Shenzhen’de Ne Yenir, Ne İçilir? | 6 Nefis Lezzet

Çin’in birbirinden lezzetli yemeklerini Shenzhen’de bulabileceğinize eminiz. Ancak kentin kendine ait pek çok yöresel yemeği de bulunuyor.

‘’ Shenzhen’de ne yenir , ne içilir? ’’ başlıklı yazımızda kentte mutlaka denemeniz gereken yöresel lezzetleri sizler için derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Damak zevkinize farklı gelecek pek çok lezzet bulabileceğiniz gibi aşikar olduğunuz yemekleri de bulabilmeniz mümkün..

#1 Shenzhen’de Ne Yenir ?

Listenin ilk sırasında;

1- Har Gau

Har Gau

Shenzhen’in en ünlü yemeklerinden biri Har Gau.. Karides topu olarak tanımlayabileceğimiz bu lezzet, önceden pişirilmiş karideslere iyice inceltildikten sonra yuvarlak şekiller verilmesinden oluşuyor. İçeriğinde ise buğday nişastası, domuz yağı, soğan, mısır, susam yağı ve soya sosu gibi malzemeler yer alıyor.

2- Sichuan

Sichuan

Bizdeki tavuk soteye oldukça benzeyen bu Sichuan, Shenzhen restoranlarında yer alan lezzetli yemeklerden bir diğeri.. İçerisine eklenen baharatlar ve salça ile daha da lezzetli bir hale gelen bu yemeği bir akşam yemeğinde denemenizi tavsiye ederiz.

3- Lanzhou

Lanzhou

Lanzhou, kentte yiyebileceğiniz noodle çorbalarından biri. İçerisine et ya da tavuk suyu eklenen çorbada bol erişte ve yoğun baharatlar yer alıyor.

4- Congee

Congee

Asya’nın en popüler yemeklerinden biri de Congee…. Pirinç lapası ya da yulaf lapası olarak tanımlayabileceğimiz bu lezzet, Shenzhen halkının çok sık tükettiği yemeklerden biri. İçerisinde isteğe bağlı olarak değişen et, balık ve bir takım tatlandırıcıların yer aldığı bu yemeği denemenizi tavsiye ederiz.

5- Zhajiangmaian

Zhajiangmaian

Özel bir sosla pişirilen erişte makarnasına benzeyen bu lezzetli yemeğin içerisine Meksika fasulyesi , yeşil soğan ve isteğe bağlı olarak kıyma da ekleniyor. Mutlaka tadın deriz.

6- Chao Fan 

Chao Fan 

Shenzhen’de ne yenir diye düşünenler için oldukça lezzetli bir alternatif olan Chao fan, tadını seveceğiniz yemeklerden biri. Kızarmış pirinç olarak tarif edebileceğimiz bu lezzet, kentin meşhur pirinç yemekleri arasında yer alıyor. Denemenizi tavsiye ederiz.

Shenzhen Gezilecek Yerler için.. 🙂

Shenzhen’de ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin