Waterford’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 7 Restoran Önerisi

Ülkenin en eski şehirlerinden biri olan Waterford, 1000 yıllık mutfak kültürü ile de şehrin en tarihi bölgeleri arasında bulunmaktadır.

Eğer Waterford’da ne yenir, ne içilir diye merak ediyorsanız bu yazımız tam size göre. Yazımızda Waterford’un yemek kültürü hakkındaki bilgilere ve şehirdeki gidebileceğiniz mekanlarla ilgili tavsiyelerimize ulaşabilirsiniz.

1- Waterford’da Ne Yenir, Ne İçilir?

Kıyıyla bağlantısı bulunan Waterford’da kuşkusuz deniz mahsullerinin en tazesini ve en lezzetlisini deneme imkanına sahip olabiliyorsunuz. Şehirdeki yaygın çiftçilik sayesinde ise gittiğiniz restoranlarda en taze yiyeceklerden hazırlanmış menülerle muhteşem ziyafetler çekebilirsiniz. Şehirde bulunan cafelerde ise bir parça tatlı eşliğinde muhteşem kahveler içerek gezinizin yorgunluğunu keyifli bir şekilde üzerinizden atabilirsiniz.

Waterford’a geldiğinizde çağdaş ve geleneksel İrlanda mutfağıyla birlikte Akdeniz, Asya, Fransa gibi pek çok mutfak kültürünü de deneyebileceğiniz yerler bulmak oldukça basit. Dilerseniz şehirde etkileyici lezzetler deneyebileceğiniz pek çok gastro publar da gene lezzet avcılarının iştahını kabartıyor. Buraya geldiğinizde tek yapmanız gereken şey ne istediğinizi belirlemek ve ona doğru gitmek olmalı.

2- Waterford’da Nerede Yenir, İçilir?

#1 La Boheme

la boheme

Birinci sınıf bir Fransız restoranı olan mekanda, damaklarda uzun süre etkisini koruyan etkileyici yemekler yiyebilirsiniz. Mekanın şarap mahzeni ise tam bir hazine niteliğinde 😉 Yalnız mekanı ziyaret etmeden önce değişken hizmet saatlerine dikkat etmenizde fayda var.

#2 Momo Restaurant

Momo Restaurant

Bu sevimli mekan et ürünlerinin yanı sıra etkileyici vejetaryen menüleri ile de ziyaretçilerini etkilemeyi başarıyor. Üzerine bir de leziz tatlılar eklenince mekandan memnun ayrılmamak elde değil. Bu bistroyu kesinlikle listenize eklemenizi öneriyoruz.

#3 Bodega!

bodega

Şehirde gidebileceğiniz belki de en iyi restoranlardan birinin burası olduğunu söyleyebiliriz. Ağırlıklı olarak balık ve et yemeklerinin bulunduğu bir menüyle müşterilerini ağırlayan mekanda aynı zamanda hafif ve mideyi yormayacak seçenekler de bulmak mümkün.

#4 Harlequin Cafe & Wine Bar

harlequin cafe and winebar

Bu muhteşem İtalyan cafesinde etkileyici spagettiler ve daha pek çok İtalyan lezzetini tadabilir, muhteşem şaraplarla yemeğinizi tatlandırabilirsiniz.

#5 Berfranks

Berfranks

Harika bir sabah kahvesi için ya da muhteşem bir brunch için burayı tercih edebilir ve gezinize başlamadan önce enerji depolayabilirsiniz. Ya da dilerseniz öğleden sonra bir şeyler yudumlayıp arkadaşlarınızla sohbet etmek için de kesinlikle şehrin en iyilerinden birinin burası olduğunu bilmelisiniz!

#6 Emiliano’s

Tarihi bir atmosfer içinde misafirlerini ağırlayan mekan, orta bütçeli ziyaretçileri yormayan fiyatları ve zengin menüsü ile şehre gelenlerin ve yerlilerin en çok tercih ettiği yerlerden biri. Siz de bu mekana bir şans vermelisiniz.

#7 Granary

granary

Dilerseniz bir kahvaltı için dilerseniz de öğle veya akşam yemeği için burayı tercih etmeniz durumunda sizi çok güzel anların beklediğine karar verdiniz demektir. Ziyaret edenlerin büyük çoğunluğunun burası ile ilgili memnuniyet verici ifadeleri de mekanın başarısını bizlere ispatlıyor.

*Eğer siz de bu güzel mekanlarda unutulmaz anılar biriktirmek ve dostlarınıza bu anıları anlatmak istiyorsanız Waterford uçuşlarını aramaya şimdiden başlamanızı tavsiye ediyoruz. Yalnız ülkemizde bu şehre uçuşlar bulunmadığı için biletinizi Dublin’e veya Cork’a almanız gerektiğini de belirtelim.

Waterford’da ne yenir yazımızla ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin