Dortmund’da Gezilecek 11 Yer | Detaylı Anlatım

Almanya’nın futbol takımıyla adını tüm dünyaya duyurmuş olan şehri Dortmund, spordaki başarıları kadar gezilecek yerleriyle de gözde tatil şehirlerinden biri.

Avrupa’ya doğru seyahate çıkmayı düşünüyorsanız Dortmund gezilecek yerler yazımızı inceleyip, görmeniz gereken yerlerin bir listesini çıkartabilirsiniz.

#1 Dortmund Gezilecek Yerler

İlk sırasında;

1- German Football Museum

German Football Museum

Henüz yeni sayılabilecek Alman Futbol Müzesi, şehrin spora ve sporcuya verdiği önemi bir kez daha gösteriyor. Duvarları efsanevi sporcuların grafitileriyle dolu olan müze, özellikle sporla uğraşan gençlere ilham veriyor.

2015 yılında beri ziyaretçilere açık olan müzeyi pazartesi günleri dışında 10.00-18.00 saatleri arasında gezebiliyorsunuz.

2- Dortmund Hayvanat Bahçesi

Dortmund Hayvanat Bahçesi

Son zamanlarda adı hayvan ölümleriyle anılmaya başlasa da Dortmund Hayvanat Bahçesi, dünyanın en sevimli canlılarının barındığı merkezlerden biridir.

250’den fazla türe ev sahipliği yapan hayvanat bahçesinde, komik yürüyüşleriyle dikkat çeken penguenleri görebilir sonrasında kükremeleriyle meşhur aslanları ziyaret edebilirsiniz.

Dünyanın dört bir yanından gelmiş olan canlıları görebileceğiniz Dortmund Hayvanat Bahçesi’ni haftanın her günü 09.00-16.30 saatleri arasına gezebilirsiniz.

3- Museum Ostwall

Museum Ostwall

Yaşam ve sanat arasındaki kopmayan bağa dikkat çekmek amacıyla yapılmış olan Ostwall Müzesi, Dortmund U binasının içinde bulunmaktadır.1994 yılında açılmış olan müze içerisinde sergi odaları, kültürel eğitim salonları ve atölyeler gibi farklı etkinlik alanları bulunmaktadır. Farklı koleksiyonlara ev sahipliği yapan müzesinin çalışma saatleri aşağıdaki gibidir.

Çalışma saatleri:

Salı, Çarşamba, Cumartesi, Pazar: 11:00-18:00
Perşembe, Cuma 11:00- 18:00

*Ostwall Müzesi, pazartesi günleri kapalıdır. *

4- Museum für Kunst und Kulturgeschichte

Museum für Kunst und Kulturgeschichte

Almanya’nın en eski müzelerinden olan Für Kunst & Kulturgeschichte Müzesi, şehrin en önemli merkezler arasında yer almaktadır. Kuruluş tarihi 1883 yılına dayanan müze içerisinde tarihi koleksiyonların yanı sıra arkeolojik buluntuları ve etnografik eserleri de gezme şansınız oluyor.

Bir bölgenin hatta bir ülkenin geçmişi hakkında detaylı bilgi sahibi olmanız sağlayacak bu müzeyi Pazartesi günleri dışında 10.00-17.00 saatleri arasında gezebilirsiniz.

5- Museum “Hawk’s Tower”

Museum "Hawk's Tower"

Dortmund’a çok fazla dikkat çekmeyen Hawk’s Tower Museum, şehrin görülmesi gereken yerleri arasında yer alıyor. Sanata ve tarihe ilginiz varsa kesinlikle dikkatinizi çekecek olan bu müzeyi pazartesi günleri dışında 10.00 ile 17.00 saatleri arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

6- Borusseum

Borusseum

Her yıl maçlarına full kombineyle çıkan Dortmund takımı adına kurulmuş olan Borusseum Müzesi, şehrin en ilgi çekici gezi noktalarından biri.

Siyah ve sarı renklerin hâkim olduğu müze takımın fanatiklerinin yanı sıra turistler tarafından da oldukça ilgi görüyor. Sadece bir senede 120.000 kişiyi ağırlamış olan müze içerisinde; sergi alanları, takım ait videolar, fotoğraflar, kupalar, efsanevi formaları, alınmış olan ödüller ve daha birçok takıma ait parça sergilenmektedir. Borusseum Müzesi’ni haftanın her günü 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.

7- Westfalenpark

Westfalenpark

Dortmund’a rahatlatıcı bir gün geçirmek isterseniz Westfalenpark, Ruhr bölgesinin en sakin noktalarından biridir. Şehrin gürültüsünden uzakta, çiçek bahçeleri ve ağaçlar arasında gezintiye çıkmanın bedeninize nasıl iyi geleceğini bir düşünün?

Seyahatiniz boyunca yorulduğunuzu hissederseniz hem gezmek hem de biraz temiz hava almak için Westfalenpark’ı ziyaret edebilirsiniz. Park haftanın her günü 10.00-22.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

8- Brauerei-Museum Dortmund

Yapılan araştırma sonuçlarına göre en çok alkolün tüketildiği 3.ülke olan Almanya’da alkollü içecekler arasında biranın ayrı bir yeri vardır. Ülkenin genelinde severek sıklıkla tüketilen biranın yapımı, saklanması ve tüketimiyle alakalı Dortmund’da ‘’Brauerei Müzesi’’ bulunmaktadır.

Biranın tarihini, bulunuşundan aromasına kadar her türlü ince detayı öğrenebileceğiniz bu müzenin çalışma saatleri hakkında detaylı bilgiyi aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Çalışma saatleri:

Salı, Çarşamba, Cuma, Pazar 10:00-17:00 saatleri
Perşembe 10:00-20:00 saatleri
Cumartesi 12:00-17:00 saatleri

*Brauerei Müzesi, pazartesi günleri kapalıdır. *

9- Botanischer Garten Rombergpark

Botanischer Garten Rombergpark

1822 yılında kurulmuş olan Garten Rombergpark, 65 hektarlık bir alan üzerinde bulunmaktadır. Kurulduğu yıllardan günümüze kadar büyüme gösteren ve bitki çeşitliliği zenginleşen bu park içerisinde birbirinden güzel bitkilerin yanı sıra şifalı otlar da bulunmaktadır. Binlerce bitkiyi bünyesinde barındıran parkı dilediğiniz her gün ve her saatte ziyaret edebilirsiniz.

10- LWL Industrial Museum Zollern

LWL Industrial Museum Zollern

Almanya’da endüstriyel çağ döneminden kalan makinelerin gösterildiği Industrial Müzesi, mekanik aletlerin sergilendiği özel bir alandır.

Günümüz modern teknolojilerinin yanında eski ve hantal sayılabilecek makineler, makineleşmenin ilk zamanlarında nasıl aletlerin kullanıldığını görebilmeniz açısından önemlidir. İçerisindeki makinelerin onarımı ve bakımı amacıyla tadilata alınmış olan müze, açılığı dönemde her gün ziyaret edilebilecek.

11- Florianturm

Florianturm

Dortmund’un ilk göze çarpan yapısı olan Florianturm, dünyanın en eski televizyon kulesidir. Televizyon kulesi olma özelliğinin yanı sıra yüksekliğiyle dikkat çeken yapı içerisinde birinci sınıf yemekler yiyebileceğiniz oldukça şık bir restoran bulunmaktadır.

Muhteşem bir manzara eşliğinde yemek yemek isterseniz Florianturm’u ziyaret edebilirsiniz. Çalışma saatleri hakkında detaylı bilgi aşağıda verilmiştir.

Çarşamba, Perşembe, Cuma:14.00-18.00

Cumartesi, Pazar:12.00-20.00

*Florianturm Pazartesi ve Salı günleri kapalıdır*

Yorum yapın

Bizi Takip Edin