Vitebsk’de Ne Yenir, Ne İçilir? | 8 Muhteşem Lezzet

Komşu mutfakları Ukrayna, Rusya, Polonya ve Litvanya’dan fazlasıyla etkilenen Beyaz Rusya’nın yemekleri, pek çok kesim tarafından oldukça seviliyor.

Vitebsk’de ne yenir, ne içilir başlıklı yazımızda kentte mutlaka denemeniz gereken yöresel lezzetleri derledik.

Vitebsk mutfağı da ülkenin gelenekselleşmiş yemeklerini bulabileceğiniz zengin bir menüye sahip. Vitebsk’e doğru lezzetli bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz?

#1 Vitebsk’de Ne Yenir ?

Listenin ilk sırasında;

1-  Borsch Çorbası

Borscht

Şehrin en sevilen başlangıçlarından biri de Borsch çorbası.. Aslında tüm Rusya’da sık sık pişirilen ve oldukça sevilen çorbalardan biri. İçeriğini merak ettiyseniz bolca pancar ve lahana biraz et biraz da bulyon yer aldığını belirtelim.

2- Draniki

Draniki

Kentin en meşhur yemeği Draniki… Rendelenmiş patates, un ve yumurta ile yapılan yemeği farklı bir tarzdaki krep olarak tanımlayabiliriz. Tercihe göre üzerine domuz eti ve mantar eklenebildiğini de belirtelim..

3- Piroşki

Piroşki

Piroşki, Vitebsk’de yiyebileceğiniz hamur işi yemeklerden biri. İçerisinde bolca kıymalı harç eklenen ve gözlemeye benzetilen bu yemeğin tadı ise oldukça lezzetli.

Şehir turunuza verdiğiniz küçük bir mola da mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden biri.

4- Deniz Ürünleri

Seafood

Ukrayna ile yakınlığı sayesinde deniz ürünleri ile arasında başka bir bağ olan kentte, akşam yemeğinde dilediğiniz deniz ürününü sipariş etmeniz mümkün..

5- Smetana

Smetana
Smetana

İçerisinde tere yağından tutun da kaymak, kefir ve süzme yoğurda kadar pek çok lezzetin yer aldığı Smetana, şehrin en sevilen peynir çeşitlerinden biri.

Kaşar peyniri olarak tanımlayabileceğimiz bu peynir ile yapılan sandviçlere bayılacağınızın garantisini verebiliriz. 🙂

6- Shchi Çorbası

Shchi

Bölgenin yöresel lezzetlerinden biri de Shchi çorbası… Yoğun kıvamlı bu çorba Vitebsk’de hemen her evde pişen yemeklerden biri.

Yoğun kıvamı ile dikkat çeken çorbanın içerisinde bolca lahana, mantar ve daha pek çok sebze yer alıyor.

7- Ucha Çorbası

Ucha Çorbası

Ucha, kentte sık sık tüketilen bir balık çorbası. Kimilerine ağır gelse de kimilerinin bayıldığı bu lezzet çoğu zaman başlangıç yerine ana yemek olarak tüketiliyor. Denemenizi tavsiye ederiz.

8- Votka

rus votkası

”Peki, Beyaz Rusya’nın votkası yok mu?” dediğinizi duyar gibiyiz.. Slavların en sevdiği alkollü içecek elbette ki votka..

Sert ve acı olmasına rağmen halkın alışık olduğu bu içeceği denerken dikkatli olmanızı tavsiye ederiz. Fazla kaçırıp gezinizi zehir etmeye gerek yok. 🙂

*Vitebsk Gezilecek Yerler için..

Vitebsk’de ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin