Avşa

Marmara Bölgesi sınırları içerisinde yer alan Avşa Adası hem İstanbul’a yakınlığı hem de el değmemiş doğal güzellikleri ile özellikle hafta sonu tatilcilerinin ilgi odağında olmaya devam ediyor. Yaz – kış hareketli yaşantısı ve turistik mekanları ile dikkat çeken adayı dilediğiniz zaman ziyaret edebilir ve sezon dışında çok daha uygun fiyatlara tatil yapma fırsatı bulabilirsiniz. Özellikle yoğun sezonda eğlencenin hız kesmeden devam ettiği ve farklı bir tatil deneyimi vadeden Avşa Adası’nda lüks otellerin yanı sıra daha ekonomik pansiyon ve butik oteller de hizmet vermektedir.

Şarap turizminin de oldukça gelişmiş olduğu Avşa Adası’nın en çok tercih edilen yeri de tarihi Rum yapıları ile ön plana çıkan Yiğitler Köyü’dür. Denizinin tertemiz ve el değmemiş doğal güzelliklerinin olması Yiğitler Köyü’nü daha da tercih edilebilir kılmaktadır. Avşa Adası’nın merkezinden kalkan minibüsler ile rahatlıkla ulaşabileceğiniz Yiğitler Köyü’nden sonra üzüm bağları ve şarap fabrikalarını (Bortaçine ve Büyülübağ) gezebilirsiniz.

Her ne kadar günümüze sadece kalıntıları ulaşmış olsa da halen daha ilgi görmeye devam eden meşhur Hagios Georgos Manastırı toplamda 2 kat ve 80 odadan meydana gelmektedir. Tarih ve kültür meraklıları için tam bir hazine değerinde olan bu manastırdan sonra yönünüzü İskele Meydanı’na yakın mesafedeki Tarihi Çınaraltı’na çevirebilirsiniz. Günümüzde kafe olarak hizmet veren ve koca çınarın gölgesinde kahvenizi yudumlama fırsatı sunan Tarihi Çınaraltı, Avşa Adası’nda en çok ziyaret edilen yerlerden biridir. Tüm bunlara ek olarak, Çınaraltı Koyu, Mavikoy ve Kumtur’u da Avşa Adası’nda gezilecek yerler listenize dahil edebilirsiniz.

Gece hayatının yaz aylarında daha da hareketlendiği Avşa Adası’nın en gözde mekanları, Club Liatris, Tanz Disco ve Gece Kulübü ve Avşa Arena’dır. Taze günlük deniz ürünlerinin hemen hemen her restoranda karşınıza çıkacağı Avşa Adası’nda açık büfe kahvaltı mekanları da gayet fazla sayıdadır. Otel, pansiyon veya butik otellerinde konaklayabileceğiniz adanın sahil şeridindeki konaklama tesisleri daha çok tercih edilmektedir. İstanbul’dan İDO ile tek vesait yaparak ulaşım sağlayabileceğiniz Avşa Adası’na Bostancı veya Yenikapı’dan gidebileceğiniz gibi Erdek, Tekirdağ Akport Limanı gibi noktalardan da ulaşım sağlayabilirsiniz.

Yiğitler Köyü’nün gözde mekanı Altınkum Plajı’nın altın sarısı kumlarında muhteşem bir deniz keyfi yapabileceğiniz Avşa Adası’nda yılın belli zamanlarında çeşitli etkinlik ve festivaller de düzenlenmektedir. Kumtur ve Çınarlı Köy’e de en az bir gününüzü ayırmanız gerektiği Avşa Adası’nın sembolü niteliğindeki Beyaz Saray’ı da kesinlikle fotoğraflamanızı öneriyoruz. Tarihi Antik Dönem’e dayanan Manastır da yine Beyaz Saray gibi Avşa Adası’nın sembolik yapılarından biri olma özelliğine sahiptir.