Xieng Khouang Gezilecek Yerler Listesi

Laos’taki eyaletlerden Xieng Khouang, Vietnam Savaşı sırasında büyük zarar gören ve savaşın etkilerinin bugün de görüldüğü yerlerden biri.

Xieng Khouang gezilecek yerler yazısı, şehir haritanız olacak maddeler altında, şehrin cazibe noktalarını ve tarihini anlatıyor.

Başkent Vientiane’ye 400 km uzaklıkta yer alan şehir, kışları hayli soğuk bir iklime sahipken yazları daha ılık bir havanın etkisinde kalıyor. Savaş izlerinin keskinliğiyle karşılaşacağınız küçük şehirde, egzotik heyecanlar yaşayabilir ve renkli anılar kazanabilirsiniz.

1- Xieng Khouang Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Muang Khoun

Muang Khoun

Muang Khoun, basamaklı bir altıgen taban ve lotus tomurcukla taçlandırılmış yuvarlak üst bölüm üzerine inşa edilmiş bir stupa. Efsaneye göre, Budizm’i ve şehri koruyan kutsal bir yılan olan yedi kafalı bir nagayı barındırıyor. Ayrıca, bir zamanlar altın sarısı olduğu ve Siamese’nin Vientiane‘yi 1827’de yağmaladığında çalındığı söyleniyor.

2- Piu Mağarası

Piu Cave

Piu Mağarası, 1968 tarihli bir füze saldırısında, Xieng Khouang’ta, öldürülen yüzlerce masum köylü için bir anıt niteliği taşıyor. İlk olarak, ziyaretçi merkezine gidip bombalamaların ardındaki fotoğrafların ve tarihin sergilerini gezin. Belgelere göre, sığınak olarak kullanılan mağarada yüzlerce yerel halkın hayatını kaybettiği düşünülüyor. Doğal güzelliği yanında önemli bir tarihi eser de olan mağaraya mutlaka uğrayın.

3- Tham Pa

Tham Pa

İki kireç taşı mağarasından oluşan Tham Pa, birkaç yüzyıl önce Haw istilasından yüzlerce küçük Buda figürünü saklamayı başarmış. Geçiş yolları elektrikli lambalarla aydınlatılan mağarada fantastik bir yolculuk yapma şansınız var.

4- The Plain of Jars (Kavanozların Ovası)

the plain of jars
Plain of Jars. Laos

The Plain of Jars (Kavanozların Ovası), Laos‘un tüm turistik mekânlarının en belirgin ve en gizemli yanını oluşturuyor. Phonsavan çevresindeki geniş alan, taş kavanozlarla süslenmiş ancak kimsenin neden orada oldukları konusunda net bir fikri yok. Gizemli kavanozlar kumtaşı ve granitten oyulmuş olup varlıklarının 2000 yıldan daha eski olduğu düşünülüyor. Efsaneler pirinç saklamak için kullanıldığını ya da ölülerin gizle ndiğini söylermiş. Oldukça ilginç bir atmosferle karşılaşacağınızdan eminiz.

*Kendine has doğası ve yaşam tarzını keşfetmek için Xieng Khouang uçuşlarına göz atıp bugüne kadar yaşamadığınız bir deneyim yaşayabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin