Seul’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 11 Muhteşem Yemek

Geleneklerine oldukça düşkün bir mutfağa sahip olan Seul’da, Kore’nin birbirinden lezzetli yöresel yemeklerinin tadına bakabilirsiniz.

‘’ Seul’da ne yenir , ne içilir?’’ başlıklı yazımızda sizlere bölgeye özgü lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Deniz ürünleri ile yapılan yemekleri ve diğer et çeşitlerini bol bol göreceğiniz restoranlara sahip kentte, damak zevkinize uygun seçimlerle Kore ziyaretinizi bir ziyafete çevirebilirsiniz.

#1 Seul’da Ne Yenir?

Listenin ilk sırasında;

1- Bibimbap

Bibimbap

Sevilen sebze yemeklerinden biri olan Bibimbap, kırmızı biber, bezelye, beyaz pirinç ve isteğe bağlı olarak pek çok sebze ile çeşitlendirilen bir yemek. Seul’da ne yenir sorusuna lezzetli bir yanıt veren bu yemeğin müdavimleri ise oldukça fazla. Genelde yumurta ile süsleniyor ve pek çok baharatla çeşnilendiriliyor. Denemenizi tavsiye ederiz.

2- Bulgogi

Bulgogi

Tercihe göre domuz eti veya sığır etinden yapılan Bulgogi yemeği, oldukça lezzetli bir akşam yemeği için biçilmiş kaftan.. Uzun süre pişirilen bu yemeğin en önemli özelliği iste hangi çeşit et olursa olsun ortaya yumuşacık ve ağızda dağılan lezzet bombası bir et yemeğinin çıkması. Denemenizi tavsiye ederiz.

3- Gimbap

Gimbap

Kurutulmui yosun, kimichi ve danmuji adı verilen sarı renkteki turptan yapılan bu yemek, Seul’da ne yenir endişesini ortadan kaldıran bir lezzet. İsmi ise Gimbap.. Kentte yer alan sokak satıcılarından rahatlıkla satın alabileceğiniz bu lezzetin tadına muhakkak bakmanızı tavsiye ederiz.

4- Fischcake

Fischcake

Balık ve patatesten yapılan bu yemeğin adı Fischcake..  Balık köftesi olarak da tarif edebileceğimiz bu lezzeti, Kore halkı beş çayında tüketiliyor. Şehir gezintinizde bir öğle yemeğinizi fischcake sipariş ederek değerlendirebilirsiniz.

5- Kimichi

Kimichi

Kore’nin en ünlü yemeklerinden biri de Kimchi.. İçerisinde bol garnitür, sebze, yeşil soğan, zencefil ve lahana yer alan bu yemeği denemenizi tavsiye ederiz. Kimichi içerisinde tavuk etine de rastlamanız mümkün. Seul restoranlarının hemen hepsinden sipariş verebileceğiniz yemeğin yanında bir kadehte beyaz şarap istemenizi tavsiye ederiz.

Geleneklerine oldukça düşkün bir mutfağa sahip olan Seul’da ne yenir sorusuna lezzetli bir yanıt olan kimchi’yi mutlaka deneyin deriz.

6- Ggultare

Ggultare

Bizdeki pişmaniyenin hemen hemen aynısı olan Ggultarae’nin ayırt edici özelliği içerisine ballı ve cevizli bir karışımın eklenmesi. Tatlı ihtiyacınızı tamamı ile giderecek bu lezzeti denemenizi şiddetle tavsiye ederiz.

7- Sukjunamul

Sukjunamul

Kentte yiyebileceğiniz farklı lezzetlerden biri de Sukjunamul.. Özel bir fasulye çeşidinden yapılan yemeğin en önemli özelliği tavada kızartılarak servis edilmesi. Eklenen baharatlarla birlikte de değişik bir aromaya sahip oluyor.

8- Mandu

Mandu

Mandu, aslında bizdeki mantıya fazlasıyla benziyor. Tek farkı kapatılış tarzı ve içerisinde eklenen bol miktarda kıyma. Kore mutfağının geleneksel yemeklerinden biri olan manduyu, Seul’da yer alan hemen her restoranda sipariş verebilmeniz mümkün.

9- Kore Barbekü

Kore Barbekü

Kore’de barbekü ayrı bir zevk. Sığır, dana ve domuz eti olmak üzere dilediğiniz et çeşidiyle kendinize harika bir akşam yemeği hediye edebilirsiniz. Seul’da ne yenir diye düşünenler için bu konuda özel yapılmış pek çok restoran zaten yer alıyor. Barbekü masaları da oldukça meşhur. Mutlaka deneyin!

10- Çay

Kore mutfağının temel ögelerinden biri de Çay.. Geleneklerine bağlı bu ülkede çayın özel bir anlamı var. Tapınma tariflerinde mutlaka yer alan çayın en önemli özelliği çayın güzel kokularıyla birlikte tanrıya ulaşılacağına inanılmasıdır.

Bu sebeple pek çok çeşidine rastlayacağınız çaylar içerisinde tatlı, ekşi, tuzlu, acı ve sert olmak üzere pek çok tada ulaşacağınız bilgisini verelim. Kore’deki çaylar içerisinde en ünlüsü ise Gingseng çayı.. Denemenizi tavsiye ederiz.

11- Ddeokbokki

Ddeokbokki

Seul sokak lezzetlerinin en ünlülerinden biri olan Ddeokbokki, lastik kıvamında bir pirinç keki kavurmasıdır. Acılı tatlılı bir sos içerisinde bekletilen bu lezzeti, Seul’da kurulan tezgahlardan 300 Won’a, Türk parasıyla 10 TL karşılığında satın alabiliyorsunuz.

 Seul Gezilecek Yerler için.. 🙂

Seul’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin