Uşak’ın Yöresel Lezzetleri | 11 Nefis Lezzet

Ege Bölgesi’de yetişen birbirinden lezzetli otların ve sebzelerin şehirde yetişen tahıllar ile harmanlanmasından oluşan Uşak’ın yöresel lezzetleri, deneyenleri kendine hayran bırakıyor.

Uşak’ta hamur işleri de oldukça sevilen yemek çeşitleri arasında. Gelin birlikte her demden yemeklerin sentezlendiği Uşak’ın yöresel lezzetleri konusunu inceleyelim.

Uşak’ın Yöresel Lezzetleri

1- Tarhana Çorbası

Uşak usulü tarhana çorbasının yapımında, 20 gün kadar bekletilmiş tarhana kırmızı ve yeşil biber, un, yoğurt, süt ve isteğe göre kullanılan fasulye ya da nohutun harika birleşiminden oluşuyor. Biraz uğraştırsa da tüm uğraşlarınıza değecek bir başlangıç yemeği.

2- Keşkek

İç Anadolu’nun meşhur yemeklerinden biri olan keşkek, Uşak’ta özel günler ve düğünlerin vazgeçilmez yemeği. Dövülmüş buğdayın et veya tavuk ile birleşiminden oluşan yemeği tatmanızı tavsiye ederiz.

3- Et Basma

et basması

Özenle hazırlanmış dana kıymadan hazırlanan bu lezzetli Uşak yemeğinin ismi et basma… Kent halkının sıklıkla pişirdiği lezzetli basma köfteyi, ev yemekleri yapan restoranlarda bulabilirsiniz.

4- Ciğer Sarma

ciğer sarma

Sakatat sevenlere Uşak’a özgü meşhur bir lezzet olan Ciğer Sarma, denemenizi tavsiye ettiğimiz lezzetler arasında. Damat zevkine önem veren ve ciğer sevenler için tam bir lezzet bombası. Pirinçli kuş üzümlü iç harcın kuzu ciğer ile sarılmasından oluşuyor.

5- Döndürme Böreği

El açması böreği dilerseniz ıspanaklı dilerseniz de peynirli yapabilirsiniz. Uşak’ta kahvaltılarda ve çay saatlerinde bolca tüketilen böreğin tadına doyum olmuyor.

6- Çömlek Kebabı

Koyun etinden yapılan yemek, parça etlerin özel yapılmış çömleklerde salça ve su ilave edilerek pişirilmesinden oluşuyor. Biber, domates ve taze soğan katıldı mı tadından yenmiyor.

7- Alacatene

Yeşil mercimeğin kavrulmuş soğanla harmanlandıktan sonra bulgur ve su ile pişirilmeye bırakılan Alacatene yemeği Uşak’ta akşam yemeklerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biri.

8- Muska Böreği

Farklı yörelerde peynirli yapılan muska böreği, Uşak’ta Ege’nin yeni toplanmış taptaze otlarıyla yapılıyor. Özellikle ıspanağın sık sık iç malzeme olarak kullanıldığı böreğe soğan ve pul biberde eklenince tadına doyum olmuyor.

Tatlılar

9- Katmer

En güzel hamur işlerinin çıktığı kentte katmer, özene bezene hazırlanan yiyeceklerden biri. Susam ve haşhaş ve tahin ile lezzetlendirebileceğiniz hamuru bir de sacta pişirirseniz değmeyin keyfinize…

10- Demir Tatlısı

Bir hamur tatlısı olan Demir Tatlısı, adını yapımında kullanılan ve tatlıya farklı şekiller veren demir kalıptan alıyor. Kızartılarak yapılan tatlıya bir de şerbet eklendi mi tam bir lezzet bombası oluyor.

11- Cendere Tatlısı

Baklavayla benzerlik gösteren tatlı için ince bir hamur açılırken içi bol ceviz ile doldurulup rulo haline getiriliyor. İki ucundan büzülen harika tatlı fırında üzeri kızarana kadar pişirildikten sonra servis ediliyor

Uşak’ın yöresel yemekleri listemize ek tavsiye lezzetleri aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlere iletebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin