Tripoli’de Ne Yenir, Ne İçilir? | Şehir Lezzetleri

Libya’nın başkenti Tripoli’ye doğru lezzetli bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz?

” Tripoli’de Ne Yenir , Ne İçilir?” başlıklı yazımızda sizlere kentte mutlaka denemeniz gereken yöresel lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Tripoli’de aç kalmayacağınızı düşünüyoruz. Kentte yer alan hemen her restoranda Libya mutfağı hakkında derinlemesine bilgi sahibi olabileceğiniz gibi farklı ülkelerin yöresel yemekleriyle de karşılaşabilmeniz mümkün..

Listenin ilk sırasında;

1- Bazin

Bazin

Arpa, su ve tuz ile birlikte hazırlanan bu lezzetli Libya yemeğinin ismi Bazin…  Türkçe karşılığı ise ekmek. Genellikle domates sosu, yumurta, patates ve koyun eti ile birlikte servis edilen bu lezzetli güvecin ortasına eklenen bazinin yemeğe kattığı lezzet ise bir başka.. Tadına bakmanızı tavsiye ederiz.

2- Tajine

Tajine

Kuzey Afrika’nın şöhretli yemeklerinden biri de Tajine..  Güney Afrika’ya kadar gelmişken Tripoli’de ne yenir diye düşünüyorsanız bu yemek tam da size göre.. İsteğe bağlı olarak sebzelisi ya da etlisi pişirilen bu doyurucu ve besin değeri yüksek güveçte pek çok aromayı bir arada hissedeceğinizden eminiz. Tadı ise oldukça lezzetli! Mutlaka deneyin.

3- Shakshouka

Shakshouka

Kimyon ile birlikle yoğun baharatlı domates, biber ve soğandan hazırlanan bir sosun isteğe bağlı olarak eklenen sebzelerle pişirilmesinden oluşan Shakshouka, lezzetine doyum olmayan bir Libya yemeği.. Tripoli’de ne yenir endişesini tamamı ile ortadan kaldırıyor.

Sabah kahvaltılarının baş tacı ve akşam yemeklerinin vazgeçilmez mezesi olarak tüketilen bu lezzeti denemenizi tavsiye ederiz.

4- Semolina Keki

Semolina

Libya’da irmiğe, semolina deniyor ve bu malzemeden yapılan tatlılar çok seviliyor. Tripoli’de ne yenir sorusuna lezzetli bir cevap arayışındaysanız bu keki mutlaka deneyin deriz. Semolina Keki, Tripoli geziniz sırasında canınız tatlı çektiyse mutlaka bu lezzetli kekin tadına bakmanızı tavsiye ederiz.

5- Libya Çayı

Libya Çayı

Tripoli’ye kadar gelip de adını dünyanın dört bir yanına duyurmuş Libya çayını içmeden dönmek olur mu hiç!

Kentte yer alan hemen her kafe ve restoranda yer alan bu yöresel lezzet, Fas çayı ile büyük oranda benzerlik gösterirken bizdeki siyah çaydan farklı olarak yeşil çay olarak bardaklardaki yerini alır. Fıstık ya da bademle tüketilmesi de oldukça popülerdir. Bizden söylemesi..

*Tripoli Gezilecek Yerler için… 🙂

Tripoli’de ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin