etnografya Müzesi

16. yy’dan kalma Pricely Inn’de bulunan müzede, Bucovina bölgesinin yöresel kıyafetleri, ev araçları ve diğer geleneksel eşyaları sergileniyor. Şehrin etnik kimliği hakkında bilgi sahibi olmak için eşi olmayan bir müze. Pazartesi günleri dışında, istediğiniz gün gidip 10.00-18.00 arası gezebilirsiniz.

6- Dumitru Kilisesi

Dumitru Kilisesi

16. yy taş kilisesi, içindeki fresklerle dikkat çeken, etkileyici bir yapı olarak tarih severlerin ziyaretini kabul ediyor. Yine aynı yüzyıldan kalma çan kulesi, bir süre şehrin en yüksek yapısıymış. 19.yy’da itfaiyeci kulesi olarak da kullanılan kule, günümüzde tarihi eser olarak beğeniye sunulmuş.

7- Suceava Manastırı

suceava monastery

Şehrin büyük manastır kompleksinin çevresindeki yüksek duvarlar ve savunma kuleleri, yapıya kale görünümü veriyor. Yerel sanatçılar tarafından duvarları da boyanmış, yıldız şeklinde tabanıyla zarif bir kilise bulacaksınız. Manastıra gitmek için otobüs tercih edebilirsiniz. Bu size, kısa ve rahat bir yolculuk imkânı sağlayacaktır.

8- Doğa Bilimleri Müzesi

natural sciences museum

Suceava’nın 1977’de kurulan en yeni müzesinde, çevrenin flora ve faunasını gözlemleyebilirsiniz. Müze haline gelmeden önce okul olan binada, dünya üzerindeki yaşamın gelişimini gösteren doğal nesneler sergileniyor. Müzeyi yaz dönemi 10.00-18.00, kış dönemi ise 09:00-17.00 arası açık bulabilirsiniz.

*Romanların diyarı Romanya gezinizin bir bölümünde Suceava’ya da yer ayırmak isterseniz; en uygun uçuşlara göz atmadan yola çıkmayın.

Suceava gezilecek yerler listemize ek tavsiyelerinizi aşağıda yer alan yorumlar bölümünden bizlere iletebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin