Zaragoza’da Ne Yenir? | Mükemmel 12 Özel Tarif

Muhteşem bir yemek sahnesine sahip olan Zaragoza’da bulunduğunuz süre boyunca çok özel İspanyol lezzetleri ile unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz ve bu şehrin yemek kültürünü daha fazla tanımak için Zaragoza’da çok daha fazla zaman geçirmeyi dileyeceksiniz.

Zaragoza’da Ne Yenir? Ne İçilir?

Zaragoza’da yemek yiyorsanız sizi şaşırtacak geniş bir gastronomik çeşitliliğe hazırlıklı olmanızda fayda var. “Zaragoza’da ne yenir? Ne içilir?” sorusu için İspanyol yemeklerinin yanı sıra deneyebileceğiniz pek çok yeni mutfak lezzeti de cevap olarak bizleri karşılamaktadır.

Ebro Nehri’nden beslenen Zaragoza’da çeşitli meyve, sebze ve birçok baklagil yetiştirilmektedir. Bu da zengin bir mutfağın kapılarını aralamaktadır.

İşte Zaragoza’ya gelenlerin mutlaka tatması gereken en özel 12 yiyecek ve içecek;

1. Tapas

Los Victorinos (adres ve bilgi)

tapas
Zaragoza’da lezzetli tapaslar deneyebileceğiniz birçok mekan bulunuyor.

Öncelikle İspanya denince ilk akla gelen yemek kültüründen, tapaslardan bahsetmek istiyoruz. Bu nedenle “Zaragoza’da ne yenir? Ne içilir?” listemizin ilk sırasına tapası koyduk. Zaragoza’da yemek yemek ve bu şehrin yemek alışkanlığını yakından tanımak için tapasları mutlaka denemeniz gerekiyor. Tapaslar için şehirde pek çok bar ve cafe bulunuyor. Özellikle El Tubo muhteşem tapas konusunda muhteşem cafe ve barlara ev sahipliği yapıyor.

2. Ternasco Asado

Prado Del Navazo (adres ve bilgi)

Ternasco Asado
Ternasco Asado

Zaragoza yemek kültürünün ana kahramanlarının başında ternasco asado gelmektedir. Bu yemek tavşan, tavuk, yaban domuzu ya da keklik etiyle yapılabilmektedir. Etler patates, soğan, kabak gibi sebzelerle birlikte uzun süre kızartılmakta ve ortaya yemesi çok keyifli ve protein bakımından çok zengin bir tabak çıkmaktadır.

3. Torrijas

Smooth (adres ve bilgi)

Torrijas
Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi: torrijas

Aslında bu lezzeti birçok kişi yakından tanıyor. Özellikle bayat ekmeklerin boşa gitmemesi için üzerine yumurta, tereyağ ve çeşitli şarküteri ürünleri ile hazırlanan harç sürülmekte ve kısa bir süre fırında pişirilmektedir. Genellikle sabah kahvaltılarında tüketilen torrijas, Zaragoza yemekleri içinde belki de en pratik bir şekilde hazırlananların başında gelmektedir.

4. Guirlache Nougat

Pasteleria Nava (adres ve bilgi)

Guirlache Nougat
Guirlache Nougat

Ülkemizde de zamanında bakkallarda şimdi ise yoğunluklu olarak şekerleme dükkanlarında veya marketlerde karşımıza çıkan fıstıklı veya fındıklı yapılan guirlache nougat badem, bal ve şekerle yapılmaktadır. Bu şekerlemeyi gördüğünüzde birçoğunuz “aaa çocukluğumuzun lezzeti” diyebilirsiniz. Biz de bu nedenle bu leziz şekerlemeyi “Zaragoza’da ne yenir? Ne içilir?” listemizde dahil edelim istedik.

5. Şarap

Şarap
Zaragoza’nın lezzetli şaraplarını mutlaka deneyin

Evet, bira gerek İspanyol şehirlerinde gerekse dünyanın diğer birçok şehrinde en popüler içkilerden biri ancak konu Zaragoza olunca lezzetli şarapları biranın affına sığınarak onun önüne koymak durumundayız. Verimli üzüm bağlarına sahip Zaragoza’da bulunan Cariñena, Campo de Borja, Somantano, Calatayud gibi şehirlerde önemli şaraplar üretilmektedir.

6. Chilindron

New Fussion Restaurante (adres ve bilgi)

Chilindron

Domates, soğan ve biber sosunda kızartılmış tavuk etiyle yapılan chilindron da denenmesi gereken lezzetler arasında bulunmaktadır. Bir nevi İspanyol yahnisi olarak tanımlayabileceğimiz bu lezzet, geyik eti ve çeşitli av kuşları gibi farklı et türleri ile de yapılabilmektedir. Çoğu yerli halkın en sevdiği yemeklerin başında gelmektedir.

7. Escabeche

Yemeğin balıklı versiyonunun tarifi için tıklayınız.

Escabeche

Tavuk, tavşan ya da keklik etiyle hazırlanan bu et yemeği de et sevenlerin listesinde olması gereken bir yemek. Zaman zaman balıkla da yapılan bu yemekte ana malzeme olan et veya balık çeşitli sebzelerle ve baharatlarla yağda veya sirkede pişirilerek hazırlanmaktadır. Açıkçası yemek sadece görüntüsü ile bile insanın iştahını açmayı başarıyor.

8. Migas

La Migueria (adres ve bilgi)

Migas

Migas, İspanyol ve Portekiz gibi Akdeniz mutfaklarında yaygın olarak hazırlanan pratik yemeklerden biridir. Hafifçe tavada kızartılmış olan ekmek parçaları soğan, sarımsak, choriso ve üzüm ile karıştırılarak servise hazır hale getirilmektedir. Yemeği yaparken sadece bu malzemelerle sınırlı kalmanıza gerek yok, mutfağınızda içine yakışabileceğini düşündüğünüz her ne varsa yemeğin içine ekleyebilirsiniz. Bu yemek aslında daha çok bir atıştırmalık ya da salata olarak tercih edilmektedir.

9. Ajoarriero

Şehirdeki balık restoranlarında bu balık yahnisini mutlaka denemelisiniz. 

Ajoarriero
Ajoarriero

Morina balığı ile yapılan bir tür yahni olen ajoarriero, yumurta, sarımsak ve patates eklemesi ile tam bir protein ve nişasta deposu bir yemek haline dönüşmektedir. Bizce bu yemeği kesinlikle denemelisiniz.

10. Balık

Cancook (adres ve bilgi)

Salmon
Zaragoza’da balık sevenler için çok lezzetli balık seçenekleri de bulunuyor

Zaragoza özellikle tatlı suda yetişen alabalık, somon, morina, tatlı su yılan balığı, istiridye, salyangoz gibi canlılar konusunda uzmanlaşmış bir mutfağa sahiptir. Usta ellerde bu malzemelerle hazırlanan muhteşem yemeklerin tadına baktıktan sonra Zaragoza geziniz çok daha unutulmaz bir hal alacağını söyleyebiliriz.

11. Sosis

Campo del Toro Asador (adres ve bilgi)

Sausage

Çeşitli et türleriyle hazırlanmış sosisler, İspanya’da da oldukça sevilen yiyeceklerin başında gelmektedir. Özellikle domuz etinden yapılan sosis türlerinin Zaragoza’da çok fazla tüketildiğini belirtmemizde fayda var.

12. Sangria

Casa Emilio (adres ve bilgi)

Sangria
Sangria

İspanya’ya gelen ve alkol almayı seven her gezginin mutlaka denemesi gereken içeceklerden biri de sangria. Kırmızı şarap, gazoz ve çeşitli meyve parçalarıyla hazırlanan sangria, içenin kendisini çok mutlu etmesini sağlayan mucizevi bir içecek.

Hazırladığımız “Zaragoza’da ne yenir? Ne içilir?” listesi ile bu zengin mutfak kültürü hakkında detaylı bilgilere ulaşmanızı ve şehrin en özel lezzetlerini tanımanızı amaçladık. Şayet sizin eklemek istediğiniz şeyler varsa bunları bize yorum kısmından ulaştırabilirsiniz. 

pinEğer Zaragoza’nın en önemli turistik noktaları hakkında detaylara ulaşmak ve fotoğraflarını incelemek isterseniz “Zaragoza gezilecek yerler” listemize kendinizi ışınlayabilirsiniz. 

pinKonaklama seçenekleri ve otel tavsiyeleri için burayı tıklayınız.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin