Tokyo’da Ne Yenir? | 15 Geleneksel Tat

Tokyo’yu ziyaret etmeyi planlıyor ve Tokyo hakkında bir yemek rehberi mi arıyorsunuz? Geleneksel Japon yemekleri neler?, Japonya’da en iyi yemek için nereye gitmeli? gibi soruların cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz.

Tokyo’da Ne Yenir? Ne İçilir?

Dört yüz yıldan uzun bir süredir Japonya’nın siyasi merkezi olan Tokyo, doğal olarak Japon mutfağına da yön veren yerlerden biri olmuştur. Hazırladığımız “Tokyo’da ne yenir? Ne içilir?” listemizde bu köklü ve geleneklerine bağlı şehirde denenmesi gereken yemekler hakkında bilgilere ve fotoğraflara yer verdik.

Şimdi dilerseniz geleneksel Tokyo yemekleri hakkında hazırladığımız 15 maddelik listemize birlikte göz gezdirelim;

1. Sushi

Sushi no Midori (adres ve bilgi)

Sushi
Sushi

Tokyo’yu ziyaret ediyorsanız sushi görmezden gelemeyeceğiniz geleneksel Japon yemekleri arasında tartışmasız ilk sırada yer alıyor. Dünyanın en büyük balık pazarlarına sahip olan Tokyo’da çok lezzetli sushiler için gidebileceğiniz pek çok özel mekan bulunuyor. Sushi yemek ise bir sanat işi. Öncelik sushi için geleneksel çubukları kullanmalı ve sushileri özel olarak hazırlanmış sosa batırmalısınız. Sushiyi yerken yüzüstü çevirmek ise size pirinç yerine daha çok balık lezzeti alma konusunda yardımcı olacaktır.

2. Yakitori (Izgara Tavuk Şiş)

Doromamire (adres ve bilgi)

Yakitori
Yakitori

Kömür ateşinde pişirilen bu geleneksel ızgara yemeği, dışı çıtır çıtır ve içi yumuşacık bir şekilde hazırlanmaktadır. Japonya’da çok sevilen bu lezzet kesinlikle “Tokyo’da ne yenir? Ne içilir?” listesinde olması gerek. Yakitori hazırlanırken tavuğun pek çok noktasından hazırlanan etler kullanılabilmektedir. Yemeğin yanında ise çoğunlukla biber, Japon mantarları ve soğan yenmektedir. Bu yemek şehirde çoğunlukla akşam yemekleri için tercih edilmekte ve yanında bira ya da sake içilmektedir.

3. Ramen Noodles

Aburagumi (adres ve bilgi)

Ramen Noodles
Ramen Noodles

Tokyo’da ucuz ve lezzetli bir yemek seçeneği arıyorsanız ramen noodles kesinlikle iyi bir tercih olacaktır. Tokyo’da çok sayıda ramen restoranının bulunması Tokyo halkının rameni ne denli sevdiğini bizlere gösteriyor. Tokyo’da zevkinize göre mutlaka bir ramen çeşidi bulabilirsiniz.

4. Okonomiyaki

Kiji (adres ve bilgi)

Okonomiyaki
Okonomiyaki

Okonomiyaki, Japonya’da oldukça popüler olan ve insanların evde bile sıklıkla yaptığı bir lezzet. Genel olarak okonomiyaki un, lahana, yeşil soğan ve domuz yağı ile yapılmaktadır. Buna karşın ülkede bölgelere göre negiyaki, hiroşimayaki, monjayaki gibi farklı türde yapılabilmektedir.

5. Soba Noodles

Yabu Soba (adres ve bilgi)

Soba Noodles
Soba Noodles

Çeşitli soslarla ve farklı yiyeceklerle birlikte servis edilen soba noodles, hafif olması nedeniyle mideyi yormadan karnınızı doyurabileceğiniz bir yemek alternatifi. Bu yiyecek özellikle yağda kızartılmış karides ve sebzelerle birlikte tüketilmektedir. Soba, hafif soğuk bir şekilde tüketilmektedir.

6. Nigiri-Zushi

Tsukiji Outer Market (adres ve bilgi)

Nigiri-Zushi
Nigiri-Zushi

Bir tür sushi olan nigiri-zushi, Tokyo’da bir fast food yiyecek olarak oldukça popüler. Bu sushi türünü ucuz karın doyurma mekanlarından tutun da Michelin yıldızlı lüks restoranlara kadar her yerde bulmanız mümkün olabilmektedir.

7. Tempura

Tempura Kondo (adres ve bilgi)

Tempura
Tempura

Tokyo’da bir diğer meşhur yemek ise tempura. Dışı çıtır çıtır olmasına rağmen bu yiyeceğin içinde yumuşacık bir lezzet gizli. Esasında sebzelerle hazırlanmasına rağmen bu yemek son zamanlarda deniz ürünleri ile de yapılmaya başlanmıştır. İkisini de deneyerek hangisinin daha iyi olduğuna kendiniz karar verebilirsiniz. Bunun için şehirdeki tempura konusunda uzmanlaşmış restoranları ziyaret edebilirsiniz.

8. Chankonabe

Ryogoku (adres ve bilgi)

Chankonabe
Chankonabe

Chankonabe, sumo güreşçilerinin diyetlerinde mutlaka bulunan önemli bir besin kaynağıdır. İçeriğinde ise tavuk veya balık etinin yanı sıra mevsime göre belirlenen sebzeler yer almaktadır. Zaten bu yemeği deneyebileceğiniz pek çok restoran eski sumo güreşçileri tarafından işletilmektedir.

9. Monjayaki

Bu sokak lezzetini tatmak için “Monjayaki Sokağı” en ideal yerlerden biridir. 

Monjayaki

Monjayaki bir çeşit tava kızartmadır. Başta dilimlenmiş lahana olmak üzere, çeşitli deniz ürünleri ya da et ile un ve suyun eklenmesiyle oluşan karışım, sıcak tava üzerine konarak kızartılır. Pişiren kişi monjayakiyi tavadan kazımak için bir spatuladan yardım almaktadır.

10. Tsukudani

Bu yemeği çoğunlukla süpermarketlerdeki stantlarda bulabilirsiniz.

Tsukudani
Tsukudani

Küçük deniz ürünleri ya da deniz yosunları ile soya sosunun kaynatılmasıyla hazırlanan tsukudani, genellikle pirinç eşliğinde servis edilmektedir. Sokak lezzetlerine meraklıysanız geleneksel Tokyo yemekleri arasında özellikle deniz ürünleri ile hazırlanan bu tarzda bolca yiyecekle karşılaşabilirsiniz.

11. Natto

Tengu Natto Factory (adres ve bilgi)

Natto
Natto

Natto, fermente edilmiş fasulyeden yapılan ve geleneksel Japon yemekleri arasında bulunuyor. Yapışkan yapısı ve güçlü lezzeti ile öne çıkmaktadır. Tabi tadı, kokusu ve görünümü ile farklı bir yiyecek olan natto, herkes tarafından beğenilerek tüketilebilecek bir yemek değildir.

12. Edo Amamiso

Edo Amamiso

Edo amamiso, tuz ile birlikte buharda pişirilen soya fasulyesiyle yapılan bir fasulye ezmesidir. Tatlı bir sos kıvamında olan bu lezzet şehirdeki bütün restoranlarda mutlaka bulunur. Soya fasulyesiyle yapılan bu yemeğin kesinlikle “Tokyo’da ne yenir?” listenizde bulunması gerektiğini düşünüyoruz.

13. Ningyo Yaki

Kimura Ningyōyaki (adres ve bilgi)

Ningyo Yaki
Ningyo Yaki

Japon bebek şekillerine sahip kalıplarda pişirilen ningyo yaki, karnınızı doyurmak amacıyla değil atıştırmalık olarak tercih edebileceğiniz yiyeceklerden biri. Çoğunlukla kek hamuru, un ve şeker ile yapılmasına rağmen bu yiyeceğin içi zaman zaman kırmızı fasulye esmesi ile de doldurulmaktadır.

14. Namerou

Zauo Shinjuku (adres ve bilgi)

Namerou
Namerou

Namerou, Tokyo kıyılarında yapılan bir balıkçı yemeğidir. Oldukça sağlıklı bir yemek olan namerou, lezzeti ile de şaşırtmaktadır. Balıklar ince parçalara ayrılır, pırasa ve zencefil eklenir. Balığın kokusunu almak için ise yeşil fesleğen kullanılır.

15. Tokyo Sayama Tea

Sayama Tea (bilgi)

Tokyo Sayama Tea
Tokyo Sayama Tea

İlkbahar ve yaz aylarında olmak üzere toplamda iki defa hasadı gerçekleştirilen sayama tea, Tokyo’nun önemli değerlerinden biridir. Diğer çaylara nazaran hasadı daha az olan bu çayın lezzet olarak çok daha iyi olduğu kabul edilmekte ve şehirde bolca tüketilmektedir.

Japon mutfak kültürü çok kapsamlı ve tek bir yazıya sığdırılamayacak kadar geniş bir yemek listesine sahip. Biz de bu yemek kültürünü yakından tanıyabilmeniz adına “Tokyo’da ne yenir? Ne içilir?” sorusuna cevap olabilecek yiyecek ve içecekleri 15 maddeye sığdırmaya çalıştık. Sizin de bu listede olması gerektiğini düşündüğünüz şeyler varsa “yorum” kısmına her zaman yazabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin