Venedik’te Ne Yenir, Ne İçilir? | 14 Yöresel Lezzet

İtalyan mutfağı tüm dünyada kabul görmüş bir çekiciliğe ve lezzete sahip yemeklerden oluşuyor.

Çoğu gezgin gibi sizin de gelecek planlarınızda bu efsane şehri keşfetmek varsa önce Venedik’te ne yenir, ne içilir yazımıza göz atın ve lezzet haritanızı çıkarın.

Ülkenin en güzel şehirlerinden sayılan Venedik de, İtalya’nın diğer tüm şehirleriyle beraber, muhteşem kokuların ve tatların harmanlandığı bir yer. Bu şehirde asla aç kalmıyorsunuz. Her restoranında ya da kafesinde nefis yiyecekler bulmanız mümkün.

#1 Venedik’te Ne Yenir ?

Listemizin ilk sırasında;

1- Asiago

Asiago

Venedik’e özgü bir peynir olan Asiago, İtalya’nın en ünlü peynirleri arasında sayılıyor. Pek çok ülkeye ihracı da yapılan bu peynirin tadına mutlaka bakmalı, hatta biraz yanınıza da almalısınız.

2- Baccala Mantecato

Baccala Mantecato

Morina Balığını maydanoz ve zeytinyağı ile pişirerek yapılan Baccala Mantecato, Venedik’te ne yenir endişesini ortadan kaldıran efsane bir yemek. Genelde sofraları garnitür olarak süsleyen bu yemek genellikle dilim dilim kesilmiş ekmeklerin üzerinde sunuluyor.

3- Bigoi in Salsa

Bigoi in Salsa

İtalya’nın dünyaca ünlü yemeklerinden spagettinin sardalya ile buluştuğu Bigoi in Salsa, Venedik’te ne yenir sorusuna lezzetli bir yanıt veriyor.  Doyuruculuğunun yanında zengin içeriğiyle de sağlıklı bir öğün geçirmenizi sağlayacak.

4- Carpaccio

Carpaccio

Venedik’in ünlü barı Harry’s Bar’da doğmuş bu lezzet, şehrin simgesi olmuş bir et yemeği. İncecik kesilen bir et üzerine mayonez, domates sosu ve krema sürülerek yapılan Carpaccio, permesan peyniriyle lezzetine lezzet katıyor. Venedik’te ne yenir endişelerinizi sonlandıracağından emin olabilirsiniz.

5- Cicchetti

Cicchetti

İspanya’nın en bilinen yemeklerinden olan tapasa benzeyen Cicchetti, Venedikliler tarafından içki yanında tercih ediliyor. Oldukça güzel bir sunumu bulunan bu atıştırmalığı yemek için bir bar ortamında olmanıza gerek yok. Pek çok restoran ya da büfelerde de bulabilirsiniz.

6- Fritelle Alla Veneziane

Fritelle Alla Veneziane

Un, yumurta, limon ve şekerden yapılan Fritelle Alla Veneziane, şehrin yerel tatlısı kabul ediliyor. Kızarmış küçük bir donut olarak hayal edebileceğiniz bu tatlı, sıcak bir kahve yanında size eşlik edebilir. Kent gezisi sırasında canı tatlı çekenler için Venedik’te ne yenir sorusuna verilebilecek en lezzetli yanıt diyebiliriz.

7- Grappa

Grappa

Geleneksel bir İtalyan içkisi denemek isterseniz size Grappa’yı öneririz. Hayli sert bir likör olan bu içkiyi Venedikliler genelde kahve yanında içiyorlar

8- Moleche

Moleche

Farklı tatlar denemeye açıksanız o zaman Moleche’ye bir şans verin. Kentin yöresel yemeklerini merak edenler ve Venedik’te ne yenir diye düşünenler için bir çeşit yengeç kızartması olan bu yemek hem görünüş hem de lezzet bakımından hafızanızdan uzun süre silinmeyecek.

9- Pasta e Fagioli

Pasta e Fagioli

Şehirde kurulan sofraların ana yemekleri içinde en çok tüketilen Pasta e Fagoli, tamamen Venedik’e özgü bir makarna. Makarnayı tamamlayan fasulye ve özel sosuyla yapılan yemek, Venedik’te ne yenir endişesini tamamı ile ortadan kaldırıyor.

10- Pincia

Pincia

Annelerimizin keklerine benzeyen Pincia, Venedik’in tarihi tatlılarından biri. Kökleri oldukça eskiye dayanan bu kekin yapımında kuru meyveler ve tarçın kullanılıyor.

11- Risi e Bisi

Risi e Bisi

Risotto ile çorba arasında bir yemek olan Risi e Bisi, pirinç ve bezelyenin başı çektiği yöresel lezzet. Yanında balık ve fasulye ile servis edilen bu bezelyeli pilav, birçok restoranda ya da Venedikli ailelerin sofralarında karşınıza çıkabilir.

12- Risotto

Risotto

Bir nevi pirinç pilavı olan Risotto, genelde deniz ürünleriyle yapılıyor. Çoğu zaman balıklı türlerine rastlayabilirsiniz ancak restoranlarda karides, ıstakoz ve midye ile de yapılıyor. Venedik’te ne yenir sorusuna yanıt olan mürekkep balığıyla yapılmış rengiyle şaşırtan risottolar bile var. Seçim size kalmış.

13- Sardee in Saor

Sardee in Saor

 

Venedik’te ne yenir sorusuna lezzzetli bir yanıt veren güzel yemeklerinden bir diğeri de Sardee in Saor… Yemeğin yıldızı olan sardalya; soğan, üzüm ve fıstıkla birlikte pişiriliyor ve ortaya tatlı ekşi bir tat çıkıyor. Eğer sardalya favori balıklarınız arasındaysa ve Venedik’te ne yenir diye düşünenlerdenseniz mutlaka deneyin deriz!

14- Tramezzino

Tramezzino

İçinden taşan malzemeleri ve yumuşacık ekmeğiyle Tramezzino, Venedik’te ne yenir endişesini ortadan kaldıran müthiş bir atıştırmalık.  Domatesli, etli, balıklı, mantarlı ya da yumurtalı gibi pek çok çeşidini bulabileceğiniz sandviçi büfelerden ya da sokak satıcılarından alabilirsiniz. Venedik’i bu lezzeti tatmadan bırakmayın.

*Bambaşka bir havaya sahip Venedik’te, gondollar etrafınızda süzülürken mükemmel manzara eşliğinde nefis yiyecekler yiyebilirsiniz. Karnınızı doyurduktan sonra devam edeceğiniz macera dolu şehir turu için size birkaç ipucumuz var:

Venedik’te ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin